Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 maj 2015 av Tornvinga i sjukdom & hälsa (4 svar)
Blir så ledsen... Måste skriva av mig..

Så min colliehane fick pigmentförändringar på nosen för flera veckor sedan, samt varaktig substans i springan mellan nosvingarna. Efter veterinärbesök vart diagnosen "akut dermatit av okänt ursprung". Efter att testresultaten från hudbiopsin kommit konstaterades det att Dennis hade en allmän inflammation och han fick fortsätta med kortisonbehandling. 


Nosen vart bättre och efter återbesök hos veterinären bestämdes det att vi skulle börja trappa ner på kortisoner. Och nu ser nosen värre ut igen... Inte ligga illa som sist, ännu, men ser inte bra ut.. 


Dennis är nu snart 11 månader och vi har varit hos veterinären 5 gånger för olika inflammationer... (först knät, sedan ögonen, sedan 2 besök för nosen och sedan ögonen igen). 


Och just nu känns allt bara hemskt. Visst är det jobbigt själva kostnaden med att åka till veterinären hela tiden. Men det är inte ens hälften så jobbigt som all oro! Kan inte sluta oroa mig för vad som komma skall när han hela tiden får inflammationer.... Kan inte sluta oroa mig för att det ska komma något ännu värre eftersom det verkar vara vägen vi går på... 


Tycker det är jättejobbigt fast att han inte har haft något som påverkat hans almänna mående.. Ursh.. 


Någon annan som har haft något liknande på sin hund? Jag tror att Dennis är solkkänslig, och därför får detta på nosen.. 


Och om ni haft något liknande, hur var det att leva med en solkänslig hund? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Tornvinga och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Träsktrollet
Medlem 2003-12-03
#1 9 maj 2015 av Träsktrollet Re: Blir så ledsen... Måste skriva av mig..

Usch ja, oron är det värsta! Vet precis hur du känner dig. Min nuvarande cocker har kostat massor i veterinärvård, men som du skriver, ens små gryn är ju värda varenda krona det kostar, men vården skall vara för hundens bästa och någonstans måste man sätta stopp, antingen pga ekonomin eller pga att det inte längre är för hundens bästa den får vård. Hunden måste kunna ha ett drägligt hundliv. 


Min hund har varit väldigt sjuk i både det ena och det andra, och bland annat haft tre olika sorters tumörer. Den ena sorten kan påverkas av solen. Är vi ute i sommarsolen så har han solkräm på nosen där det är lite tunnare med päls och är han nyklippt har han även en tunn bommulströja på sig för att skydda huden från solen. Nu är han väldigt värmekänslig, så är vi inte iväg och badar så håller han sig helst inomhus eller i skuggan när det är soligt och varmt. Det är egentligen inte särskilt klurigt, men man får planera sina promenader och aktiviteter.


Hoppas din vovve blir helt bra igen!

Svara på detta inlägg

Qela
Medlem 2004-04-10
#2 9 maj 2015 av Qela Bara en tanke

Kan det vara Collienos han är drabbad av? Haft det på en labbe som förbättrades med 6 v behandling av tetracyklin men nte blev av med det helt. Bara en tanke


Om collienos

Svara på detta inlägg

Tornvinga
Medlem 2014-04-23
#3 9 maj 2015 av Tornvinga Re: Bara en tanke

Det var det veterinären kollade efter i hudbiopsin, men det var inte det. Bara en allmän inflammation. Fick ett meddelande från veterinären idag där hon skrev: 


Dessa typer av ospecifika inflammationer i huden som Dennis uppvisar har en tendens att komma tillbaka efter avslutad behandling.

Jag tycker att eftersom han nog behöver stå på lång behandling (eventuellt livslång?) så byter vi preparat till Atopica som ju är mindre skadlig för kroppen i längden, dock är det en betydligt dyrare medicin än kortison.

Man tar regelbundet blodprov för att kontrollera sänkan som kan komma att förändras av den medicinen.

Ibland kan dessa inflammation som syns utanpå huden fortsätta in i noshålan så det man ser är bara "toppen av isberget".

Jag brukar rekommendera att röntga näshålan för att se att näsbenen och strukturerna som finns i noshålan är intakta. Det görs i så fall under narkos, då brukar man gå in med ett endoskop också i näshålan för att undersöka vidare längre upp.

Det går utmärkt att göra i Östersund där de har smala endoskop för avsedd undersökning.

Känner du att du vill avvakta vidare utredning går det utmärkt att prova behandla igen men byta preparat (förslagvis).

Annars är det igen en kortisonbehandling men längre tid.

Ge full dos som du hade från början så länge och det bästa är att boka tid för vidare diskussion om du har fler funderingar kring medicinering. Vi kan byta medicinering vid återbesök om du vill.

Om du har slut på kortisontabletter så gör jag för säkerhets skull ett E-recept på förnyad dos. tills vi får kontakt igen, rekommenderar ett återbesök.

Detta är en vanlig hudåkomma bland de mer ovanligare om man säger så. Collies tycks mer benägna att drabbas av dessa.

Lycka till!!

Svara på detta inlägg

Vanna
Medlem 2012-06-29
#4 10 maj 2015 av Vanna Så tungt

Lider med dig/er . 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Problem att skriva inlägg - löst   [1] 26 apr: Vovven 27 apr: Ayrin Så ledsen över patellabakslag   [2] 23 feb: Yorkie-Zoffan 23 feb: Yorkie-Zoffan Separation, vill bara skriva av mig.   [6] 13 maj: Draghund 20 maj: Draghund Kriterieplan hur skriva?   [0] 21 nov: lillaelli86 Måste hon väga rätt inför kastrering?   [3] 11 mar: Symbios 14 mar: Lona Ledsen när äldsta hunden blir lägre i range   [7] 11 mar: Symbios 13 mar: Borzoi Måste jag behandla inkontinens?   [0] 11 mar: Symbios Ett måste med senior foder?   [6] 5 feb: saraleppanen 7 feb: hundöga återkomst måste man hålla på med en schäfer hela tiden?   [10] 27 jan: username 4 feb: username Omplacering så ledsen   [13] 7 jul: Msz 11 jul: s0me0ne
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Amerikansk Cocker Spaniel | American Staffordshire Terrier | American Akita | Alaskan Malamute | Australisk Terrier | Australian Shepherd | Tax
© 1998-2022 Enfinia AB