Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 april 2015 av Sebastian i övriga hundfrågor (9 svar)
Min hund har blivit biten, hjälp!

Hej allihopa!


 


Det var i fredags som jag var på jobbet och jag fick ett samtal från min mamma att min bror har varit ute med våran hund och att dem blev attackerade av en annan hund. Ägaren till hunden som attackerade våran är runt 65-70 års åldern och hon har berättat att hon inte klarar av att hålla kvar i sin hund när den ser en annan och att hon brukar knyta honom fast i en lyktstolpe när de får möte. Men denna gången hann hon inte med att göra det så den bara tog fart och hon valde att släppa kopplet så den sprang mot min hund och bet honom i svansen och skinkan i flera sekunder.


Vi fick ta Sigge till veterinären där han stannade i ungefär 6 timmar vilket kostade oss 6000 kronor för vård, tratt och medicin. 


Vi har försäkring på våran hund, men vi är inte 100% säkra om hon har det på sin, så nu undrar jag då bara vem ska stå för kostnaderna? Har hon försäkring så hoppas vi att den kommer täcka det mesta, har hon inte det kommer då hon få stå för kostnaderna eller hur fungerar det i såna här fall? Första gången det händer oss nämnligen. Känns lite fel att vi ska betala för nånting vi inte har orsakat.


Tack för att ni tog er tid att läsa och tack för svar.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sebastian och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Qela
Medlem 2004-04-10
#1 26 april 2015 av Qela Re: Min hund har blivit biten, hjälp!

hon är betalningsskyldig. beroende på vad hon har för hemförsäkring så kan den träda in annars får hon stå gör det själv

Svara på detta inlägg

Madde88
Medlem 2009-11-09
#2 26 april 2015 av Madde88 Re: Min hund har blivit biten, hjälp!

Om hon har försäkring eller inte på sin hund spelar ingen roll eftersom det inte är den försäkringen som tar det.


Hon kan få pengar från sin hemförsäkring om hon har en hemförsäkring som tar sånt här annars så får hon stå för det själv. Ägare har alltid total ansvar så hur pengarna kommer fram är hennes problem och inte ert.


Aldrig testat men tror man kan göra så att ni får pengar från erat försäkringsbolat som därefter kräver tanten på pengar. Så slipper ni vara den som jagar tanten om hon har problem med att betala och så vidare.


Men ring och prata med ert försäkringsbolag de borde kunna hjälpa er

Svara på detta inlägg

z_MissJ
Medlem 2009-05-11
#3 26 april 2015 av z_MissJ Re: Min hund har blivit biten, hjälp!
Hon är betalningsskyldig. Kontakta en hundjurist för hjälp.
Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#4 27 april 2015 av Hortensia Teoretiskt sett ska du hållas skadeslös...

... men i praktiken bör du inte ha några stora förhoppningar om att slippa betala såväl ekonomiskt som känslomässigt för andra hundägares oförmåga att välja normalt hanterbara hundar...


... som kan förväntas bete sig vänligt mot andra levande varelser även om de, av någon anledning, råkar komma lösa.


Om den aktuella hundägaren har en bitsk hund som hon är fysiskt oförmögen att kontrollera, bör du kontakta polisen för att få deras hjälp att försöka förhindra att någon annan drabbas.


Hoppas vovven snabbt kryar på sig och slipper bestående men - och att damen har tillräckliga resurser för att ge dig den ekonomiska kompensation du har rätt till. 


Lycka till!  

Svara på detta inlägg

cockerpower
Medlem 2004-05-15
#5 27 april 2015 av cockerpower Re: Min hund har blivit biten, hjälp!

Hon ska betala allt även om hon inte har försäkring.


 


Hoppas det går bra med din hund.

Svara på detta inlägg

Tugga Terrier
Medlem 2004-03-15
#6 27 april 2015 av Tugga Terrier Polisanmäl!

Oavsett om den andra hundägaren betalar eller inte ska du göra en polisanmälan och kräva att den där hunden inte får vistas ute utan munkorg! Om ägaren inte orkar hålla den så är det ett rimligt krav att hunden ska ha munkorg och om du bryr dig om din egen och andra hundar så ska händelsen alltså polisanmälas!


Du ska inte behöva missa bonus och annat på din hunds försäkring för att en annan hundägare inte klarar av sin hund. Kontakta försäkringsbolaget och be om råd och hjälp angående det som har hänt!

Svara på detta inlägg

Obelix
Medlem 2004-02-11
#7 27 april 2015 av Obelix hjälp henne hjälpa sig själv...

polisanmäl det hela...

Svara på detta inlägg

Regnrusk
Medlem 2015-07-29
#8 30 juli 2015 av Regnrusk Re: Min hund har blivit biten, hjälp!
          Re: Min hund har blivit biten, hjälp!
          

hon är betalningsskyldig. beroende på vad hon har för hemförsäkring så kan den träda in annars får hon stå gör det själv

Tänker att damen är pensionär och många av dem har inte ekonomiska möjligheter att kompensera dig för kostnader kring det som hände.


När det gäller andra civilrättsliga ärenden där någon tilldöms att betala/ersätta men helt enkelt inte har pengarna kan man söka hjälp från brottsofferjouren.Men då måste det finns en polisanmälan annars  överväger de inte ens din förfrågan.


Sen skulle jag,om jag var i din situation ,försöka tala om för damen att hon måste skaffa munkorg.Processer med Polis och andra organisationer/myndigheter kan dra ut på tiden (kanske det inte ens går till åtal,med tillhörande dom)och då kanske en liknande olycka händer igen!


Hoppas verkligen att din hund slipper alla men från det som hände, och att ni framöver inte får lida av allt för många "hjärnspöken" vid era hundpromenader!

Svara på detta inlägg

Alf
Medlem 2013-11-28
#9 30 juli 2015 av Alf Re: Min hund har blivit biten, hjälp!

För det första hoppas jag verkligen att din hund repat sig från både skada och chock.


Har själv råkat ut för något liknande, men då fick jag tag i hundens nackskinn med båda händerna och tryckte ned hunden mot marken innan den han bita vår hund.


Jag tycker att du skall polisanmäla händelsen. Det ger säkert ingen direkt effekt, men är bra för din egen "bevisbörda" och för eventuellt flera attacker mot andra från samma hund.


Om den andra hunden är försäkrad eller inte spelar ingen roll. Det är klockrent så att en hundägare har ansvar (även ekonomiskt) för vad ens hund ställer till med.


Hur du skall förfara för att få ersättning vet jag inte - tala med ditt försäkringsbolag. Vet du vem ägaren till den attackerade hunden är vore det en bra idé att tala med henne också. Hon kanske har en hemförsäkring som täcker denna typ av skadegörelse.


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp med att hitta rätt ras   [13] 15 okt: sarah 19 okt: Ayrin Snälla hjälp mig! Hur ska jag tänka?   [13] 30 sep: Doggsan 1 okt: Anneli Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [6] 6 aug: bamse100 16 sep: Jerrie´s Black Pack Rumsren nattetid, men ej dagtid - hjälp   [2] 19 jul: waleus87 19 jul: aenima Hjälp vår Scooby:(   [1] 3 jun: Mrcorona 3 jun: Mrcorona Hjälp stressad löptik   [1] 17 apr: XXIIXX 17 apr: pipilotta Tik blivit arg efter död valp   [5] 2 apr: Pelle Swedberg 4 apr: Ayrin Ocd valp hjälp!!   [9] 11 feb: Vavva123 16 feb: Gurkans Hjälp med tips till en väldigt bitig valp   [2] 28 jan: Linne789 29 jan: Morgonpigg hjälp med råd till en tokig hund.   [2] 27 jan: Bamselina 2 feb: Öjenmia
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Pudelpointer | Australian Kelpie | American Staffordshire Terrier | Bracco Italiano | Pointer | Field Spaniel
© 1998-2022 Enfinia AB