Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 augusti 2015 av Nilla&Västgötaligan! i övriga hundfrågor (4 svar)
Skäller, osäker, utfall vid hundmöten !

Har en tik på 4 år som jag tog över för ca 7 mån sen ( kennelhund) hon är otroligt trevlig mot barn, nya människor go glad och tillgiven, funkar bra ute, förutom vid hundmöten, jag har haft hund innan ( samma ras) och har tränat hund i många år, men här går jag bet, hon morrar, skäller och i bland vill hon flyga fram mot hunden, jag har försökt allt, det har blivit bättre, i början gick det inte att bryta henne alls, men det går nu, men jag vill ju att hon ska fixa det helt och hållet.


Jag skulle vilja ha tips från er, har som sagt prövat det mesta 😏 men kom gärna med massor av olika förslag, dock inga som betyder hårt våld mot hunden....... 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Nilla&Västgötaligan! och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

DearHound
Medlem 2012-05-29
#1 2 augusti 2015 av DearHound Skvallerträning? /nt

Svara på detta inlägg

Nilla&Västgötaligan!
Medlem 2002-07-11
#2 2 augusti 2015 av Nilla&Västgötaligan! Re: Skvallerträning? /nt

Testat 😔

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#3 2 augusti 2015 av Hortensia Håller du tillräckligt avstånd?

Är man för nära "hindret", så att hunden upptäcker det först, hinner man inte få ögonkontakt innan hunden reagerar. Utöka avståndet rejält och försök få hjälp av andra hundägare.


Om du vet i förväg när, var och hur ett annat ekipage dyker upp så blir det lättare att låta din hund "lyckas" skvallra på allt kortare avstånd. Det tar sannolikt lång tid och kräver mänger av attraktiva belöningar.


Lycka till!  

Svara på detta inlägg

Satmara
Medlem 2008-04-09
#4 2 augusti 2015 av Satmara Re: Skvallerträning? /nt
          Re: Skvallerträning? /nt
          

Testat 😔

Vad är det som inte har funkat med skvallerträning och hur länge har du testat det?


Jag har haft flera omplaceringar varav alla har haft problem med just hundmöten. Man får gå som en radar och skanna av omgivningen för att kunna vara förutseende. 

Rottisen jag har nu, kunde balla ur på i princip vad som helst och när som helst.. Oftast är det när hunden "går i sin egen värld" på promenaden, alltså när man bara går och låter hunden sniffa osv i sin egen takt.
Där har jag fått börja köra små oregelbundna lydnadspass/kontaktövningar med dunderbelöning under promenaderna. Så att hunden tycker att jag är mycket roligare än omgivningen.
 
Så fort hunden ser en annan hund så drar jag fram dunderbelöning (bollen) och går åt motsatt håll. När jag känner att min hund är mer fokuserad på mig än på den andra hunden, så vänder jag tillbaka och gör likadant igen -belönar och vänder om så fort hunden ser den andra hunden.

Känner jag att min hund är helt med mig och inte spänner sig mot den andra hunden, så genomför jag mötet. Annars väljer jag en annan väg för att undvika att få ett misslyckat möte.
Går det inte att ta en annan väg så försöker jag att hålla ett sådant långt avstånd som möjligt och helst gå i en båge förbi den mötande hunden, medans jag kräver att min hund ska hålla kontakt med mig.
Oftast fungerar möten bättre om hunden har en uppgift att fokusera på.

Nu efter ett år så gör min hund utfall typ 1/100ggr. När jag fick henne var det 100/100ggr.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Utfall och nafsar när någon slutar klia eller ska   [2] 18 sep: Minivovven 20 sep: aenima 7 mån valp - Skäller och morrar på allt   [3] 30 jun: Nalix 4 jul: Dimma Hund skäller vid hundmöten   [8] 23 feb: Cole 24 feb: aenima Hjälp - hundmöten!   [2] 26 jan: XXIIXX 16 feb: Draghund Äldre hund gör utfall mot ny valp   [7] 24 nov: zallysmatte 25 nov: zallysmatte Hjälp med valp som skäller på katter   [2] 19 nov: KristinaB 22 nov: Anneli När andra hundar skäller på min hund   [5] 6 aug: Sanmatte 11 aug: Sanmatte Uppjagad/Skäller vid hälsning   [4] 14 jul: Juwel34 11 aug: Sanmatte Valp som gör utfall mot bilar   [4] 26 apr: Marie&Smilla 2 maj: Rezt Valp som skäller   [6] 21 apr: Tessi11 22 apr: Tessi11
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Dvärgpinscher | Jack Russell Terrier | Dobermann | Tax | Dvärgschnauzer
© 1998-2022 Enfinia AB