Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 december 2015 av Milo2018 i sjukdom & hälsa (7 svar)
Galla på sin armbåge.

Hej, tänkte höra om någon haft samma på sin hund.  Jag har en blandras som är 7 år och de började helt plötsligt en dag för 2 månader sedan att han blev halt efter vila. Och på armbågsleden  hade de blivit en galla.Röntgade armbågen och den såg fin ut.Misstänkte att han vrickat sig. Fick Smärtstillande Onsior och koppeltvång. Men så fort vi slutade med smärtstillande så kom hältan tillbaka så vi provade med mer onsior och gick på laser. Tog borrelia o anaplasma prov och han hade båda så de blev medicin för de. Man ser ingen hälta när man är ute o går utan sen när han vilat länge som dom två första stegen är lite stela och ibland halt. Gjorde ultra ljud i veckan och dom hitta inget mer än de fanns en del vätska. Gallan går upp och ner. Någon som haft samma problem med sin hund? Tagit bild på min hunds armbåge så ni ser. Den är rakad efter ultraljudet.

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Milo2018 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#1 7 december 2015 av Ruccola Re: Galla på sin armbåge.

Galla är väl vad hästar får dvs en svullnad som beror på ökad mängd ledvätska som beror på inflammatio, infektion eller överansträngning. Det är väl i stort sett samma sak på en hund, allså en inflammation i slemsäcken, den s k bursan, vid armbågsspetsen.Åkomman kallas bursit.  Kan förstås vara ett en tagg eller liknande som tagit sig in under huden, eller ett lipom (fettknöl). kan ju vara en allvarligare tumör också, så en biopsi skulle jag propsa på. Är det en bursit ska hunden absolut inte (aldrig!!)ligga på hårt underlag, utan ha en mjuk bädd, fick jag lära mig då en av mina labradorer hade en liknande svullnad. Han haltade dock inte, men var ändå besvärad av svullnaden. Det tog mycket lång tid innan svullnaden gav sig , långt mer än ett halvår. Man tömmer aldrig svullnaden för att ledvätska inte ska försvinna och förvärra det hela. Vi försökte ha ett slags mjukt förband på armbågen, för det var inte helt lätt i början att hänvisa hunden till de mjuka babymadrasser vi inköpte och hade på strategiska ställe


 

Svara på detta inlägg

Milo2018
Medlem 2006-10-11
#2 7 december 2015 av Milo2018 Re: Galla på sin armbåge.
Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#3 7 december 2015 av Ruccola Re: Galla på sin armbåge.

Min labbe hade inte speciellt ont av sin bursit och haltade inte. Känner inte till om tillståndet smärtar. Jag skulle inte ge mig utan vidare utan be veterinär, helst en annan för en second opinion, undersöka hunden. Det kan vara cysta eller tumör eller annat. Du har ju verkligen låtit undersöka hunden utan att få en vettig förklaring, vilket jag finner något underligt. En så ingående undersökning borde ha lett någonvart. Så annan vet. skulle jag konsultera.

Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#4 7 december 2015 av Ruccola Re: Galla på sin armbåge.

Jo, glömde ju skriva: både anaplasma och borrelia kan ju ge vissa bestående men som ledinflammationer. Det kan ju vara det som spökar.Ont så att din hund fel- eller snedbelastar sitt ben och därav en bursit. Spånar bara.Men du kan ju ta ett nytt blodprov för att se så att hunden inte har en pågående fästinginfektion trots antibiotikakur. Det har hänt förr att en kur inte varit nog.


Och du, "fästingtablett" som t ex Bravecto rekommenderar jag starkt. Alla vi på hundklubben som gett våra hundar det har haft mycket, mycket få problem med fästingar denna säsong.

Svara på detta inlägg

Milo2018
Medlem 2006-10-11
#5 7 december 2015 av Milo2018 Re: Galla på sin armbåge.

Han åt i lördags de sista tabletterna för borrelia och anaplasma. De är två veterinärer som kollat på han,Santos. Känner också att jag inte fått något vettigt svar eftersom jag vart där så många gånger med detta. Jag går på evidensia djurklinik. Men jag funderar på att be en till veterinär som är ortoped på en annan evidensia klinik kolla på han. Santos är ju inte halt när man är ute och går men blir när han vilat några timmar, dom två första stegen och sen försvinner de. Men hade man inte sett på röntgen eller ultraljudet om de funnits någon tumör eller så?

Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#6 7 december 2015 av Ruccola Re: Galla på sin armbåge.

Den stelhet och hälta du ser  precis när hunden stigit upp brukar man se när en hund har artros. Ledbrosket nöts långsamt söner och det blir smärtsamma pålagringar på leden. Det borde nog ha synts på röntgen, men du ska absolut ta upp det med veterinär. Jag undrar i alla fall om inte hältan har med fästingsjukdomen att göra och att bursiten kommit pga snedbelastning för att ledsmärtorna av fästingsjukdomarna fått hunden att gå på onormalt sätt. Du får väl avvakta ett tag så att kuren är över .

Svara på detta inlägg

Milo2018
Medlem 2006-10-11
#7 7 december 2015 av Milo2018 Re: Galla på sin armbåge.

Jo de va de som jag tänkte först att han fått artros men de såg inget sådant på röntgen. Ja jag får vänta lite till och se. Den veterinären jag tänkte gå till kommer inte tillbaks förrän nästa torsdag så får vänta tills då. Man gör ju allt för sina hjärtan ☺

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Golden 7 år lösa benbitar i armbåge   [4] 26 mar: victoria22 26 mar: Anneli 7år golden retriver läsa benbitar i armbåge   [2] 5 mar: victoria22 8 mar: Gurkans Ngn som har erfarenhet av steloperation armbåge   [1] 20 mar: Kaiser_123 20 mar: Lona hane spyr galla trotts att han äter   [11] 27 nov: Idun 10 dec: bergskan Hunden har spytt galla blandat med blod.   [22] 30 dec: bjo0ork 10 jan: Kalla Tik spyr galla, blodblandad diarre och matvägrar.   [9] 23 nov: itan 27 nov: Borzoi Hund med artros i armbåge, operation,erfarenheter?   [3] 27 sep: Hinna 27 sep: Ve_mo_na hur får man bort galla   [6] 29 jul: cyklamen 29 jul: Morrhoppan Hund som ofta kräks galla   [11] 11 jul: Koffen 14 jul: Ch791022 Förändringar, armbåge, operation?   [14] 6 maj: Jeanette82 18 sep: svarta rosen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dobermann | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Cavalier King Charles Spaniel | Rottweiler | Dalmatiner | Leonberger
© 1998-2021 Enfinia AB