Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 juni 2015 av Dycid i övriga hundfrågor (7 svar)
Hjälp.Får inte röra hunden ibland

Hej brorsan har skaffat en hund som var tvungen att placeras om en jätte go hund, är en blandning av vit herde border collie och norsk buhund. Problemet är att han är rätt olydig och drar sen ibland när man vill klappa på han eller kolla tassarna så blir han aggressiv och morrar och försöker bita tag i händerna.vet inte varför han gör det när han är så snäll annars. Han är 13 månader. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Dycid och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Kalla
Medlem 2010-04-06
#1 27 juni 2015 av Kalla Vet ni vad han har varit med om?

Det kan ju vara så att han har varit med om obehagliga saker och det är därför han reagerar vid beröring. Jag gissar att ni inte haft honom så länge? Det KAN vara så att han har ont någonstans och därför reagerar när ni rör honom, är han kollad hos veterinär?


Vad gäller att han är "olydig" så kanske ingen har lärt honom det som ni vill att han ska kunna och då är det inte schysst att bli irriterad på honom utan att helt enkelt lära honom vad som gäller. Eftersom det är aktiva raser i honom så kanske en brukshundklubb kan hjälpa er? Han lär behöva rätt mycket mental stimulans som personspår, viltspår eller sök till exempel.

Svara på detta inlägg

Madde88
Medlem 2009-11-09
#2 27 juni 2015 av Madde88 Re: Hjälp.Får inte röra hunden ibland

13 månader då är han fortfarande rätt ung och det är i den åldern som de flesta hundarna är som värst.


Att han drar kan vara för att ingen lärt honom att de ska man inte göra.


Att han inte vill att ni rör tassarna kan vara flera olika orsaker. t.ex. han är kittlig och ingen har lärt honom att man ibland måste kolla tassarna, han har ont någonstans, han har varit med om något obehagligt.


För att få den bästa hjälpen så kontakta någon som kan träffa er personligen och se ert sammarbete med hunden (t.ex. en brukshundsklubb). På hundens kroppsspråk ser man mycket som man inte kan läsa ur ett foruminlägg.


Hur aktiverar ni hunden?

Svara på detta inlägg

Dycid
Medlem 2015-06-27
#3 27 juni 2015 av Dycid Re: Hjälp.Får inte röra hunden ibland

Hej, vi har inte haft han säger länge bara några dagar så tänkte ta lite hjälp så de blir rätt från början. Vi springer med han och ute och går, försöker även träna honom att lyssna och vanliga grejer som sitt och ligg och få igång kommunikationen mellan oss. Tyvärr har inte vi så hemskt mycket kunskap om hunduppfostran så försöker få all hjälp och tips som går. Vi försöker lägga spår med godis som  han sedan för söka efter.


Mvh 

Svara på detta inlägg

Madde88
Medlem 2009-11-09
#4 27 juni 2015 av Madde88 Re: Hjälp.Får inte röra hunden ibland

Låter som en bra start.


Sök er till närmaste hundklubb och gå en vardagslydnadskurs. Där får ni hjälp med hur ni ska träna sitt, ligg, inkallning, hantering och även en början till hur man lägger spår och tränar lite sök (väldigt väldigt basic på hur man tränar spår och sök)


Dessutom får du då kontakt med människor som har flera års hundvana och kan se när du hanterar din hund och förhoppningsvis kan förklara anledningen till varför din hund reagerar som den gör i olika situationer.

Svara på detta inlägg

pissemiss
Medlem 2008-11-03
#5 27 juni 2015 av pissemiss På vad sätt är hunden olydig? Att den drar i

kopplet är ju inget tecken på olydnad om ingen har lärt den hur man ska gå i kopplet.

Att vara olydig kräver ju att hunden vet vad ett kommando innebär men väljer att göra något annat.


Om hunden inte vill ha kroppskontakt så kan det ju bero på flera saker; t ex, tidigare upplevelser, att den inte litar på er än eller att den har ont någonstans.

Du skriver nedan att det är er första hund. Med den blandningen så är det bra att vara beredd på att det här kommer att bli en hund som kommer att behöva arbeta ganska hårt för att må bra.

Det är ju en blandning av en bruksras, en extrem vallhundsras och en urhund. Samtliga raser är avlade för att arbeta och någon form av mentalt utmanande arbete kommer förmodligen hunden att kräva för att bli en fungerande hund.

Svara på detta inlägg

samka
Medlem 2014-10-14
#6 28 juni 2015 av samka Det är en blandning av raser...

som kommer att kräva massor av aktivering för att må bra och vara harmonisk.


Ofta så löser sig de flesta problem om hunden får den aktiveringen som den behöver. En omplacering kan ju givetvis behöva få lite extra tid till att känna sig trygg med den nya ägaren också. Där spelar aktiveringen en stor roll också – ett gott samarbete mellan ägare och hund skapas.


Mitt tips är att ta hjälp av till exempel en brukshundklubb. Hunden behöver få jobba!


Lycka till!


 

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#7 28 juni 2015 av Hortensia Håller med om allt! :) /nt

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
HJÄLP, staffevalp   [3] 8 maj: Staf 19 maj: Halvtand Hunden med tratt...   [3] 7 maj: pipilotta 19 maj: Halvtand Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Köpa omplaceringshund yorkshireterrier hjälp   [9] 17 apr: tittioo 22 apr: Lona Hjälp parning !?   [1] 14 apr: Humlan12 14 apr: Gurkans Efter operation av Urinsten (Hjälp/Råd)   [1] 21 mar: Silver08 23 mar: Puddingpastejn Hunden gnyr och verkar störas av något baktill   [2] 7 mar: Matrix 8 mar: Torparinnan DESPERAT snälla hjälp   [4] 2 mar: mathildas 9 mar: Ayrin När ni jobbar hunden   [2] 8 feb: Dimma 10 feb: Ayrin Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Pudel | Jack Russell Terrier | Parson Russell Terrier | Schäfer | Samojedhund | Chinese Crested Dog
© 1998-2020 Enfinia AB