Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 april 2015 av Kixan i foderforum (12 svar)
Hjälp, hittar inget foder som fungerar

Jag har en Whippettik på 7 månader som har vart väldigt dålig i magen dom senaste två månaderna! Inget foder verkar fungera. så nu undrar jag om någon vart med om samma sak och har något tips? Är så orolig för min lilla tjej.


När jag fick hem henne från uppfödaren åt hon RC junior så jag fortsatte med det. I början var det inga konstigheter men så efter ca 1,5 månader så fick hon diarre en dag och det har hållt i sig så fort hon får torrfoder.
Jag ringde veterinären och fick rådet att ge kokt fisk och ris samt köpa Fortiflora och det hjälpte, men så fort jag började blanda i lite lite foder igen så blev hon dålig.
Jag bestämde mig då för att testa ett annat foder så köpte Acana puppy i stället och det fukade, lyckan var total! Men efter ca 1 vecka blev hon dålig av det fodret också, och måste springa ut minst 1-2 gång/natt. Så har i princip bara kunnat ge henne fisk, ris, Afil och knäckebröd senaste veckorna.

Bokade tid hos vetrinären och blev hemskickad med ännu ett nytt foder (RC gastro intestinal) och ska göra avföringsprover för att se om det är parasiter. Men borde hon inte bli lös av riset och fisken då också?
Det nya fodret funkade inte heller, blev bara ännu värre och nu står jag här med fisken och riset igen och vet inte vad jag ska ge henne annat än det?

Förövrigt mår hon bra trots att hon förstås smalnat av och väger lite för lite (ca 9 kg) Hon dricker, leker och är pigg.


Tacksam för alla råd jag kan få.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Kixan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

majaerlandsson
Medlem 2012-03-30
#1 1 april 2015 av majaerlandsson Re: Hjälp, hittar inget foder som fungerar

Provat färskfoder? Annars låter det ju som att hon kan vara överkänslig mot något. Prova spannmålsfritt med en proteinkälla hon inte provat tidigare, eller foder med hydroliserat protein (t.ex specific allergy management)

Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#2 1 april 2015 av Ruccola Re: Hjälp, hittar inget foder som fungerar

Man ska inte tro att färskfoder är svaret på allt som har med magen att göra. Jag känner till hundar som blivit sju resor värre i magen med "rika" färskfoder som retat den redan retade mag- och tarmslemhinnan.  En tid med foder som innehåller extra  spjälkade - hydrolyserade - proteiner kan kanske prövas. Typ RC hypoallergeneic eller RC anallergenic.

Svara på detta inlägg

Kixan
Medlem 2014-08-07
#3 1 april 2015 av Kixan Re: Hjälp, hittar inget foder som fungerar

Tack för tipsen. Det var så jag tänkte också, har funderat på färskfoder men då hon aldrig ätit det vet jag inte om det bara retar magen ännu mer.
Köper man RC hypoallergeneic hos veterinären eller finns det i butik? finns testpåsar eller måste man köpa en till 3 kilos påse tro?
 

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#4 1 april 2015 av Lona Re: Hjälp, hittar inget foder som fungerar

Köps hos veterinären. En del tillverkare har garanti så att du kan lämna tillbaks påsen om hunden inte äter det eller det inte funkar. Tror att Hill's har det, vet inte hur det är med RC.

Svara på detta inlägg

hundögon
Medlem 2009-04-01
#5 1 april 2015 av hundögon Re: Hjälp, hittar inget foder som fungerar

Har aldrig haft junior foder på mina hundar. Har gått över till vuxen foder direkt efter valpfoder ( som jag inte alltid haft på mina hundar) för det kan göra att de växer för fort. Det kan vara förödande för stora hundraser. Mycket protein. Men samtidigt sett till att de har fått sin näring som komplement till torrfodret. Men detta har varit längre tillbaka och valp, junior foder kanske har utvecklas till det bättre nu. 

Svara på detta inlägg

majaerlandsson
Medlem 2012-03-30
#6 2 april 2015 av majaerlandsson Re: Hjälp, hittar inget foder som fungerar
          Re: Hjälp, hittar inget foder som fungerar
          

Man ska inte tro att färskfoder är svaret på allt som har med magen att göra. Jag känner till hundar som blivit sju resor värre i magen med "rika" färskfoder som retat den redan retade mag- och tarmslemhinnan.  En tid med foder som innehåller extra  spjälkade - hydrolyserade - proteiner kan kanske prövas. Typ RC hypoallergeneic eller RC anallergenic.

Nej färskfoder är inte alltid svaret, men det finns hundar som blir hjälpta av det. Har en bekant som fick ordning på sin hunds krånglande mage med hjälp av just färskfoder uppblandat med ris och pureade eller kokta grönsaker så det kan ju vara värt att prova.

Svara på detta inlägg

russinbulle
Medlem 2003-06-17
#7 2 april 2015 av russinbulle Re: Hjälp, hittar inget foder som fungerar

Det finns otaliga hundar som mår bättre av färskfoder än av torrfoder, så absolut tycker jag du ska prova.

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#8 2 april 2015 av Puddingpastejn Re: Hjälp, hittar inget foder som fungerar

Jag kan bara tipsa om Priima hundfoder, finns att köpa som frysta korvar. Har själv inte haft någon maghund men det har räddat många andra hopplösa fall vad jag hört. Lycka till!

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#9 2 april 2015 av pipilotta Re: Hjälp, hittar inget foder som fungerar

Doggy`+ fisk/tonfisk kan vara en riktigt smaskig måltid. Vet flera som blivit riktigt dåliga med färskfoder...

Svara på detta inlägg

Hrímnir
Medlem 2005-10-08
#10 7 april 2015 av Hrímnir Re: Hjälp, hittar inget foder som fungerar

Hur fort försöker du blanda i annat i fisken o riset?. En redan irriterad mage behöver mycket tid att hitta balansen igen. Ge fisk och ris + vitaminer/mineraler i minst 6 gärna 8 veckor så att magen hinner läka ut ordentligt.


Efter 4-6 veckor kan du börja blanda i små mängder kokt kyckling och öka mängden sakta. När det gått 2-3 veckor med kokt kyckling, fisk och ris kan så bestämmer du dig för vilket foder du vill ge. Torrt, färskt eller barf och så vänjer du sakta, sakta in magen på det.


Från det du börjar vänja in det nya fordet tills hunden är helt över på det nya bör inte ta mindre än 7 veckor utan det ska gå riktigt sakta.


Långsamt är ditt nyckelord i detta, låt det ta tid och det är ingen fara att ge ris+fisk om du kompletterar upp med vitaminer o mineraler.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Dr Clauder`s Foder   [2] 6 okt: duende 6 okt: pipilotta Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin Svensktillverkade foder   [2] 25 sep: saraleppanen 10 okt: Fjärilsligan Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2 Foder för kastrerade   [6] 29 aug: Superhoven 31 aug: Gurkans Smuts öronen foder   [13] 25 jul: Recard 26 jul: Puddingpastejn Hjälp med färger inför parning!   [3] 19 jul: honeybee 26 jul: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Pudel | Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Labrador Retriever | Tax
© 1998-2023 Enfinia AB