Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 maj 2015 av Pumla i valpforum (7 svar)
Hur länge kan hon hålla sig?

Vi har nyligen hämtat hem en tikvalp på åtta veckor och har lite funderingar angånde rumsrenhetsträningen. Vi har ännu inte fått henne att kissa ute, nr 2 har hon än så länge bara gjort utomhus, men det är som att hon håller sig för att kissa.


Vi har sprungit ut efter varje gång hon sovit, busat, ätit eller druckit samt där emellan men det kommer ingenting, förutom när vi precis kommer in igen, då kissar hon gladeligen mitt på golvet. Vi fick rådet att försöka vänta ut henne, och satt ute i tre timmar från 6 till 9 men inte en enda droppe förrän sekunden efter vi kommit in igen.


Ska vi vänta ännu längre eller finns det någon bättre metod?


När vi var ute i tre timmar gnällde hon som att hon var kissnödig men gjorde inte ifrån sig, till slut tyckte hon det var så tråkigt ute att hon somnade. (Vi gick in för att hon ska få äta och sova inne men hade henne ute all vaken tid)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Pumla och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Pumla
Medlem 2015-02-09
#1 16 maj 2015 av Pumla Re: Hur länge kan hon hålla sig?

Kan tillägga att vi alltid går till samma lilla gräsplätt, där hon brukar bajsa, precis utanför huset. Vi försöker göra oss så tråkiga som möjligt men om vi inte gör något så lägger hon sig bara ner. När vi försöker gå omkring på gräset så stoppar hon i sig allt hon hittar så vi får ideligen plocka gräsklipp, pinnstumpar, skräp, löv, barkbitar och annat ur munnen på henne.


Funderar på om hon inte känner sig trygg att kissa ute för att det bor andra hundar i närheten som har sitt revir där? Hur kan vi göra för att göra det mer tryggt för henne i sådana fall?

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#2 16 maj 2015 av Kalla Man kan prova med en tidning

Ute alltså;) Många valpar är vana vid att kissa på tidningar då uppfödare ofta använder det som underlag i valplådan. Man kan testa med att ta med en tidning ut och se om valpen vill kissa där.

Svara på detta inlägg

Pumla
Medlem 2015-02-09
#3 16 maj 2015 av Pumla Re: Man kan prova med en tidning

Vi har testat med tidning också, vi satte en tidning inne men då kissar hon runt den och aldrig i närheten av den. Vi testade smyga efter henne så vi kunde plocka upp henne direkt hon satte sig och sätta henne på tidningen, då kissar hon i luften hela vägen till tidningen men inte när vi satt ner henne igen. Testade även med tidning utomhus men inte det heller :/

Svara på detta inlägg

Pumla
Medlem 2015-02-09
#4 16 maj 2015 av Pumla Re: Man kan prova med en tidning
          Man kan prova med en tidning
          

Ute alltså;) Många valpar är vana vid att kissa på tidningar då uppfödare ofta använder det som underlag i valplådan. Man kan testa med att ta med en tidning ut och se om valpen vill kissa där.

Vi kanske ska fortsätta försöka sätta henne på tidningen inne tills hon lärt sig att gå dit själv och sen börja ta ut henne? Som att börja lite från noll, eller är det bara dumt?

Svara på detta inlägg

Madde88
Medlem 2009-11-09
#5 17 maj 2015 av Madde88 Re: Hur länge kan hon hålla sig?

Låter som att hon inte är van vid att kissa ute.


Det är inte alla uppfödare som låter valparna vara ute innan de flyttar och då är de ju ett konstigt ställe att vara på för valpen.


Hör med uppfödaren vad för sorts underlag hen hade i valphagen och införskaffa detta (oftast tidningar men låter inte så i ert fall) och ta med de ut.


Ett annat tips är att leka ute och när hon väl kissar så beröm mycket.


Annars är de bara att fortsätta som ni gör.

Svara på detta inlägg

Pumla
Medlem 2015-02-09
#6 18 maj 2015 av Pumla Re: Hur länge kan hon hålla sig?

De hade tidningar som underlag i valphagen och de var ute mycket hos uppfödaren, så vi tror det var att det var så mycket nytt för henne här.


Det skulle till en riktigt regnig dag för att det skulle släppa! Äntligen kissar hon ute! Vi tog ut henne i regnet varje gång hon kissade inne och var ute några minuter bara för att (hon var ju ändå färdig då). Till slut kopplade hon nog att kissa=gå ut och då satte hon sig direkt vi kom ut på gräsmattan, för ju snabbare man kissade desto snabbare fick man ju komma in igen.


Har inte behövt torka en enda pöl sen igår eftermiddag, och bara tre rastningar i natt. Vi gjorde ett schema och skrev upp alla tider hon gjorde ifrån sig och det hjälpte mycket 

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#7 18 maj 2015 av Kalla Vad bra!

Hoppas att hon har gjort kopplingen att det inte är farligt att kissa ute nu! Annars får ni hoppas på ett par regniga dagar så att vanan sätter sig:)

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
HALLÅ VOVVE-MATS!!!   [3] 21 jan: Lona2 24 jan: pipilotta Hur länge sover era unghundar i sträck?   [2] 27 okt: Chocolate AK 28 okt: Ayrin Hur länge väntade ni på rätt hund?   [10] 19 dec: Familjehund 14 jan: Gurkans Valp och tandlossning - Hur länge kan det dröja?   [1] 1 nov: cosmo19 1 nov: aenima måste man hålla på med en schäfer hela tiden?   [10] 27 jan: username 4 feb: username MeraDog/Halla eller Robur   [4] 9 jan: saraleppanen 14 jan: saraleppanen Hur länge kan man lämna en 9 veckors valp ensam?   [8] 26 nov: Jeppeh1984 28 nov: Sezziyanen Lämna en valp ensam, hur länge då och..   [2] 26 sep: Holst7 26 sep: Sezziyanen Fukteksem - hur länge rengöra   [3] 17 sep: MiaSthlm 18 sep: Torparinnan Hur länge kan löpet pågå i ett område?   [7] 17 jan: Ingrid W 23 jan: Ingrid W
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Flatcoated Retriever | Grand Danois | Schäfer | Chihuahua | Boxer | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB