Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 juni 2015 av Johannes.anderss i sjukdom & hälsa (2 svar)
Svamp/utslag/finnar på hakan

Hej! Min dvärgpinscher på snart 4 år har fått konstiga utslag på hakan. Hon har alltid haft "finnar" ibland runt munnen men har då valt att byta foder och upplevde då att de försvann mer eller mindre. Nu har det kommit tillbaka och värre än någonsin som ni kan se på bilden. Hon är precis som vanligt och äter/dricker precis som hon alltid gjort. 


Vi har nyligen bytt foder till iams men upplevde att detta uppkom redan innan foderbytet. 


Min fråga är om någon har koll på vad detta kan vara? Svamp har jag läst lite om men tänkte få ett lite mer "kunnigt" uttalande. Finns det någon salva eller dylikt man kan testa innan man åker till vet? Hon verkar inte ha ont alls och inga besvär vad vi kan märka av! 

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Johannes.anderss och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Träsktrollet
Medlem 2003-12-03
#1 29 juni 2015 av Träsktrollet Re: Svamp/utslag/finnar på hakan

Impetigo kanske? Fast med tanke på hundens ålder lutar det nog mer åt hudinfektion eventuellt pga allergi, så jag hade börjat med att byta foder till ett spannmålsfritt foder med endast en proteinkälla om du ska ge torrfoder, men helst BARF eller spannmålsfritt färskfoder, samt tagit hunden till veterinär för utredning. Ge inte veterinärfoder (hypoallergenic), det är bara skräp i de foderna.

Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#2 29 juni 2015 av Ruccola Re: Svamp/utslag/finnar på hakan

Jag skulle ta hunden till veterinär för ett utlåtande och behandling. I de fall jag sett liknande utslag/finnar runt munnen och på hakan på hundar på hundklubben har det varit fråga om stafylokockinfektioner och hundarna har fått antibiotikum. Hålla rent och torrt kan du emellertid sträva efter. Tvätta med klorhexidin och försiktigt torka torrt med mjukren handduk.


Jag måste tillägga att jag har en helt annan och mycket positiv erfarenhet av veternärfoder typ hypoallergenic. det är förstås individuellt vad hundar klarar av i foderväg, men den typen av foder har hjälpt många hundar jag känner.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Kan hundar få ” finnar” ?   [2] 5 nov: Ginza Schäfertik 6 nov: Ginza Schäfertik röd liten knöl under hakan   [2] 21 jan: ErikAsk 22 jan: Draghund Min lilla Tzu zhi har fått en påse under hakan   [1] 14 apr: sussali 15 apr: Lona Amstaff tik utslag   [2] 26 jun: Jenniferek 2 jul: username Svamp på tassarna i kombo med jättetorra trampdyno   [3] 17 maj: SSIDUN 17 maj: Lona Hjälp! Konstig utslag på min valp.   [1] 12 dec: Junosmatte 2 jan: SanCha Röda utslag på insidan av lår och nacke!   [0] 15 aug: Hirozama Utslag Chinese Crested blandning   [0] 11 nov: NaknaGreta konstiga utslag, skabb?   [2] 31 maj: Goldendog 31 maj: Goldendog Svamp på tassarna?   [10] 7 apr: G*L 13 apr: G*L
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Berner Sennenhund | Shetland Sheepdog | Dvärgpinscher | Rottweiler | Golden Retriever
© 1998-2022 Enfinia AB