Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 maj 2015 av Kalidora i övriga hundfrågor (8 svar)
Få hunden att kunna roa sig själv och vara ensam

Hej! Vet inte hur jag ska börja...


Vi ska flytta till hus och vi har varit där en del och målat och fixat.
Problemet är att vår hund inte kan vara själv utan måste hela tiden vara där vi är. Vi stängde för i trappan så att han ej kunde komma upp på övervåningen där vi målade men han kunde fortfarande se och höra oss såklart. Vi öppnade även ytterdörren så att han kunde springa ut i trädgården om han ville och leka med sin fotboll som han älskar mest över allt annat. Men nej, han stod i 2 timmar och gnällde och skällde nedanför trappan och ville komma upp till oss. Vi ignorerade honom och tänkte att han kanske skulle tröttna och inse att det är roligare att springa runt i trädgården men så blev det inte. Efter 2 timmar tröttnade vi och gick ner till honom och satte oss på verandan, då hade han inga problem med att springa runt i trädgården själv eftersom att vi satt där.


Han har inga problem med att vara själv hemma, det går hur bra som helst. Men det är just när vi också är hemma, att han hela tiden måste vara där vi är. Ett annat exempel är när vi behöver stänga in honom i ett rum för en kort stund, då gnäller och skäller han tills vi öppnar dörren.


Vi har försökt att ge honom märgben (som han älskar) och hans favvoleksaker, men det har inte hjälpt.


Skulle verkligen behöva ha tips på hur vi ska lära honom att kunna vara själv och roa sig själv när vi är hemma. Vi vill ju att han ska kunna vara ute i trädgården på sommaren även fast vi är kvar i huset. En hund borde ju älska den friheten kan man ju tycka 


Tack på förhand!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Kalidora och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Madde88
Medlem 2009-11-09
#1 25 maj 2015 av Madde88 Hundar är flockdjur

Hundar är flockdjur


Att då stängas ut från flocken ensam är ju ingen rolig upplevelse.


Det är en sak att få välja att man ska vara lite mer själv enstund men hela tiden ha val möjligheten att vara med sin flock eller att bli lämnad helt ensam.


Tänk lite att du är med dina närmaste då kan man gå iväg ibland och vara lite för sig själv. Eller när alla åker hem till sig så kan du fortfarande fungera normalt. Tänk dig då istället att ni alla är tillsammans och alla utom du sitter och har kul i ett rum men du är utelåst och kan bara sitta där och höra hur kul alla andra har.


Att lära hunden att kunna vara i ett annat rum och samtidigt höra och se sin flock. Skulle jag säga är svårare än att lära hunden vara ensam hemma.


Man får börja smått med att hunden ska vara ute i kortare stunden. t.ex. att hunden ska stanna i ett annat rum medans du går och hämtar ett glas vatten. Tänk då på att när du tränar detta så fungerar de bara om hunden är ensam i det rummet så är din man kvar i rummet så har ni ju egentligen inte tränat.
Annat att tänka på är att hunden ska vara lung gärna trött och sysselsatt med något annat så att den inte fokuserar på att du/ni är borta.
I korta drag samma som ensamhets träningen i stora drag.

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#2 25 maj 2015 av Kalla Vad är det för ras/raser?

Vissa raser är mer knutna till sina ägare än andra. Min hund klarar av att vara själv ute men stänger jag in henne inne vill hon inte vara själv. I första fallet väljer hon det själv, i det andra har hon ju inget val. Er hund förstår inte varfö ni håller honom utanför flocken, han fattar inte och blir stressad. Han hör er och han känner er doft, men han kan inte ta sig till er, en jättejobbigt situation för en hund som ju är ett flockdjur.


Det är ju i grunden en positiv situation att han vill vara nära er, ni har kanske fått till en fin inkallning och han kan vara lös ute?


När vi målar och grejar så stänger vi av med kompostgaller så att hunden kan vara nära oss men ändå inte mitt i färgen eller tapeten:)


Apropå frihet i trädgården så verkar ju hans krav vara att han ska få välja själv va han ska vara, det är hans frihet.


Ni få träna honom lite försiktigt så ni lär honom att klara av det om ni behöver stänga honom ute förhållandevis ofta.

Svara på detta inlägg

Kalidora
Medlem 2015-05-24
#3 25 maj 2015 av Kalidora Re: Vad är det för ras/raser?

Det är en staffordshire bullterrier och ja, han älskar ju att vara mitt i flocken, tycker det är jobbigt om man är ute och går och en av oss avviker.


Vi använder oss också av kompostgaller för att skärma av men det spelar ingen roll om vi är precis på andra sidan gallret så tycker han att det blir jättejobbigt. Men som du säger, öva korta stunder.


När vi har varit ute i nya huset har vi haft öppet så att han kan springa ut och in som han vill men är vi inne så stannar han också inne. Det är det jag tycker är lite tråkigt, inte för vår del utan för hans del. Jag vill ju att han ska känna sig tillräckligt trygg för att kunna göra lite som han vill, det är ju därför det är så underbart att bo i hus med hund.


Men jag misstänker att det kanske är en vanesak också, vi har ju bott i lägenhet fram till nu så han är ju van vid att vara instängd med oss. Om vi fortsätter att ha dörren öppen i huset så kanske han förstår efter ett tag att han kan springa ut och leka också :)

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#4 25 maj 2015 av Hortensia Du har ju redan fått bra svar...

... men jag vill ändå påpeka att om ni inte planerar någon evigt pågående renovering, vore det väl enklast och bäst för alla parter att skaffa hundvakt tills ni är klara med målningen?


Vissa hundar är extremt nyfikna och en så liten hund kan man ju ta i famnen en stund så att han får se vad ni håller på med utan att han är i vägen eller råkar stöka till. Förhoppningsvis blir det lättare att koppla av sedan. :)


Jag hoppas ni har kolossalt väl inhägnad tomt om ni räknar med att låta vovven vara utomhus utan tillsyn. Rasen förpliktigar.


Lycka till!  

Svara på detta inlägg

Kalidora
Medlem 2015-05-24
#5 25 maj 2015 av Kalidora Re: Du har ju redan fått bra svar...

Som jag har skrivit tidigare så gäller det inte just bara nu under renoveringen utan även när vi bara är hemma i huset.


Jag tänker att det vore så skönt för honom om han kände sig trygg och kunde springa ut och in som han ville när möjligheten finns.


Självklart är trädgården inhängnad! För övrigt så är det inte en jätteliten hund, han väger över 15kg och är ett muskelpaket så det är svårt att bära runt på honom 

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#6 25 maj 2015 av Hortensia :)...

... 15 kg kan ju bli tungt att kånka runt på någon längre stund... 


... men jag undrar om det inte blir bra mycket mer attraktivt för en så klenpälsad vovve att vara ute när temperaturen stiger framöver?


Jag har haft Dalmatiner och de har ju ungefär lika lite päls - och mycket sällskapssjuka ;) så jag skulle tro att solvärmen kan locka ut din vovve också så småningom. 

Svara på detta inlägg

En Flattes matte
Medlem 2010-10-14
#7 28 maj 2015 av En Flattes matte Re: Få hunden att kunna roa sig själv och var...

Pröva på att säga till klart o tydligt att nu behöver ni egen tid, han ska gå och lägga sig / på platsen el. liknande. Har själv ena hunden ibland lika, hon gnäller om hon ej får springa en i fötterna hela tiden. Säger till hur jag vill ha det, då ger hon upp o går o lägger sig.

Svara på detta inlägg

Lillmyran
Medlem 2012-07-15
#8 31 maj 2015 av Lillmyran Re: Få hunden att kunna roa sig själv och var...

Jag hade samma problem med mn hund, men någon förklarade att stäng en hund ute från flocken var en hemsk bestraffning för en hund, så inte så konstigt att min hund blev ledsen.


Det som däremot funkar för oss är att ge han kommandot ligg och stanna. Då tycks han inte uppfatta det som att bli lämnad, utan att han istället har fått en uppgift tills vi kommer tillbaka. Sen såg vi till att inte vara borta så länge såklart :) hoppas detta hjälpte något :)

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vad gör man när hunden inte lyder vid inkallning?   [15] 6 apr: Laban76 8 apr: Laban76 Äldre hund h svårt vara själv eller med människor   [4] 22 mar: Wichita 26 mar: Dimma Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)   [7] 29 jan: Chocolate AK 17 apr: BondBrud Hjälpa hunden slappna av inne   [2] 20 jan: Tessi11 26 jan: LouisLouis Hur får jag hunden att gå NERFÖR trapporna?!   [5] 19 jan: JohannaS 20 jan: Anneli Hunden attackerar vår katt   [6] 7 dec: jenka 13 dec: Svea58 Hunden sover mot mitt ansikte?   [4] 7 nov: Snackis 9 nov: Snackis Vilken ras skulle kunna passa mig och min familj   [10] 18 okt: frejgalej 27 okt: Leias husse Hur överföra "videoband" till att kunna se öht?   [14] 8 okt: pipilotta 7 nov: Leias husse Tips för att få lite mer fart på hunden önskas   [11] 20 sep: Ayrin 22 sep: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Grand Danois | American Staffordshire Terrier | Chihuahua | Golden Retriever
© 1998-2022 Enfinia AB