Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 september 2015 av abbe83 i skaffa hund (3 svar)
Nu har husse också blivit sugen på en hund till!

Vi har en schäferhane. Jag vill skaffa en till hund men husse har varit helt emot att ha mer än en hund. Men nu har han börjat ändra åsikt och säger att det inte vore fel med en hund till. Vi är överens om att vi vill skaffa en tik, vår schäferhane är 2 år och kastrerad. Fundera på att skaffa en vuxen omplacering eller en unghund. 


Jag har blivit arbetslös och kommer aldrig jobba mer än halvtid för jag har sjukersättning på halvtid. Så nu har jag gott om tid för en ny familjemedlem men är osäker på om vi har råd med en hund till i nuläget. Blir ju en till försäkring, matkostnader, eventuella veterinärkostnader och så kosta det att köpa hunden.


Min sambo har heltidsjobb men min ekonomi är väldigt osäker. Jag har just nu bara sjukersättningen att leva på. Kommer få arbetslöshetsersättning också. Men arbetslöshetserättningen kanske tas ifrån mig för jag har svårt att leva upp till de krav AF har. Det är begränsat med jobb jag kan söka och jobba med för jag har högfungerande autism.


Vad finns det för seriösa organisationer som omplacera hundar? Har kollat efter omplacering på Blocket. Vad ska man tänka på när man skaffa omplacering? Min sambo vill helst ha en schäfer till men jag skulle kunna tänka mig en annan ras eller blandras. Men vi är överens om att vi vill ha en större hund. Vi går långpromenader i skogen varje dag och allt vi sysslar med gör vi på amatörnivå. Sysslar med lydnad, spår, sök, frisbee och vår vovve gillar att bada. 


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om abbe83 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Jennie&Märta
Medlem 2012-12-23
#1 8 september 2015 av Jennie&Märta Re: Nu har husse också blivit sugen på en hun...

Två hundar kostar mer än en hund. Jag skulle räkna på det dubbla med allt. 
Försäkringen kan skilja upp och ner berodende på ras men känner man att ens ekonomi är knapert så skulle jag inte skaffa en till hund.

Jag har två hundar och det tycker jag är max vad min ekonomi tillåter. 

Omplaceringshundar finns visserligen på blocket men skulle jag börja leta efter en omplacering skulle jag först klura ut vilken ras jag faktiskt vill ha, sedan vända mig till rasklubbarna, där kan de ha omplaceringar utav vuxna hundar :).
Visst kan du hitta många fina hundar på blocket, men då ska du ha tur :). Jag skulle heller inte köpa en blandras. 

Svara på detta inlägg

abbe83
Medlem 2011-05-22
#2 8 september 2015 av abbe83 Re: Nu har husse också blivit sugen på en hun...

Känner att det är för knapert nu när jag bara har 3500 kr per månad att leva på. Får mer om jag får arbetslöshetsersättning. Men eftersom jag fått varning innan för att jag inte klarar av att leva upp till kraven AF har så kan de ta ifrån mig ersättningen.


Men om jag lyckas få jobb och stabilare ekonomi så har jag inte den tid som behövs när man skaffar ny hund. Vill skaffa en till hund nu när jag är hemma hela dagarna. Men som sagt så är ekonom för knaper så vi måste vänta med att skaffa en hund till. 


De raser som jag och min sambo båda gillar är Schäfer och Labrador så ska kolla på de rasklubbarna. 

Svara på detta inlägg

Jennie&Märta
Medlem 2012-12-23
#3 8 september 2015 av Jennie&Märta Re: Nu har husse också blivit sugen på en hun...

fast om din sambo jobbar heltid så borde ju han kunna lägga till med de ekonomiska, speciellt om han själv vill ha en till hund :). 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Deltids matte/husse   [3] 19 aug: Bergtagen 21 aug: Ayrin Helfoder blivit paté...?   [2] 25 maj: pipilotta 10 aug: pipilotta Tik blivit arg efter död valp   [5] 2 apr: Pelle Swedberg 4 apr: Ayrin Varför har det blivit så här på forumet??   [14] 2 okt: pipilotta 13 dec: Dorra Vår hund juckar på mig när husse går hemifrån   [1] 24 mar: Doodle matten 25 mar: Torparinnan Hund blivit trött   [3] 14 mar: melvin13 14 mar: Draghund Lugn hund blivit aggressiv vid hundmöte   [7] 2 feb: Ossiander 3 sep: Mira och Esther Dagmatte/husse sökes Mölnlycke/Mölndal   [0] 25 aug: Frihannisaac Styrketräning för husse / matte med?   [3] 20 apr: lingo 21 apr: hundöga återkomst Ensam. Matte borta husse hemma   [1] 22 okt: z_Bettan 22 okt: Majala
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Pudel | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Rottweiler | Schäfer | Labrador Retriever
© 1998-2023 Enfinia AB