Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 maj 2015 av mmmkebab i övriga hundfrågor (1 svar)
Nya hunden startar bråk, svartsjuka?

Hejsan,


Familjen har sedan tidigare en kinesisk nakehund som nu är 1.5 år gammal. Nyligen kom det in en till liten vovve i flocken, en liten blandras på 8 månader. Båda hanhundar.


Det har fungerat fint, de leker och trivs ihop, men på senare tid har den nya hunden börjat morra och starta bråk med den andra hunden, i de flesta fallen är det i sängen eller när den andra hunden sitter i knät eller får uppmärksamhet. 


Vi brukar säga till den yngre på skarpen och då brukar den lugna ner sig men då och då flyger de ihop och vi måste sära på dem. Senaste tiden så händer det oftare och oftare, och det känns som hunden vi har sen tidigare, som är ganska osäker av sig börjar bli rädd för den nya hunden. 


Den nya hunden ska kastreras om en vecka, kan det hjälpa mot det här beteendet?


Tips och råd om hur detta bör skötas mottages tacksamt.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om mmmkebab och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

anna_staff
Medlem 2008-07-14
#1 2 maj 2015 av anna_staff Re: Nya hunden startar bråk, svartsjuka?

Jag hade samma problem med mina tikar. Kastrerade den yngsta som alltid va den som startade de hela och de hjälpte i vårat fall. Han lugnade ner sig väldigt mycket. De tog ett par veckor och ett par gånger har dom åkt ihop men nu är de väldigt harmoniskt mellan dom! Kastrerade även den äldre tiken förra veckan så de inte finns nånting som kan trigga henne under löp osv.


Hoppas att de löser sig!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hunden med tratt...   [3] 7 maj: pipilotta 19 maj: Halvtand Hunden gnyr och verkar störas av något baktill   [2] 7 mar: Matrix 8 mar: Torparinnan När ni jobbar hunden   [2] 8 feb: Dimma 10 feb: Ayrin Hunden Wilma dog av nyårssmällarna   [0] 4 jan: mojji Hunden är svartsjuk på min pojkvän   [1] 27 nov: Anika 27 nov: Svea58 Saknar hunden (när jag är på jobbet)   [2] 13 nov: FranskBulldog05 15 nov: FranskBulldog05 Vart promenera med hunden i huddinge?   [1] 15 okt: hund9292 16 okt: Anneli Kan färg på hunden påverka tempramentet?   [1] 25 sep: Camio 25 sep: Lona Hunden går i cirklar och ibland darrar underkäken   [4] 21 jun: majsan16 22 jun: Starcastle Hounds Hunden vill bara ut, hjälp!   [4] 16 maj: doglight 8 jun: BushundenL
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Chihuahua | Samojedhund | Golden Retriever | Labrador Retriever | Jack Russell Terrier | Nova Scotia Duck Tolling Retriever
© 1998-2020 Enfinia AB