Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 mars 2015 av teddybear i övriga hundfrågor (4 svar)
Hund som piper. Hjälp!

Har en 18 mån tik av rasen finsk lapphund som vi nyligen köpt från en kennel eftersom kennelägaren tyckte att hon skulle få komma till en familj istället för att tampa runt i kenneln. Hon är fantastiskt fin med ett bra psyke och är väldigt lugn. Det är tredje dagen hon är hos oss nu och problemet är att hon piper väldigt ofta. Hon skäller nästan aldrig men rätt som det är så sätter hon igång och piper och vandrar runt. Svårt att veta vad det är och är det nån som känner igen detta. Jag blir orolig att hon saknar sin gamla flock för här är hon ensamhund. Vi har haft hund i 23 år ( hanar) men inte haft det här problemet. Kommer det att gå över och vad ska vi göra för att hon ska sluta,  -tacksam för svar!


teddybear


Som medlem kan du här läsa lite kort info om teddybear och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#1 18 mars 2015 av Puddingpastejn Re: Hund som piper. Hjälp!

En flytt är ju en stor omställning oavsett om man är människa eller hund. Många valpar är ju lite ängsliga den första tiden i nya familjen och jag kan tänka mig att er hund också känner sig lite ängslig just nu innan hon förstår att hon skall stanna hos er. Det är ju ingen som har talat om för henne varför hon flyttat, så en viss förvirring får man nog räkna med. Tror inte att det är något konstigt och pipandet kommer säkert avta i takt med att hon känner sig mer hemmastadd.


Sedan är ju en del hundar pipigare än andra, min hund är inte jättepipig i vanliga fall men blir extremt pipig under skendräktighet. Så om beteendet ligger för henne kanske det kan komma tillbaka under sådana omständigheter. 


Dalta inte för mycket med henne när hon piper bara, så hon inte får för sig att hon får kramar och gos så fort hon piper och fortsätter med det på grund av det.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 19 mars 2015 av Torparinnan Re: Hund som piper. Hjälp!

Omplaceringar behöver ofta lång  tid på sig att landa i sitt nya hem och känna sig trygga med nya ägare och miljöer så ha bara tålamod. Tänk också på att vara hemma länge med henne och börja om med ensamhetsträningen. Hon har kanske aldrig varit ensam förr utan alltid haft hundsällskap och då kan det ta tid.

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#3 20 mars 2015 av Hortensia Du har ju redan fått två utomordentligt bra svar..

... så jag vill bara instämma med dem... 


... och önska lycka till med vovvan, som förhoppningsvis snart piper allt mer sällan. :)


Svara på detta inlägg

hundögon
Medlem 2009-04-01
#4 20 mars 2015 av hundögon Re: Hund som piper. Hjälp!

Kan bero mycket på vad de andra svarat. Det som kan göra det värre är rasens egenskaper. Det är en vallhundsras.  En vall hund är ofta mån om sin flock mer eller mindre. De glömmer inte sin flock, trots att inte flocken finns i närheten.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Retriever/ Kelpie/ Lägenhet/ Hjälp!   [12] 13 jan: NinaE 20 jan: Chocolate AK Behöver er hjälp. Kisseriet   [7] 7 dec: Ginza Schäfertik 10 dec: Ginza Schäfertik Hjälp angående miljöträning   [1] 9 nov: tulpan 10 nov: Draghund Stressad valp?? SNÄLLA hjälp.   [16] 2 okt: drainer 12 okt: drainer Hjälp!? Kunskap efterfrågas!   [1] 22 sep: sakalladtilla 22 sep: Puddingpastejn Hjälp - vår hund vägrar gå åt vissa håll   [1] 19 sep: Unobunoheterjag 19 sep: Puddingpastejn Hjälp! Valpen åt svam!!   [2] 17 sep: Hejdlöst 17 sep: Hejdlöst Stora problem med liten hund, Hjälp   [5] 31 jul: Doge 8 aug: SpringerSpaniel Hjälp mig hitta rätt hundras!   [4] 31 jul: nellyj 2 aug: Puddingpastejn HJÄLP, staffevalp   [3] 8 maj: Staf 19 maj: Halvtand
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Amerikansk Cocker Spaniel | Chihuahua | Schäfer | Bichon Havanais | Jack Russell Terrier | Tax
© 1998-2021 Enfinia AB