Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 juni 2015 av rebeckas i skaffa hund (1 svar)
Sky: Från Irland till Sverige

Jag tänkte dela med mig av min historia.


Jag är nybliven hundägare till en väldigt kärleksfull och tillgiven Huskymix på åtta månader. Hon heter Sky och påminner mig om att "only sky's the limit". Faktum är att vi delar en fantastisk historia, Sky och jag, trots att vi bara känt varandra sedan i torsdags. 


Allt började med att min mamma adopterade en husky från en jourfamilj på Irland. Irlands rescue centers arbetar tillsammans med den svenska organisationen Hundar Utan Hem, där svenska eldsjälar åker ner en gång i månaden och hämtar hem fullt friska hundar som annars blir avlivade för att ingen vill ha dem. Många av hundarna sitter i "dog pounds" innan de blir flyttade till jourhem eller sorgligt nog avlivade. Alla har inte samma tur. Ett halvår efter att min mamma adopterat sin hund blir vi kontaktade av samma jourhem igen, där mannen i familjen berättar att han har en hund som är i behov av ett hem. 


Några veckor senare, efter den första kontakten med jourhemmet, hade jag skrivit kontrakt, betalt adoptionsavgiften och väntade ivrigt på att hon skulle anlända till Sverige. Allt gick relativt fort och efter en daglig kontakt med jourhemmet på Irland anlände Sky till Malmö den 18e juni 2015. Mötet var fantastiskt. Tårarna rann både på mig och organisationens eldsjälar. Sky sprang ut ur transporten, rakt fram till mig, och pussade mig i hela ansiktet. Det var en fantastisk känsla. Jag kunde knappt förstå att hon var min och att jag skulle få ta med henne hem. 


Nu har hon bott hos mig i knappt tre dagar och vi är redan bästa vänner. Hon sover vid mina fötter när jag lagar mat i köket, hon är otroligt tillgiven men lugn i sig själv, hon älskar mat och att kasta pinnar i hundrastgården. Jag ser fram emot ett helt liv med henne!


- Don't buy love, rescue it!

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om rebeckas och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

emellaya
Medlem 2009-09-21
#1 19 december 2015 av emellaya Re: Sky: Från Irland till Sverige

Härligt att hunden var så mottaglig från början! Lyckaa till!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Sveriges största hundyoutube?   [0] 27 mar: pherix Goberian uppfödare i Sverige med omnejd   [1] 20 dec: ebbasiglite 20 dec: Ayrin Tips på bra ortoped i skåne/södra sverige   [2] 20 mar: Kaiser_123 12 apr: maria2013 Bra jaktlabradorkennel sökes södra Sverige   [2] 9 jul: enmd 10 jul: enmd Semestertips i Sverige med hund!   [3] 4 jul: längtan 5 jul: Lona Kunskap om hus- och sällskapsdjur i Sverige   [2] 26 apr: taralotfollahi 30 apr: Sezziyanen Kunskap om hus- och sällskapsdjur i Sverige   [0] 26 apr: taralotfollahi Hjärtmaskens utbredning i Sverige   [1] 9 feb: Melkers husse 9 feb: STB Syrisk hund söker asyl i Sverige   [12] 9 nov: Ruccola 10 nov: s0me0ne Tidelag i Sverige och Danmark   [1] 29 jan: bjo0ork 30 jan: Satmara
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Boxer | Grand Danois | Labrador Retriever | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Shetland Sheepdog
© 1998-2020 Enfinia AB