Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 november 2015 av MrGreen i sjukdom & hälsa (6 svar)
Biverkningar av halsband mot loppor och löss

Hej på er alla hundälskare, nu behöver jag och min sambo er hjälp och rådgivning.


Vi har nyligen fått hem vår fina lilla vovve men märkte ganska snart att han kliade sig väldigt mycket. Vi tänkte först att det kanske var nervositet men efter att stackarn haft svårt att sova åkte vi till en veterinär som hittade en loppa på honom. Dessvärre en kattloppa visade det sig. Nu har vi börjat dammsuga maniskt i bostaden och börjat tvätta alla kläder och textiler, vi ska även kontakta anticimex för rådgivning och om det behövs sanering. 


Hur som helst, veterinären rekommenderade oss att använda ett halsband, seresto vet, för att valpen ska bli av med skiten. Han har haft halsbandet i ett dygn nu men har helt plötsligt börjat kissa väldigt mycket. Innan har han kissat inomhus högst en gång om dagen, och kanske 3-4 gånger utomhus. Idag har han kissat 5 ggr inomhus och lika många gånger utomhus. Vi tycker synd om honom och är oroliga för att medlet i halsbandet är för starkt för valpen, samtidigt vill vi ju bli av med lopporna på honom. 


Vad gör vi? Har försökt ta reda på vilka medel som finns som alternativ till halsbandet men det är inte helt lätt, många olika råd som ges. Någon som har haft samma problem som kan hjälpa oss?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om MrGreen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Kalla
Medlem 2010-04-06
#1 13 november 2015 av Kalla Det är inte så att han har urinvägsinfektion?

Det är inte ovanligt att valpar får det, det är nog läge att kolla upp det. Jag vet inte om ökat urinproduktion är en biverkning av Seresto, men ni kan läsa på FASS http://www.fass.se/LIF/product?userType=1&nplId=20100917000026 och den typen av biverkning är inte upptaget där i alla fall.


Den ökade kissningen behöver inte ha något med halsbandet att göra, ha det i åtanke.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#2 13 november 2015 av Lona Re: Biverkningar av halsband mot loppor och löss

Hur gammal är valpen och hur länge har ni haft honom?

Svara på detta inlägg

MrGreen
Medlem 2015-11-13
#3 13 november 2015 av MrGreen Re: Biverkningar av halsband mot loppor och löss

Valpen är 11 veckor, vi har haft honom en vecka. Mvh

Svara på detta inlägg

MrGreen
Medlem 2015-11-13
#4 13 november 2015 av MrGreen Re: Det är inte så att han har urinvägsinfektion?
          Det är inte så att han har urinvägsinfektion?
          

Det är inte ovanligt att valpar får det, det är nog läge att kolla upp det. Jag vet inte om ökat urinproduktion är en biverkning av Seresto, men ni kan läsa på FASS http://www.fass.se/LIF/product?userType=1&nplId=20100917000026 och den typen av biverkning är inte upptaget där i alla fall.


Den ökade kissningen behöver inte ha något med halsbandet att göra, ha det i åtanke.

Okej, den tanken slog väl oss aldrig. Men det kan inte ha med att valpens beteende rubbas något? Det står att det kan hända, även om det är lindrigt?

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#5 14 november 2015 av Kalla Beteendeförändringar?

Menar du det ökande kissandet? Det enda sättet att få reda på vad som hänt är att gå till veterinären för att utesluta uvi eller något annat. Visst finns det biverkningar med alla typer av verksamma läkemedel, som ju Seresto Vet är, men de är trots allt ovanliga. Jag tolkar beteendeförändringar som oro, stress och liknande, inte fysiska förändringar som ökat kissande, de rent fysiska symptomen tar FASS upp på raderna nedanför. Men, det är min tolkning.


Dock, slå en pling till veterinären, är det uvi kan det behöva benhandlas, är det halsbandet behöver behandlingen mot loppor justeras och skulle det vara något annat som njurar eller liknande behöver det tittas på.

Svara på detta inlägg

Haidi
Medlem 2023-01-27
#6 2 juli 2023 av Haidi Re: Biverkningar av halsband mot loppor och löss

Hej


Jag hade aldrig vågat sätta på ett sånt halsband då det avråds att använda sånt på valpar mycket gamla sjuka djur då de kan reagera med olika symtom!


hade själv en valp som fick kattloppor fick bukt med det med att bada henne i grön såpa varannan dag i en vecka viktigt är att sanera sanera överallt i hemmet bilen överallt då lopporna lägger ägg under lister skarvar ja allt men är man envis så går det!


 


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Metacam och biverkningar   [5] 18 apr: PinniPuck 20 apr: Torparinnan Interceptor och biverkningar   [1] 30 jul: Frihannisaac 31 jul: pipilotta Beställa personligt koppel/halsband. Var?   [2] 17 okt: Draghund 18 okt: Draghund Sele eller halsband till valp?   [4] 19 jul: KarroV 22 sep: Uno-den-lille Tips på halsband och bur   [1] 21 jun: Kärra 22 jun: Ayrin Vilken storlek på halsband till Russkiy toy?   [0] 2 maj: HelenaD86 Halsband mot skall?   [5] 28 aug: Blixen 29 aug: Halvtand Frågor kring smart halsband för hundar   [1] 19 mar: petterhg 19 mar: syteryster Sele eller halsband till valp?   [2] 23 okt: Tarek 23 okt: pipilotta Biverkningar efter 2:a grundvaccinationen   [0] 14 jul: Roberts
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Finsk Lapphund | Dobermann | Dansk/Svensk Gårdshund | Jack Russell Terrier | Schäfer | Chihuahua | Dogo Argentino
© 1998-2024 Enfinia AB