Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 oktober 2015 av fuir i valpforum (11 svar)
Fransk Bulldogg med hudproblem

Hej,


Vi har en fransk bulldogg som har problem med hunden, vet inte om detta är ofarlig med tanke på att han endast är 17veckor. Det vi är oroliga för är att det känns som hans hudproblem sprider sig. Fläckarna/finnarna började kommer på hans bakben och magen samt att det var väldigt rött, han var under tiden väldigt dålig i magen så vi bytte ganska omgående till ett icke spannmåls baserat torrfoder. Han blev då bättre i magen men hudproblemen fortsätter och det har nu spridit sig och fläckar finns över nästan hela kroppen där det är som mest koncentrerat till mage, hals och huvud. Kan tillägga att han inte har problem med att det kliar samt han hade inte dessa problem när han kom hem till oss.


Har lagt med bilder på utslagen/fläckarna och hoppas någon hjälpa oss med svar på vad detta kan tänkas vara.


Tack för hjälpen.

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om fuir och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Träsktrollet
Medlem 2003-12-03
#1 25 oktober 2015 av Träsktrollet Ring och boka tid hos veterinär! nt

.

Svara på detta inlägg

fuir
Medlem 2015-10-25
#2 25 oktober 2015 av fuir Re: Ring och boka tid hos veterinär! nt

Tack för svaret!


Glömde skriva att vi har varit hos vetrinär och dom sa att vi skulle tvätta honom med klorhexidinschampoo som vi har gjort, det som vi tycker har ändrats är att finnas/plitor har försvunnit men istället har dessa fläckar uppkommit. Jag kommer ta honom till vetrinären i veckan, dock gött att ha så mycket kött på benen som möjligt när man åker dit.


Ha en fortsatt bra kväll.

Svara på detta inlägg

Jennie&Märta
Medlem 2012-12-23
#3 26 oktober 2015 av Jennie&Märta Re: Fransk Bulldogg med hudproblem

Hej!

Jag vill först beklaga att din hund har fått hudproblem. Däremot så är det väldigt vanligt hos frallorna (och andra bullraser) med allergier och hudåkommor. 


Jag är ingen veterinär, men en frisk hund får inte sånna utslag, utan med störta sannolikhet så reagerar din hund på någonting och får utslag, du kan skratta dig lycklig att den inte kliar sig.
Jag har dock sett flera allergihundar med liknande utslag. Även min egen har haft sådana innan vi fick bukt på den. 

Jag tycker absolut att du ska be om att få ta ett blodprov hos veterinären och be de skicka iväg det så du får veta tidigt om din hund har allergi, då kan ni få svar på varför den får utslag och veta hur ni ska lösa det. 

Det är många ägare som har fått hjälp av en duktig kvinna på Standard under kostrådsgivining, (finns säkert fler som har kostrådgivning) då deras hundar har haft klåda, utslag och andra hudåkommor. 


Hoppas ni får till utslagen, är det allergi som inte går att fixa med lättare medel, så kan det vara en dyr och känslomässig jobbig resa. 

Lycka till 

Svara på detta inlägg

fuir
Medlem 2015-10-25
#4 26 oktober 2015 av fuir Re: Fransk Bulldogg med hudproblem

Tack för svaret och informationen.


Har bokat tid hos vet nu, så vi får se vad dom tycker och tänker.


En sak jag tänkte på, om en hund är alergisk mot sitt foder borde dom då inte få symptom runt munnen? vår hund har inte detta utan mestadels på mage och hals, kanske eftersom han ligger och "myser" med kvalster? Bara en tanke ;)

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#5 26 oktober 2015 av Lona Re: Fransk Bulldogg med hudproblem

Allergin kommer ofta "inifrån", om det är foderallergi så äter hunden allergenen varpå kroppen reagerar med utslag så det är inte kontaktallergi.

Svara på detta inlägg

fuir
Medlem 2015-10-25
#6 27 oktober 2015 av fuir Re: Fransk Bulldogg med hudproblem

Var hos vet idag och dom tog då skrapprov och det visade sig att han hade rikligt med hårsäckskvalster (demodex). Hämtat ut medicin mot detta som ska användas några veckor och sedan så ska vi göra ett återbesök. 


Hon nämnde också att om det är fodret som är problemet så är det vanligare att dom kliar sig än om det som i detta fallet beror på kvalster (demodex).


Återkopplar om hur det gått/går.

Svara på detta inlägg

Loyd
Medlem 2015-11-23
#7 25 november 2015 av Loyd Re: Fransk Bulldogg med hudproblem

Hej vi har en liten fralla 6mån som också har blivit diagnostiserad Demodex. Vilken medicin fick ni? Har det blivit bättre nu? Vi fick en ny medicin Bravecto. Med vänlig hälsning, Malin

Svara på detta inlägg

fuir
Medlem 2015-10-25
#8 25 november 2015 av fuir Re: Fransk Bulldogg med hudproblem

Hej Malin,


Vi fick en medicin som heter Advocate och har kört med den i 4 veckor samt tvättat honom med klorhexidin schampoo två gånger i veckan. Jag tycker han blivit bättre i och med att huden inte längre är röd, dock har han fortfarande vissa röda fläckar. Vi var igår på återbesök hos vetrinären som gjorde nytt skrapprov och hon sa tyvärr då att det är lika illa och vi har nu fått recept på en ny medicin.Har tyvärr inte namnet på denna men återkommer med det.


Återkoppla gärna hur går för er och hoppas han reagerar bra på medicinen.

Svara på detta inlägg

Loyd
Medlem 2015-11-23
#9 25 november 2015 av Loyd Re: Fransk Bulldogg med hudproblem

Hej tack för svar, vår valp har bara ätit medicin i 2 v och kanske ser jag en förbättring...vet inte riktigt. Hur gammal är er fralla och har den den generella formen (antar det då jag läste att det var många fläckar) eller den lokala? Vår har tyvärr generell.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#10 25 november 2015 av Lona Re: Fransk Bulldogg med hudproblem

Obs, tänk på att informera era uppfödare om hundarnas problem!


Håller tummarna för att det löser sig för er  

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Fransk bulldog kissar inne   [2] 23 aug: frallanallan 24 aug: Ayrin Ögonfärg - fransk bulldogg 12 veckor   [1] 8 aug: Maxxi 8 aug: Gurkans Återkommande hudproblem   [6] 21 nov: Jakob1992 22 nov: Anneli Fransk Bulldog valp öron   [4] 5 aug: sarah_jkpg 6 aug: Currykorven Handler sökes till fransk bulldogg .   [6] 17 apr: luna12 19 apr: luna12 Viktnedgång Bulldogg gram/vecka   [17] 25 mar: BullandBear 26 mar: Rezt Engelsk bulldogg   [4] 19 feb: BullandBear 21 feb: BullandBear Fransk bulldog reaktion mot barn   [3] 3 jan: Franskbulldog1 30 jan: Ayrin Nackdiskbråck Fransk bulldog   [3] 15 aug: Billylove 16 aug: Anneli Fransk bulldog vill inte ut i kylan?   [5] 1 feb: Vanessa909 6 mar: Svea58
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Pudel | Grand Danois | Golden Retriever | Labrador Retriever | Chihuahua
© 1998-2024 Enfinia AB