Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 september 2015 av bum122 i valpforum (2 svar)
Valp 7 veckor som blir paralyserad när man sätter

Jag undrar hur man tränar en liten 7 veckors  valp att ha på halsband?
Jag har haft på valparna halsband till och från m just en av valparna har de två sista ggr blivit alldeles konstig när hon får på sig halsbandet. Hon kastar sig runt på golvet kryper framåt och sen gömmer hon sig i en bur eller under nåt skåp! Jag har lockat och pockat på henne men hon bara tittar på mig , jag jhar haft skoj och lekt med de andra valparna framför henne och man ser att hon också vill leka men hon rör inte en fena!!! Är det någon som varit med om nåt liknande och i så fall vad gjorde ni?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om bum122 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Eloith
Medlem 2015-04-01
#1 15 september 2015 av Eloith Re: Valp 7 veckor som blir paralyserad när ma...

Hej, 


Jag har inte haft det problemet tidigare men jag brukar göra så att jag visar valpen halsbandet först, låter henne lukta (inte bita) och så fort hon lämnar halsbandet ifred och inte bryr sig så berömmer jag mycket fast lugnt. När jag märker att hon inte reagera på det längre så testar jag att koppla på halsbandet, när jag har gjort det så berömmer jag och sedan tar jag av det. Så håller jag på så tills valpen inte bryr sig. Märker jag att valpen försöker gå ifrån eller försöker ta av sig det så visar jag att det är mycket roligare att leka med mig. D.v.s. jag ska vara det roligaste valpen vet. Det kan handla om att springa iväg lite snabbt, det kan vara att jag börja "bråttas". Bjud på dig själv så mycket du kan och lite mer ;) Testa att fokusera på just den valpen då. 7 veckor är ju väldigt ungt men det finns säkert något valpen älskar att göra. Hela tiden försöka få valpen att tänka på något annat.


Jag vet inte om du har testat detta ovan och det finns säkert fler här som har bättre idéer men detta är i alla fall hur jag har gjort. Jag låter dom liksom inte bryr sig om halsbandet.


Sen gör jag så att varje gång jag tar ut valpen så tar jag på halsbandet men ställer inga krav direkt, utan på med halsbandet beröm, ut och lek och få valpen på andra tankar.


Lycka till med vovvarna och meddela gärna hur det går :)

Svara på detta inlägg

hundögon
Medlem 2009-04-01
#2 15 september 2015 av hundögon Re: Valp 7 veckor som blir paralyserad när ma...

Kanske valpen tycker halsbandet är mycket obehagligt, och grips av panik. Man behöver inte börja träna vid 7-veckors ålder. De valpar som jag köpt hem, har inte tränats vid den åldern och tagits lugnt med träning vid hemkomst. Ingen av mina  hundar har haft problem med halsband eller koppel.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ensamhetsträning m 9 veckor valp   [5] 18 mar: Solsophia 20 mar: Solsophia Busig när jag sätter mig lugnt på golvet   [2] 17 sep: cosmo19 17 sep: Anneli Valp anländer om 3 veckor !!   [5] 29 aug: kluyf 30 aug: -Aslan pwd- Att köpa 14 veckor gammal hund. Hjälp!   [5] 29 aug: Rux 30 aug: Gurkans Gäng sätter skräck i Lilla Edet hundägare attacker   [3] 8 aug: mojji 8 aug: Hortensia Hur gör ni som sätter hunden vid hundmöten   [4] 7 apr: syteryster 8 apr: Ayrin Valp på 10 veckor. Frågor om koppelträning.   [3] 21 okt: Happier 22 okt: Ayrin kan jag lämna min hund i 2 veckor?   [4] 8 okt: Supervovve 9 okt: traktorn Valp 10 veckor vill inte vara ute   [6] 27 sep: Goldador 29 sep: Goldador Avliva gammal hund man haft sedan 8 veckor gammal   [6] 18 sep: Jag-67 22 okt: Tida
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Cavalier King Charles Spaniel | Hovawart | Irländsk Röd Setter | Golden Retriever | Kavkazskaja Ovtjarka | Chihuahua | Jack Russell Terrier
© 1998-2020 Enfinia AB