Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 april 2015 av hannamarion i valpforum (3 svar)
Skilja valp från flock?

Jag planerar att skaffa valp till sommaren och jag kommer att bo hos mina föräldrar under valptiden då det blir enklast med passningar osv. Mina föräldrar har två hundar redan och jag är inte alls orolig över om det kommer fungera att introducera en valp i flocken utan snarare tvärtom. Hur blir det sen när jag flyttar och tar min unghund med mig? Den kommer ju vara van att leva med andra hundar så kommer den ha svårt att vara ensamhund sen? Får man börja om med ensamhetsträning och rumsrenhet när man flyttar? Hur påverkar hela situationen valpen? Har någon erfarenhet utav detta?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om hannamarion och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 22 april 2015 av Torparinnan Re: Skilja valp från flock?

Det är ju väldigt individuellt hur hunden kommer klara att vara ensamhund sen men du måste räkna med att ensamhetsträna från start igen både för att du flyttar till ett nytt ställe och för att hunden helt plötsligt ska vara helt ensam. En flytt kan påverka rumsrenheten så räkna med bakslag och var glad om det inte blir så.

Svara på detta inlägg

hannamarion
Medlem 2013-08-30
#2 23 april 2015 av hannamarion Re: Skilja valp från flock?

Tack för svaret! Ja de praktiska bitarna med rumsrenhet och ensamhetsträning kan jag leva med men är mest orolig att hunden kommer bli olycklig när den blir själv. Jag kommer ju spendera mycket egentid med valpen och åka iväg och göra grejer utan de andra hundarna så jag hoppas väl att jag blir en såpass bra trygghet för den att flytten inte blir så dramatisk men man kan ju aldrig veta.. :/

Svara på detta inlägg

VivekaR
Medlem 2011-12-14
#3 23 april 2015 av VivekaR Re: Skilja valp från flock?

Om flytten från föräldrarna sammanfaller med att du ska börja jobba, tror jag att det blir ett betydligt större problem för valpen att mista sitt mänskliga sällskap än de andra hundarna.


Så länge den har dig hos sig kommer den förmodligen inte att bry sig om att de andra hundarna försvinner ur bilden, det är trots allt matte/husse som är det väsentliga för en hund.


Så försök att planera flytten så att inte alltihop sammanfaller. D.v.s börja inte med ensamhetsträning på det nya stället förrän du ser att hunden känner sig trygg och avspänd i den nya miljön.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
hur får jag min flock att sluta dra   [3] 14 mar: SoLina 14 mar: Torparinnan hur får jag min flock att sluta dra   [0] 14 mar: SoLina Tips på hur jag får min flock att skälla mindre   [5] 13 apr: z_SoLina 15 apr: Hortensia Hur ser er flock ut?   [19] 15 dec: Qiwi 16 dec: Brazlover Lab 2½ år,uppvuxen i flock.Fungera som ensam hund?   [40] 29 nov: Ater 2 dec: Ater Hur är ni som har en liten flock av hundar?   [10] 14 aug: HannaS4 15 aug: Tramzan Alltså att det kan skilja så himla mycket på foder   [7] 14 jan: ciilia 15 jan: Morrhoppan Hur kan vikten skilja sig så mycket?   [2] 6 dec: Lilla Lisa och Hanna 6 dec: Lilla Lisa och Hanna Köpa äldre hund från flock till "ensam", dåligt?   [7] 21 jul: Miyasaki 22 jul: Bagarsjön Är det normalt och naturligt att hundar i flock   [71] 23 mar: X Of Me 25 mar: Maria & Judith
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Dobermann | Tax | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier
© 1998-2023 Enfinia AB