Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 september 2015 av Kouki i valpforum (5 svar)
Vaknar på natten (OBS ej om rumsrenhet)

Vi har nu vår lilla Esther sen snart 4 veckor tillbaka och det mesta går bra! Det är som vanligt med en valp som tuggar på all hon kommer åt, smakar och undersöker. Hon har nu gått från att kissa 2-3 ggr per natt till 1 gång. Däremot efter att hon har kissat tenderar hon till att vakna nästan varje timme och krafsar för att hon vill leka. 


Hon somnar gärna tidigare på kvällen, och jag antar att det kan bidra. Dock vet vi inte riktigt hur vi ska hålla henne vaken utan att stissa upp henne för mycket. Vi provade med att ta hennes promenad på kvällen, men då tog det nästan 2timmar för henne att komma ner i varv. 


Tar väldigt gärna emot svar med förslag på vad vi kan göra för att hålla henne vaken/trötta ut för senare? 
Sen hur gör ni när de vaknar på det viset om ni varit med om det? Ska man gå ner med handen och bli lekbiten, eller ska man låta henne hålla på tills hon somnar om?


 


Tack på förhand!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Kouki och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Madde88
Medlem 2009-11-09
#1 23 september 2015 av Madde88 Re: Vaknar på natten (OBS ej om rumsrenhet)

ignorera och somna om så hon inte lär sig att de händer något skoj om hon väcker dig/er mitt i natten.


 

Svara på detta inlägg

Kouki
Medlem 2014-11-17
#2 23 september 2015 av Kouki Re: Vaknar på natten (OBS ej om rumsrenhet)

För att förtydliga har vi inte lekt med henne utan aktivt försökt lugna henne. Men jag börjar luta mer åt ignorera nu också :)

Svara på detta inlägg

Madde88
Medlem 2009-11-09
#3 23 september 2015 av Madde88 Re: Vaknar på natten (OBS ej om rumsrenhet)

att aktivt försöka lugna ner kan valpen se som lek eftersom den får er uppmärksamhet så blev det ju fortfarande något positivt och kul.

Svara på detta inlägg

Eloith
Medlem 2015-04-01
#4 24 september 2015 av Eloith Re: Vaknar på natten (OBS ej om rumsrenhet)

Precis som Madde skriver så fungerar det att ignorera. Jag hade samma problem med min valp som nu är snart 15 veckor. Första veckan sov hon hur bra som helst, men sen började det. Hon skulle upp och bita på allt, hon skulle upp i min säng och börja slicka mig i ansiktet (har en låg säng).


Men vad jag gjorde va till en början va att säga till henne ordentligt att i sängen ska du inte vara (och här tycker jag att det är viktigt att man visar tydligt med fysisk kontakt att du menar allvar och inte är något lek.) Det lärde hon sig snabbt och när pippandet började komma så ignoreade jag det bara. Jag tog bort allt som va tänkbart att bita i eller leka med. Rummet är nu en tråkig plats men där hon vet att hon kan slappna av. Nu sover hon från 23-6 och har inte behövt gå upp en enda gång sen 4 veckor tillbaka typ.


Om du "svarar" på valpens beteendé så lär sig valpen att om "jag börja pipa, leka, bita dig så kommer matte att gå upp och ge mig uppmärksamhet".


Lycka till :)

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#5 24 september 2015 av Hortensia Re: Vaknar på natten (OBS ej om rumsrenhet)

Grattis till valpen! :)


Våga vara tråkig så att hon kan koppla av ordentligt. Valpar kan (liksom småbarn) lätt bli övertrötta och då får de oftast svårare att somna, så jag tycker absolut inte att ni ska försöka hålla henne vaken.


Mitt tips blir att ni låter Esther använda nosen och leta upp några godisbitar/torrkulor (kanske kvällsmaten). Det brukar vara lagom jobbigt för en liten valp. Mättnad och mental "utmattning" är en bra kombination för att lugna ner små yrväder. :)


Lycka till!  

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Uppfödare, rumsrenhet hos valpar som stannat   [3] 11 jan: Symbios 7 mar: Borzoi Ligger er hund stilla på natten ?   [7] 4 nov: melvin13 24 nov: Halvtand Svårt komma till ro på natten , förstorad prostata   [4] 3 nov: melvin13 3 nov: melvin13 Säga till och torr på natten?   [2] 26 jun: hejsansvejsan! 26 jun: hejsansvejsan! Tips på sökövning och fråga om rumsrenhet   [2] 24 sep: cosmo19 25 sep: aenima Hund som bajsar och kissar inne på natten   [5] 20 dec: Bamse206 23 dec: Ayrin Parson Russell vaken och orolig på natten?   [2] 8 nov: andreasonfire 8 nov: andreasonfire Valp diarré endast på natten?   [2] 27 jul: LillaLoppan 27 jul: Lona Valp, förändring i rumsrenhet   [2] 6 jul: JosefinO 6 jul: traktorn Otroligt rastlös på natten, -vill ha råd!, snälla!   [12] 8 maj: Channy 29 maj: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Yorkshireterrier | Staffordshire Bullterrier | Siberian Husky | Grand Danois
© 1998-2021 Enfinia AB