Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 maj 2015 av wickstrom i övriga hundfrågor (5 svar)
Uttal i hundnamn - påverkar det?

Hej! Igår var jag och la handpenning på min lilla Yorkie-tjej (på bilden) så det här blir mitt första inlägg här på forumet. 


Jag har en liten fundering gällande det här med hundnamn. Mitt absoluta favoritnamn är Freja men jag undrar samtidigt om det ligger någonting i det här med bra och dåliga hundnamn. I mina öron låter "Frej(a)" och "Nej" väldigt likt och jag vill såklart att det ska höras tydlig skillnad för hunden. Så, vad säger ni? Finns det sådana här oskrivna regler man bör tänka på när man väljer namn eller "är" det fritt fram att välja med hjärtat?


Tusen tack!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om wickstrom och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#1 12 maj 2015 av Hortensia Härligt med valp. :)

Jag använder bara mina hundars namn för att påkalla uppmärksamhet och jag säger nästan aldrig "nej" till dem för det brukar bli "appapp" eller något liknande om de är på väg att göra något dumt. :)


Hundar kan ju bevisligen förstå många olika ords betydelse, men jag tror att tonfallet har mycket stor betydelse och har inte uppfattat att de som valt det relativt vanliga namnet Freja, har fått problem med "nej".


Lycka till med lillan!  

Svara på detta inlägg

Jennie&Märta
Medlem 2012-12-23
#2 12 maj 2015 av Jennie&Märta Re: Uttal i hundnamn - påverkar det?

Grattis till valpen!
Jag tycker att du kan döpa din hund till Freja, har en kompis vars hund heter så och den hör skillnad på sitt namn och nej.
Jag brukar inte använda nej så mycket utan säger mer ajaj om det är någonting den gör något den inte får som inte är livshotande, men man använder det som faller naturligt :).
Hundar är smarta, de både hör och förstår skillnaden :) 

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#3 12 maj 2015 av pipilotta Re: Uttal i hundnamn - påverkar det?

Ja, döp din hund till det som ligger dig varmast om hjärtat Har genom åren hört en massa expertråd ang namn, S i namnet är bra....varför??Hunden lär sig ändå vad den heter. Jag har ett namn på min hund men det är ofta jag använder "öknamn" om det behövs...hon förstår ändå...

Svara på detta inlägg

wickstrom
Medlem 2015-05-11
#4 12 maj 2015 av wickstrom Re: Uttal i hundnamn - påverkar det?

Tusen tack för alla era svar! Jag går helt enkelt efter hjärtat - Freja får det bli! :)

Svara på detta inlägg

Lilla Trumman!
Medlem 2003-04-23
#5 12 januari 2016 av Lilla Trumman! Re: Uttal i hundnamn - påverkar det?

Freja tror jag blir jättebra. Jag har hört någonstans också att namn på S ska vara bra, sen tvåstavelsenamn eller vad man säger typ mär-ta, sipp-an  skorp-an. Jag har precis fått hem en tik lite över året och henne ska jag byta namn på, så jag sitter också och klurar på namn 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hundnamn! Vad heter era?   [8] 26 apr: jenvid24 30 maj: Nordicbulldogs tips på hundnamn till ettårig tik.   [5] 11 jan: Lilla Trumman! 12 jan: alveranter Hur påverkar generna beteendet?   [0] 26 mar: DearHound Påverkar kastrering kvaliten på pälsen?   [27] 16 feb: Nyamatten 20 apr: Nyamatten Hur mkt påverkar löpet hundens humör?   [5] 12 feb: Therese75 12 feb: Morrhoppan Jag vill ha glada och roliga hundnamns tipps   [7] 15 jan: isabel100 18 jan: Hortensia Val av hundnamn?   [6] 26 nov: Paniiik 15 jan: isabel100 Tips på hundnamn! (Han-namn)   [11] 2 sep: Johkla 4 sep: -tjejligan- Hundnamn hane sheltie!   [6] 19 aug: idaaa 20 aug: abbe83 Totalt hjärnsläpp, hundnamn   [10] 1 jun: Jesse-Rusco-Fonzzie 6 jun: Jesse-Rusco-Fonzzie
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Foxhound | Perro sin Pelo del Perù | Belgisk Vallhund | Fransk Bulldogg | Border Collie | Briard | Schäfer
© 1998-2021 Enfinia AB