Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 december 2015 av stinat i lydnadsforum (2 svar)
Helt plötsligt vägrar hon greppa apportbocken??

Halloj!


Har på senaste varit nästintill salig över hur bra det utvecklats med apporteringsträningen (lydnadsklass 1) med min whippettik.

Har kämpat lääänge med olika typer av "apporter" och gått från lätta mjuka och tagit steg mot en riktig. Rätt nyligt testade jag med en sådan som blir aktuell på tävling och hon tog den klockrent på första försöket, trodde inte hon skulle göra det så blev asglad! Så jag har tränat med den och belönat massor!

MEN, så en kväll, tittar hon på den och sen tittar hon bort och verkar som att hon aldrig övat apportering tidigare. What?? Försökte leka upp ett intresse och allt möjligt men nej..
Hon ville ett tag inte ta de lättare/mjukare apporterna heller men det gör hon nu, men med lite tveksamhet och håller den väldigt lätt/ostadigt.

Blev så jävla besviken. Så länge som jag kämpat :p Hur tusan ska jag ta mig tillbaka till den riktiga apporten och varför blev hon tveksam på den, och egentligen hela övningen helt plötsligt?

Några tankar tips? Vad hände?

Tack på förhand! :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om stinat och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 4 december 2015 av Lona Re: Helt plötsligt vägrar hon greppa apportbo...

Några spontana tankar bara:


Kan hon ha ont i munnen/halsen? Ett sår, något som fastnat, trasig eller inflammerad tand? Det behöver nog inte ens vara så att det gör ont med själva apporten utan om hon inte är jättetänd på momentet räcker det med att "munnen känns obekväm" i största allmänhet.


Kan du (omedvetet) ha "tryckt" henne så att hon tyckte att det blev jobbigt? Jag tror absolut inte att du hanterat henne hårt eller fel men ibland vill man så ruskigt gärna att hunden skall utföra ett visst moment - eller så har hunden mot alla odds utfört det bra - så man blir liksom för intensiv i sitt sätt. Man blir JÄTTEpositivt uppmanande/lockande eller JÄTTEglad vilket en del lite känsligare hundar kan tycka är jobbigt.


Jag har själv varit så laddad vid några tillfällen att min hund blivit tveksam, trots att det helt och hållet varit positiva känslor jag haft.


Tänk även på ditt kroppsspråk och din blick, var noga med att inte böja dig över henne för mycket, vänd eventuellt bort både kroppen och blicken något för att förstärka att du är "vänligt inställd". En del hundar tycker att det är skitjobbigt när man tittar på dem och just vid kamp- och hålla fastövningar gör man det lätt omedvetet.


För att komma ifrån själva situationen, vad gör hon om du ger henne apporten och sedan lockar henne att följa dig, inte under fotkommando utan helt utan krav? Antingen om hon går vid din sida eller om ni står mittemot varandra och du går baklänges?


 

Svara på detta inlägg

VivekaR
Medlem 2011-12-14
#2 4 december 2015 av VivekaR Re: Helt plötsligt vägrar hon greppa apportbo...

Om hon varit unghund hade jag sagt tandömsning.


Min egen Springer vägrade plötsligt apportera i halvmånaders-åldern, när hon bytte mjölktänderna, efetr att tidigare ha tyckt det var jättekul.


Din hund är ju tydligen betydligt äldre, men det kan ändå ha att göra med någon typ av smärta i tänder eller mun, så jag skulle kolla det i första hand.


Annars kanske hon helt enkelt blivit uttråkad eller stressad, för att du har tränat för intensivt. Försök göra ett uppehåll på någon månad, och testa sedan igen.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Chihuahua tik - plötsligt aggresivitet   [3] 19 jan: Duffolina 19 jan: pipilotta Hund plötsligt senil eller smärta spökar ?   [3] 27 okt: melvin13 28 okt: melvin13 Hjälp - vår hund vägrar gå åt vissa håll   [1] 19 sep: Unobunoheterjag 19 sep: Puddingpastejn Vägrar torkning och skakiga händer.   [8] 10 mar: Sussane 14 mar: siggepojken Unghund 10 månader, plötsligt utfall mot hanar   [13] 24 feb: lingo 26 feb: Anneli Plötsligt aggressiv mot vår andra hund   [3] 19 jul: GDJR 10 aug: ygdrsil Vägrar släppa saker!   [12] 11 jun: difaren 16 jun: username Hund som vägrar promenera   [6] 8 jan: Frallis 23 jan: Silverholm Valp plötsligt rädd, löp eller spökålder orsak?   [4] 25 aug: BushundenL 25 aug: BushundenL Hunden vägrar sova i sin säng   [17] 23 feb: Recard 3 mar: Pärlemo
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Chihuahua | Schäfer | Grand Danois | Pudel | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier
© 1998-2021 Enfinia AB