Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 maj 2015 av Eurasierchip i lydnadsforum (1 svar)
Hur komma vidare i Fotgående?

Jag har en Golden Retriever-hane på 1 år. Idag provade vi att köra fotgående utomhus, det funkade jättebra för att vara första gången ute. =)


Dock gick vi endast en raksträcka och vi kommer bara 6 steg fram och sedan belönar jag. Därefter så vill han typ inte mer. Är det för att jag belönar han och han typ tror att vi är klara efter att han fått belöningen? Ska jag gå längre innan belöningen kommer?


Innan vi "tog ut" träningen körde vi bara raksträcka inne. Så jag funderar på om vi ska börja med svängar nu. Jag har provat att öka tempot en aning och då hänger han med mig lite bättre. Men jag kanske måste börja svänga så att det liksom "händer något" för han i fotgåendet?


Jag tycker att detta är så svårt och önskar få tips & råd. Hoppas att någon vill hjälpa. =)


Jag belönar med korv eller köttbulle-bitar. Ska jag ha en leksak som belöning istället? Men då är jag rädd att han blir för exalterad och att det kanske bara förstör det hela eftersom att han är helt galen i leksaker..


Kort sagt: han går fot på kommando men tappar farten ibland och jag själv är nog egentligen osäker på när och hur jag kan belöna honom..


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Eurasierchip och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Kalla
Medlem 2010-04-06
#1 14 maj 2015 av Kalla Nästa gång du tränar fotgående

Ta sju steg då innan du belönar och se vad som händer? Hänger han inte med riktigt generellt, testa att ha ett högre grundtempo. Belönar du efter sex steg tror han ju att han är färdig sedan, det har du ju lärt honom;) Variera din träning, kör vändningar ibland, raksträckor ibland så att han inte vet vad som kommer, då måste han vara lite mer på tårna. Tänk på ditt kroppsspråk i fotgåendet, är du tveksam, har du bra hållning, driver du framåt med din kropp? Han kanske tycker det är trist att träna sex steg rakt fram hela tiden och därför sackar han?


Vilken belöning du ska använda, det vet ju bara du för vi känner inte din hund. Går han igång för mycket på leksaker, då kan du ju ha det som en slutbelöning när träningspasset och det inte gör något att han går upp i varv. Det är en balansgång det där, oftast måste man ha upp hunden i varv för att den ska prestera ordentligt och inte sacka.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur kommer jag vidare med min koppelträning?   [4] 17 apr: AnnaAlm 19 maj: Halvtand Svårt komma till ro och beter sig konstigt.   [4] 17 sep: lisama 5 okt: lisama Komma vidare med hundmötesträning   [8] 23 mar: Lokatten12 24 mar: Ayrin Råd om hur gå vidare med vetrinärbesök...   [20] 2 jan: Lokatten12 5 jan: hundöga återkomst Orädd 8½ veckors valp vägrar komma vid inkallning   [8] 9 dec: dahlius 9 dec: -Aslan pwd- Låt barnen komma till mej   [2] 21 okt: lillflingan 23 okt: GITT@N Köpa valp/komma i kontakt med bra uppfödare   [14] 20 apr: midas 27 apr: Gurkans Komma igång & tävla i agility   [5] 30 maj: Josu 1 jun: Lona Hur ska man komma vidare?   [2] 7 maj: Susan-O 8 maj: Markies Hur kräver man att hunden ska komma på inkallning?   [3] 3 apr: stinat 5 apr: hundögon
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Karelsk Björnhund | Finsk Spets | Schäfer | Chihuahua | Boxer | Dansk/Svensk Gårdshund | Kavkazskaja Ovtjarka
© 1998-2020 Enfinia AB