Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 juni 2015 av sommarnatt i sjukdom & hälsa (9 svar)
Suck..klåda klåda klåda

Min 4 åriga hane har på senare tid börjat klia sig ganska mycket. Har provat byta foder samt badat med antibakteriellt schampo enl veterinärens inrådan men utan några större resultat egentligen. Han har även fått kortison men det mådde han inte bra av.


Har senaste veckan fått en känsla av att han har ohyra. Provade behandla honom med expot (mot mjällkvalster) och han blev bättre i typ två dagar, knappt någon klåda alls, sen kom den krypandes igen. Så nu går mina tankar kring om han har skabb. Han kliar sig över hela kroppen, men främst buk, öron å gnager på benen. Han har fått grå/svarta kala fläckar på bakbenen o även lite på ena öronsnibben. 


Expoten tar ju inte skabb, men kan den ändå ha gjort tillståndet lite bättre för honom tillfälligt? Vet inte hur det funkar..? Står att medlet inte tar skabb, men eftersom det blev lite bättre efter behandlingen tänker jag att det kanske är ohyra trots allt. Är livrädd att han blivit allergisk o att det inte finns något att göra..


 


Har tid hos veterinären inbokad, men dom hade inte tid förrän nästa vecka. Så jag försöker bara stilla min oro lite här :(


Som medlem kan du här läsa lite kort info om sommarnatt och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Hrímnir
Medlem 2005-10-08
#1 22 juni 2015 av Hrímnir Re: Suck..klåda klåda klåda

Medan du väntar på veterinärtiden så ge honom ett rejält bad i vanlig grönsåpa. Många jägare som använder det mot skabb. Massera in noga och låt verka 5 minuter, skölj och gör om en gång till. Såpa in även nosparitet men inte själva nosen då såklart, så din älskling slipper blåsa bubblor Avsluta med balsam om du känner att du vill ha det för pälsens skull.

Svara på detta inlägg

pissemiss
Medlem 2008-11-03
#2 22 juni 2015 av pissemiss Med tanke på ställena på kroppen som han

kliar sig mest på så låter det som om det är rimligt att misstänka skabb.


Ta kontakt med veterinär igen och om det inte försvinner med behandling mot skabb (eller veterinären hittar någon annan orsak) så begär en ordentlig allergiutredning.


De flesta hundar som är allergiska är det mot kvalster. Ett byte från torrfoder till färskfoder kan göra viss nytta eftersom torrfoder innehåller kvalster men det tar ju inte bort kvalstren i miljön.


Om det går att konstatera vad hunden eventuellt är allergisk mot kanske det går att vaccinera den.

Svara på detta inlägg

sommarnatt
Medlem 2006-08-08
#3 22 juni 2015 av sommarnatt Re: Med tanke på ställena på kroppen som han

Tack för era svar!

Jag var lite inställd på kvalsterallergi innan skabben, så vi bytte foder till färskfoder och slutade ha honom i säng och soffa. Han har bara fått vara i sin Bia-bädd som vi torkat ur med jämna mellanrum och vi har även dammsugit och skurat golven ofta för att få bort kvalster. Men jag har inte upplevt någon förbättring på klådan. Är dom jätteallergiska kanske inte det hjälper, jag vet inte hur pass känsliga dom kan vara...? Åh suck, gör så ont i hjärtat när han kliar..och veterinärbesöket är drygt en vecka bort :(

Svara på detta inlägg

SnällaBella
Medlem 2014-10-22
#4 22 juni 2015 av SnällaBella Re: Suck..klåda klåda klåda

Kliar han sig mycket på öronen så kan det vara en svampinfektion också. De svarta fläckarna du nämde kan vara just svamp och det brukar ibland ha samband med allergi.

Svara på detta inlägg

SnällaBella
Medlem 2014-10-22
#5 22 juni 2015 av SnällaBella Re: Suck..klåda klåda klåda

Och att de gnager på benen är typiskt för allergi enligt min vet.

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#6 23 juni 2015 av Ginza Schäfertik Re: Suck..klåda klåda klåda

Hej. Hur ser mage, armhålor och ljumskar ut? Är det blemmor och rött? Vi baddade med klorhexidinlösning på mage och ljumskar då vår hund fick blemmor och klåda. Hon har allergi mot jästsvamp. Redan dagen efter var magen mycket bättre. Efter det så duschar vi henne en gång i veckan med klorhexidinschampo och nu finns inga symptom. Innan bet hon på tassar och kliade massor.  Nu är hon som sagt helt bra. Men det var lång resa innan vi listade ut hur vi skulle gå till väga. 

Svara på detta inlägg

sommarnatt
Medlem 2006-08-08
#7 23 juni 2015 av sommarnatt Re: Suck..klåda klåda klåda

Han har inga blemmor i övrigt, förutom några små revor som uppstått när han kliat. Dom svarta fläckarna är inte typisk svamp (har haft allergihund innan), utan mer som förhårdnader. Har som sagt badat honom med Malaseb utan resultat. Har även torkat med klorhexidin på ställena han kliat. Upplever ingen förbättring. Det enda som gjort en liten skillnad är som sagt expot.. :( vilket gissel.... tack för era svar iaf! Längtar såååå mkt efter min veterinärstid...


En annan omständighet är att han är chipkastrerad för ca 2 månader sedan. Kan det påverka på något vis?

Svara på detta inlägg

sommarnatt
Medlem 2006-08-08
#8 24 juni 2015 av sommarnatt Re: Suck..klåda klåda klåda

Fick tid hos en anman veterinär igår som tyckte det lät som misstänkt skabb. Så fick utskrivet stronghold som jag ska behandla honom med 3ggr med 2v mellanrum. Har någon nån uppfattning om hur länge det tar innan klådan börjar avta efter första behandlingen? 

Svara på detta inlägg

sommarnatt
Medlem 2006-08-08
#9 27 juni 2015 av sommarnatt Re: Suck..klåda klåda klåda

4 dagar sedan behandling och han kliar fortfarande :( bifogar bild på hans ena has/bakben..dom gråa fläckarna jag skrev om.

Bilder:
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Klåda hos valp   [2] 23 jul: SelmaSuperstar 23 jul: Puddingpastejn Klåda hos hundvalp   [6] 8 jul: Frihannisaac 11 aug: Ginza Schäfertik klåda svans och tassar   [3] 8 jun: Mallans 20 jun: Voff 92 Tre hundar med klåda   [1] 21 jan: RulleBulle 21 jan: Voff 92 Klåda men hittar inget   [5] 14 maj: vicpalm 15 maj: vicpalm Allergi utan klåda?   [13] 30 nov: bullan 8 jan: bullan Klåda och färskfoder/BARF?   [9] 1 jun: elinpelinb 2 jun: Kalla Vår hund har problem med klåda,blodprov togs igår   [28] 11 nov: abbe83 11 okt: abbe83 klåda i anal..   [8] 27 okt: gizzan 28 okt: SanCha Klåda och röd hud   [3] 14 okt: BorderBellie 15 okt: Ruccola
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dobermann | Vit Herdehund | Cocker Spaniel | Schäfer | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Belgisk Vallhund
© 1998-2021 Enfinia AB