Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 augusti 2015 av mialen i valpforum (4 svar)
Hur länge kan er valp hålla sig?

Jag har en fråga vad som är rimligt och när man kan anse valpen färdigutvecklad i konsten att hålla sig? Jag har en 6 mån valp som rastas ca 22:30 på kvällen. Den sover sen i sin korg i dag till ca 05:00, då jag tänkte rasta den, men innan det behövde jag gå på toa så den hann vakna och olyckan blev ett faktum. På dagarna inga problemmed rumsrenhet.


Hur länge kan man förvänta sig att dom håller sig och när kan man anse dom färdigutvecklade?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om mialen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 13 augusti 2015 av Torparinnan Re: Hur länge kan er valp hålla sig?

Det är ju så individuellt men jag har haft 10 veckors valpar som sovit 6 timmar per natt utan rastning och 8 månaders unghundar som behövt ut mitt i natten och knappt hållt sig 1 timme på dagtid. Större raser utvecklas ju långsammare fysiskt men personligen tycker jag mindre raser är senare att bli rumsrena. Har en vuxen tik nu som aldrig sover längre än till 4.30-5.00 så här börjar dagarna tidigt ;)


Du får helt enkelt ha tålamod och se för det är omöjligt att ge dig ett exakt svar.. Som vuxna bör dom ju kunna hålla sig 8 timmar iaf om dom sover om nätterna. Många hundar sover ju mycket på dagarna, är uttråkade och är uppe på nätterna vilket gör att dom naturligtvis blir mer nödiga än om dom är aktiverade, trötta och sover om nätterna.

Svara på detta inlägg

Bowzer
Medlem 2015-01-07
#2 13 augusti 2015 av Bowzer Re: Hur länge kan er valp hålla sig?

Vår nu 4,5 mån gamla valp ( stor ras) har hållt sig hela nätterna ( från ca 23 -08) sen han kom hem vid 9 veckors ålder. Det är nog väldigt olika. Han har överlag varit väldigt enkel att få rumsren, dock var det mycket spring de första veckorna såklart men olyckorna inne har varit väldigt få i gengäld.


 


 

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#3 13 augusti 2015 av Lona Re: Hur länge kan er valp hålla sig?

Jag tycker rent generellt att hanar brukar vara senare än tikar med rumsrenhet (och mycket annat...).
Vi har en labbehane som snart är två år, han håller sig visserligen numera men är jätte-jätte-kissenödig på morgonen och kan knappt vänta tills husse släppt ut honom i trädgården. Även dagtid så är det helt klart han som är kissnödigast av hundarna.
Han var ungefär 15 månader när vi flyttade till huset som vi bor i nu och då hände det fortfarande "olyckor" inne om man inte var tillräckligt snabb med att släppa ut honom.
Så ja, det kan ta tid...

Mina egna hundar av olika raser (tikar) har hållit sig hyfsat på nätterna redan när de varit 9-10 veckor och varit nästan helt rumsrena vid 4-5 månader, men det där kan skilja rejält.

Svara på detta inlägg

sophie86
Medlem 2009-10-13
#4 18 augusti 2015 av sophie86 Re: Hur länge kan er valp hålla sig?

Hej,


Som övriga har sagt är det nog mkt individuellt. Vår förra hund Chester lärde sig tidigt att man skulle gå ut och kissa och sista "olyckan" var innan han blev 4 månader. Förutom om han var dålig i magen så var vi aldrig uppe på nätterna men visst behövde man vara någorlunda snabb på morgonen (inom drygt 5 min efter han hade vaknat på morgonen behövde han komma ut).


Vår nuvarande valp (drygt 5 mån) förstod också relativt tidigt att man skulle kissa ute. Han har inte haft någon "olycka" sen mitten av juli när han var drygt 4 mån och säger till när han vill gå ut. Konstigt nog trillade polletten ner när vi åkte ut till landet. Ascot gillar att sova och älskar att vakna långsamt och dra och sträcka sig; märkte redan när han var 10 veckor att jag inte behövde springa ut direkt när han vaknade utan kunde vänta i ca 15 min (han ville gärna leka först med sina leksaker innan han gick ut haha). Ascot gillar som sagt att sova på morgonen och går inte jag upp så sover han lugnt till 9 - halv tio med sista rastningen vid 11 tiden på kvällen. Nu under sommarledigheten har jag ofta vaknat innan Ascot. En bra kombo med tanke på att jag gillar att sova :).


Men som sagt, det är väldigt individuellt. Skulle dock nog säga att det kan ta längre tid med småhundar, har dock inget belägg för det förutom vad jag och vänner har upplevt. Min kompis bichon blev t.ex. inte rumsren förrän hon var 1 år. 


/Sophie


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
HALLÅ VOVVE-MATS!!!   [3] 21 jan: Lona2 24 jan: pipilotta Hur länge sover era unghundar i sträck?   [2] 27 okt: Chocolate AK 28 okt: Ayrin Hur länge väntade ni på rätt hund?   [10] 19 dec: Familjehund 14 jan: Gurkans Valp och tandlossning - Hur länge kan det dröja?   [1] 1 nov: cosmo19 1 nov: aenima måste man hålla på med en schäfer hela tiden?   [10] 27 jan: username 4 feb: username MeraDog/Halla eller Robur   [4] 9 jan: saraleppanen 14 jan: saraleppanen Hur länge kan man lämna en 9 veckors valp ensam?   [8] 26 nov: Jeppeh1984 28 nov: Sezziyanen Lämna en valp ensam, hur länge då och..   [2] 26 sep: Holst7 26 sep: Sezziyanen Fukteksem - hur länge rengöra   [3] 17 sep: MiaSthlm 18 sep: Torparinnan Hur länge kan löpet pågå i ett område?   [7] 17 jan: Ingrid W 23 jan: Ingrid W
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Flatcoated Retriever | Grand Danois | Schäfer | Chihuahua | Boxer | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB