Hej alla underbara människor.
Jag är lite nyfiken på vad ni andra använder för torrfoder och vad ni upplevt av det?
Och vad ni kan rekommendera för foder.
Jag själv ger min Valp som idag har fyllt 4 månader detta foder Nature's Protection Junior Mini som min uppfödare gav till valparna.
Men tycker min valp äter väldigt lite så jag funderar senare att kanske byta foder. Och då skulle jag vilja ha lite tips från er andra på vilket foder ni tycker om.
kom med förslag och en liten motiviation på varför just ni ger ert foder :)
Hundar är väl som vi människor att det är gott att prova något nytt. Ha en härlig helg.
Hej, fast helt som människor är ju hundarna inte... deras magar mår bra av rutiner, dvs byt inte foder plötsligt och egentligen bara om det är nödvändigt. Man kan ta på lite olika oljor som ökar smak och dessutom är bra för pälsen om de har dålig aptit :)
Själv tänkte jag prova på Magnussons Meat and Biscuit till vår nya vovve :)
Lycka till!
Du vet väl att den har bara 44% animaliskt i ? resten är grahams mjöl och något annat mjöl och potatisbetmassa.
Och det är verkligen bränt i hög värme, det är mycket hårt foder :(
massa skit i,spannmål :( Vill du verkligen mata din hund med flera kilo mjöl ? :(
www.animail.se/orijen-regional-red-13-kg.html
det är en av dom få jag skulle ge min hund om jag tvingades ge torrfoder :(
Jag ger färskfoder för hundens bästa.
@D_t
Snyggt, det där var ju två riktigt bra och informativa inlägg som rimligen ingen borde kunna känna sig kränkt över, och om torrfoder no less :D.
Du vet väl att den har bara 44% animaliskt i ? resten är grahams mjöl och något annat mjöl och potatisbetmassa.
Och det är verkligen bränt i hög värme, det är mycket hårt foder :(
massa skit i,spannmål :( Vill du verkligen mata din hund med flera kilo mjöl ? :(
Fodret är bakat och bränt i lägre värme än extruderade torrfoder (alla andra torrfoder som säljs i Sverige är extruderade) Bakade torrfoder är skonsammare mot magen än extruderade torrfoder.
Bakat torrfoder utgör en mindre risk för magomvridning än extruderade torrfoder. Prova att blötlägga några kulor bakat torrfoder och jämför med extruderade kulor som du lagt i vatten i en annan skål. Det extruderade torrfodret sväller mycket och vissa torrfoder sväller enormt mycket. De bakade kulorna sväller inte, utan faller sönder.
Magomvridningarna hos hundar ökade dramatiskt när de slutade med bakat foder och började extrudera torrfoder i USA.
Spannmål eller spannmålsfritt finns det delade meningar om. Hundar kan smälta spannmål. De har utvecklat en förmåga att ta tillvara näringen ur spannmål. Hundar är inte vargar. Av alla spannmål är ris sämst eftersom det innehåller så mycket arsenik. Vete och havre är OK tycker jag. Majs är ofta mögelskadat. Korn är OK i viss mängd, men inte så mycket eftersom det är mer svårsmält änandra spannmål. Råg finns mycket sällan i hundfoder.
Inget slår B.A.R.F om man är väldigt påläst
Sen kommer Färskfoder fryst direkt färskt med vitamin mix om man inte är så påläst, men det finns många dåliga färskfoder även.
Det där bakade värmda eller torrfoder är skit med massa mjöl bara
glöm det direkt, du är inte vidare påläst.
Glöm allt vad fodertillverkare skriver , de är pengakåta djurförstörare bara.
OM DU Inte kan ge färskfoder, då finns ett foder som håller kanske
http://vetzoo.se/orijen-regional-red
jag har känt med händerna flera torrfoder, det bakade var riktigt hårt och torrt :(
Regional red är enda jag kan gå med på om någon tvingade mig ge min hund torrfoder med vapen i tinningen.
kort innehållsförteckning, inga onödiga tillsatser och bra proteinivå. För höga nivåer med protein som är "inne" just nu kan påverka hundens inre organ som inte är anpassat. I det vilda får inte hunden i sig högre procent än runt 18-22% protein när den äter animalier.
industri tillverkat skit bara En hälsosam kost krävs för god hälsa.
Många hundägare har flyttat över ansvaret för utfodringen till hundmatsindustrin och övertron på att den industriellt framställda maten är så mycket bättre är tyvärr stor.:( Det är betydligt lättare och bekvämare att bara köpa en säck torrfoder och tro på tillverkarens övertygelser om den goda kvalitén.
Fodertillverkarnas intresse är att få sälja så mycket som möjligt för de vill ju tjäna pengar. Till hjälp har de skickliga reklammakare som skapar frestande och attraktiva annonser.
Den första konserverade hundmaten såldes på 1930-talet i USA av bröderna Chappel och det var även de som introducerade det första torrfodret.
Det dröjde cirka 20 år innan den första konserverade hundmaten dök upp i Sverige. Under 1950-talet kom även torrfodret hit. I slutet på 1950-talet inledde Vårgårda kvarn och Väse grynverk ett samarbete med varandra och utvecklade Doggi. När i:et byttes mot y är osäkert.
Det finns hundratals olika torrfoder och alla innehåller de i stort sett samma saker. Några få använder sig av bättre råvaror men det hjälper ju inte mycket när de sedan minskar värdet av det genom tillverkningen.
Hundarna har haft cirka 50 år på sig att anpassa sig till torrfodret men under dessa år har hundens allmänna hälsotillstånd försämrats. Olika sjukdomstillstånd har ökat, cancer, allergier, hudproblem, försvagat immunförsvar, kroniska inflammationer, fortplantningsbekymmer, sjukdomar i de inre organen, lever-och njursjukdomar, urinsten, övervikt, fetma, diabetes, tillväxtstörningar och tandsjukdomar förekommer alltmer.
FÄRSKFODER ANIMALISKT, UTAN SPANNMÅL SKA DU GE