Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 juni 2015 av Ellinp i skaffa hund (5 svar)
Hur ska jag lösa min situation?

Hej!


Jag köpte min bästa fyrbenta vän för över fyra år sen. Han var min klippa genom mobbning och senare familjproblem. Nu har jag äntligen flyttat och fått min trygghet i mitt eget hem. Dock med arbete och liknande så passar inte min bästa vän in där. I dagsläget bor han hos mamma, men det fungerar inte alltför länge till. 
Helst av allt skulle jag vilja hitta en fin barnfamilj då han älskar barn och hålla det öppet att ta tillbaka honom ett par år samt ta honom över helger och vid behov.
Har någon gått igenom samma sak? Jag har så dåligt samvete för hur det är nu, för jag vill verkligen bara att han ska ha det så bra som möjligt och det är därför jag nu söker efter lösningar. Tar gärna tips, råd, ja allt!

Mvh Elin

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ellinp och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Strul83
Medlem 2015-06-01
#1 6 juni 2015 av Strul83 Re: Hur ska jag lösa min situation?

Dagmatte, hunddagis ?? Annars vet jag inte..

Svara på detta inlägg

pissemiss
Medlem 2008-11-03
#2 7 juni 2015 av pissemiss Dagmatte/husse eller dagis?

Att låta hunden bo hos någon annan och att du ska ha den vissa helger och kanske ta tillbaka den senare kanske inte är den ultimata lösningen för hunden?

Svara på detta inlägg

Jennie&Märta
Medlem 2012-12-23
#3 10 juni 2015 av Jennie&Märta Re: Hur ska jag lösa min situation?

Nu vet inte jag alls hur du bor, lever eller har för jobb.
Men det är många som har hund och jobbar heltid. Jag är en utav dom, jag jobbar treskift och min sambo jobbar dagtid, vi har två hundar idag.
Men så har det inte alltid varit. 

Då jag bodde själv, tillsammans med min första hund löste jag passningen med att ha hon på dagis. Jag tränade och var med min hund på min fritid, levde ett aktivt hundliv och uppskattar hennes sällskap. Hon följde med mig överallt och jag valde hellre en fredagkväll hemma än en utekväll, just för att inte behöva vara ifrån hon mer än absolut nödvändigt.
Det fungerade fint för oss .

Jag tror, att om man verkligen vill, så går det att lösa på ett eller annat sätt. 
Vill du dock få ett annat hem för din hund, vilket inte heller är fel, för ibland kanske det är bättre för hunden att få ett nytt hem, så kan du ju absolut försöka omplacera henne. 
Men jag tycker att om du känner att du vill ha kvar din hund, så kan du alltid testa att ha hon hemma hos dig. Vem vet  det kanske fungerar utmärkt.

Lycka till 

Svara på detta inlägg

Lill-fia
Medlem 2011-08-31
#4 10 juni 2015 av Lill-fia Re: Hur ska jag lösa min situation?

Hur ser dina dagar ut? hur mycket tid kan du ha tillsammans med hunden?


Jag jobbar och varvar mellan tre hundvakter för att få ihop det, för min hund är det inget problem, Jag hinner och orkar ändå ge honom ett värdigt och rikt liv och det är ändå jag som aktiverar honom och promenerar med honom mest varje dag. 

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#5 15 juni 2015 av Gurkans Re: Hur ska jag lösa min situation?

Om du vill kunna ha hunden på helger och sedan på sikt kunna ta hem hunden för gott så finns det faktiskt bara en lösning på det och det är att du betalar någon för att ta hand om din hund när du inte kan ha den hos dig. Naturigtvis ska även ett tydligt avtal om vad som gäller skrivas. Risken är annars att du ger bort din hund gratis till någon som sedan med lagen på sin sida vägrar låta dig ta tillbaka hunden, eftersom denne haft hand om hunden som sin egen under en längre tid.


Kanske är det bästa att hitta ett permanent nytt hem till hunden, då du ju skriver att hunden inte får plats i dit nuvarande liv. Kontakta uppfödaren, som säkert gärna hjälper till att hitta ett nytt hem åt hunden.


Om du i framtiden får plats med en hund i ditt liv igen, så kan du ju skaffa dig en ny hund.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Råd för en ohållbar situation   [22] 3 sep: lybrics 5 sep: Puddingpastejn Vad hade ni gjort i min situation?   [4] 1 jun: Sussane 2 jun: Sussane Svår situation. Omplaceringsnljlighet och juridik.   [0] 31 okt: rumpkulla Extremt jobbig situation   [2] 12 jan: mindaniel 13 jan: vazz hur skulle ni gjort i min situation?   [16] 22 dec: -fanny canis- 13 jan: Vitryska vovvar Hur hade ni gjort i en sån här situation?   [20] 19 aug: SuperLimm 20 aug: SuperLimm Hur hade ni gjort i min situation?   [12] 7 aug: Uems 8 aug: Uems Hur hade Ni gjort i denna situation?   [9] 20 feb: Anna1978 21 feb: Anna1978 Är din hund blind? Söker fler i samma situation...   [5] 8 jan: B+S 9 jan: ylvahedin Vad skulle ni gjort i denna situation? (Grannar)   [17] 21 nov: Cortex 22 nov: Emer
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Boxer | Grand Danois | Rottweiler | Yorkshireterrier | Fransk Bulldogg | Golden Retriever
© 1998-2023 Enfinia AB