Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 oktober 2015 av mmmkebab i övriga hundfrågor (5 svar)
Hundarna skäller/biter gäster.

Vi har två små blandraser på 1 respektive 2 år. Den ena är nakenhund/chiuaha/papillon och den andra är chiuaha och något annat jag inte kan uttala. De är alltså ganska små. 


Så fort det kommer någon hem till oss, vilket det gör ganska ofta så springer de direkt till entren och skäller och skäller och skäller. Den ena (nakenhunden) har även börjat bita folk i lår/händer. Han biter ganska hårt så det kan göra ont och börja blöda. De triggar även varandra, börjar en skälla så hänger den andra på. Efter en liten stund så lugnar de ner sig men de ska hela tiden vara med där vi sitter, men så fort någon ställer sig upp eller går någonstans så börjar de skälla aggressivt. När alla sitter ner kan de dock glida runt mellan benen, nosa, hoppa upp i knät o.s.v.


Generellt sett så är nakenhunden osäker av sig, blir lätt rädd och lyfter på tassen. Han verkar dock veta när han gjort något fel, då kommer han och hoppar upp i knät och ska slickar. Den andra är inte lika osäker, han är mest vild och verkar ha svårt att förstå när han gör något fel.


Jag tycker deras beteende är jättejobbigt, och jag mår dåligt över det. Vad ska man göra? Ska man stänga in dom på övervåningen när man har folk? Ska man ta kontakt med någon hundpsykolog?


Vi ska ju ha de här små liven i många år till, och vill gärna få bukt med detta, både för deras och våran skull.


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om mmmkebab och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#1 13 oktober 2015 av Ruccola Re: Hundarna skäller/biter gäster.

Finns ingen anledning att låta dessa små marodörer vara med när ni har gäster och hålla på att trakassera dem. Hindra dem från att komma fram till ytterdörren med ett kompostgaller eller liknande någon meter från dörröppningen.  Stäng in dem när ni har gäster!


Sedan vet ju inte jag hur hundarnas sociala fostran gått till men nog verkar det vara akut läge för viss träning.

Svara på detta inlägg

Fisher
Medlem 2015-03-16
#2 13 oktober 2015 av Fisher Re: Hundarna skäller/biter gäster.

Det här är den tråkiga skillnaden mellan konsekvenser för stora och små hundar. Folk tar inte sitt ansvar med sina små hundar, och det enbart för att de inte gör lika mycket skada. Du skulle inte komma undan med att dina hundar beter sig som de gör om dina hundar var större.


Men för att vara lite hjälpsam så tror jag att det är dags att backa i träningen. Träna dörrträning med en hund i taget, låt folk ringa på, träna på att hunden fint ska sitta och vänta tills du ger tillåtelse att hälsa, och det då enbart när de tyst och snällt sitter och väntar. Går de mot dörren är det bara att vänligt men bestämt flytta tillbaka dem till där du vill ha dem. Det kan ta sin tid, men var envisare än hunden! Bestäm en gräns som du vill att hundarna ska hålla sig bakom när det ringer på dörren och håll dig till den. Eftersom de är så triggade så lär det inte vara smart att öppna dörren i början, utan vänj dem vid att det ringer eller knackar på dörren, och att det inte är något att hetsa upp sig för. Ha gärna lugnande belöning som gott på tub eller mjuka ord och smekningar. När de klarar detta utan problem en och en kan du börja träna med båda två, det lär bli lite svårare igen men det är bara att jobba på!


När de väl är lugna båda två och håller sig bakom den osynliga gränsen när det ringer/knackar på dörren (och du ska såklart kunna gå till dörren utan att de följer efter dig), så kan du börja öppna dörren. Jobba i små steg och tänk på att frustration inte lönar sig.

Tänk på att ditt gå-och-hälsakommando inte gäller gästerna. Bara för att hundarna får komma fram (när du väl kommit till den punkten) betyder inte det att gästerna får svara på hälsningen. Du får träna dina gäster på att enbart hälsa och klappa på hundarna när de är lugna :)


Det här är iallafall den metod som fungerar för mig och min lilla Tinja. Hoppas att den kan hjälpa dig!

Svara på detta inlägg

Träsktrollet
Medlem 2003-12-03
#3 14 oktober 2015 av Träsktrollet Vad ska man göra..?

Uppfostra hundarna så att de fungerar i sociala sammanhang! De ska inte behöva stängas in när det kommer gäster. Lär hundarna att uppföra sig. 

Svara på detta inlägg

trovärdig49
Medlem 2012-02-09
#4 21 oktober 2015 av trovärdig49 Re: Hundarna skäller/biter gäster.

Jag har 2st Chihuahua hanar som trivs bra med varandra,när vi får besök så skäller dom några gånger tills dom har fått hälsa.Dom blir jätteglada och vill komma upp i knät om främmande tillåter annars så lungnar dom sig och ligger och lyssnar.Det jag vill säga är att i ett tidigt skede lära dom att inte bita eller nafsa på händer eller fötter.Det är uppfostran som är jätteviktig på små hundar,visa kärlek och vara bestämd.Så nu har jag världens bästa kompisar.Janne

Svara på detta inlägg

tant gredelin
Medlem 2006-03-03
#5 24 oktober 2015 av tant gredelin Re: Hundarna skäller/biter gäster.

Det är alltid svårt att få två hundar att sköta sig,precis som du skriver triggar de varandra.Tänk igenom hur du vill ha det och ett steg i taget.Är ni två hemma kan en ta hand om gästerna och en håller efter hundarna.Bra om gästerna går in och sätter sig utan att ge hundarna någon uppmärksamhet.Jag skulle sätta koppel på hundarna innan jag öppnar dörren, för att kunna styra dom,ochför att ingen ska riskera att bli biten.Det är ingen rättighet för hunden att den ska få rusa fram och hälsa på allt och alla(man behöver inte heller låta alla människor man möter hälsa på hunden om det inte passar).Var snabb att ge hunden beröm när den gör rätt t.ex tar kontakt med dig,eller är tyst.Om man lär hunden att lyssna och sköta sig i andra sammanhang ex.vid ytterdörren när man ska ut,i och ur bilen, vid matskålen, så blir det ofta bättre när någon kommer också Lycka till!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Uppjagad/Skäller vid hälsning   [1] 14 jul: Juwel34 14 jul: Draghund Valp som skäller   [6] 21 apr: Tessi11 22 apr: Tessi11 min lilla vovve nafsar o biter folk   [3] 17 mar: tashi 1 18 mar: Torparinnan Chihuahua som biter.   [3] 26 dec: Zingo2019 27 dec: Lona 9,5v valp morrar och biter/attackerar   [5] 31 aug: slaskankan 1 sep: Sezziyanen Hunden skäller på balkongen   [7] 14 aug: annalena654 11 apr: Goggelito Valp skäller när han blir osäker, tips?   [2] 26 jul: Axezz 6 aug: heddabo Valp skäller så fort hon inte får uppmärksamhet   [9] 12 maj: Jan82 19 maj: Halvtand Hur göra presentation på hundarna?   [1] 17 apr: Sandra99 18 apr: Lona Biter när han är trängd   [2] 15 apr: Chihuahua123 15 apr: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Staffordshire Bullterrier | Golden Retriever | Chihuahua | Dvärgpinscher
© 1998-2021 Enfinia AB