Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 december 2015 av KalleP i valpforum (2 svar)
Schäfervalp vill gärna träffa andra hundar

Hej! Jag och min sambo har en mysig "liten" schäferkille på 7 månader. Vi har inga direkta problem med honom förutom att han är så superintresserad av att träffa andra hundar!


Detta är ett problem på promenader, mest för att jag och tanten är rätt pedantiska med hur han skall uppföra sig med tanke på storlek på hund.


När vi möter hundar på promenader så stannar han och står helt stilla till en början, börjar vädra efter den och sedan gny eller skälla. Skallen låter aggressiva men jag är rätt säker på att det bara är frustration då han inte uppträtt aggressivt mot de hundar han trots allt får träffa, för det ska sägas att han aldrig fått hälsa på hund på promenad. (Vi tänkte att han skulle lära sig att han inte ska göra det.)


Huvudanledningen till att han inte får träffa hundar är att vi inte är speciellt intresserade av det, då han skall tränas som brukshund och eventuellt vara med mig på jobbet som väktare i framtiden.


Vad skall vi göra för att få bort detta? Vi har provat allt, att sätta honom och låta hundar gå förbi, att muta med godis eller visa honom en leksak. Han får alltid belöning när han ignorerar andra hundar, vilket händer.


Tanken har slagit mig att han bara är valp och att det kommer gå över, men det kan ju också vara att vi gör något fel.


Det finns även ett problem med att träffa hundar, dels så vill han leka väldigt mycket, och hårt, det blir då problem för att det är svårt att hitta en likvärdig hund, det vill säga en hund med valpsinne på 35kg ungefär.


 


Ledsen för långt och ostruktrurerat inlägg, men det är mycket information som skall fram. Ursäkta mig för eventuell felpost också, känner inte till hur forumet är uppbyggt.

Raser: Schäfer

Som medlem kan du här läsa lite kort info om KalleP och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Fisher
Medlem 2015-03-16
#1 26 december 2015 av Fisher Re: Schäfervalp vill gärna träffa andra hundar

Förstår att det kan vara svårt att säga nej när hunden gnyr och skäller, men ni gör den en otjänst om ni "trots allt" låter den hälsa. Då lär den sig att protester genom gnyende och skall fungerar, och det blir svårare att träna bort.


Jag skulle öka avstånden, till en halv kilometer om det så behövs. Ställ er någonstans där ni vet att det kommer att passera hundar på avstånd, till exempel på en äng vid ett populärt promenadstråk. Varje gång hunden tittar bort från hunden, då belönar ni. Tittar hunden inte bort oavsett vilka små lockljud ni gör, då är ni för nära. När hunden börjar förstå att om den väljer bort att titta på hunden och får godis om den gör det, så lär den rent automatiskt börja titta på er i förväntan. Med ytterligare mer träning så lär den titta på er förväntansfullt varje gång den ser en hund, och då kan ni krympa avståndet. Varje gång ni krymper avståndet så föreslår jag att ni backar i träningen, alltså bara kräver att hunden tittar bort från hunden i början, för att sedan relativt snabbt gå över till att den måste titta på er för att få belöning. Det är för att hjälpa hunden att lyckas även när det blir svårare :)


Ni kan ha otur och behöva upprepa träningen från början varje gång ni krymper avstånden, eller ha tur och få det så att hunden förstår direkt att den ska titta på er varje gång den ser en hund oavsett avstånd. Det viktiga är att ni alltid har belöning med er, oavsett om det är godis eller leksak. På det viset kan ni belöna när hunden tar kontakt med er spontant, kan ju hända att hunden väljer bort synretningen och väljer er, och då vill ni kunna belöna :D


En del av det hela är nog absolut en mognadsfråga, men man ska inte lita på det. Vi trodde att vår Labbe skulle växa ur det och tränade därför inte så mycket på det, och nu har vi en hund som lyckats springa bort till hundar alldeles för många gånger.

Svara på detta inlägg

KalleP
Medlem 2015-12-26
#2 26 december 2015 av KalleP Re: Schäfervalp vill gärna träffa andra hundar

Han har hälsat på hund en gång på promenad, då en bekant persons hund som vi stannade och pratade med. Då fick han sitta och vänta och hälsa först när han bröt fixeringen.


Bra tips där med att ha såpass mycket avstånd, det har vi inte provat. Givetvis är fixeringen mycket mindre vid avstånd och det kan då bli lättare att uppnå resultat. Det är ofta vi passerar hundar på avstånd som han inte märker av, ska jag kanske låta honom se den andra hunden för att sedan kunna belöna vid tappat intresse? Han är väldigt lätt att träna med godis, speciellt nu efter kastrering.


Jag tror mognaden har ett finger med i det hela, när han inte så himla gärna vill leka längre så kanske det blir något lättare iallafall.


 


Tackar för övrigt för snabbt och konstruktivt svar, förstår att detta är en fråga som ställts förut men alla fall är ju annorlunda!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hundplats när vi andra äter   [2] 23 feb: Jooocke 24 feb: Jooocke När andra hundar skäller på min hund   [5] 6 aug: Sanmatte 11 aug: Sanmatte Hur gör jag min hund trygg med andra?   [2] 19 jul: Humlan12 19 jul: Humlan12 När man föredrar den ena hunden framför den andra   [5] 26 feb: Havsfruen 27 feb: Havsfruen Hur ger man andra dos av Pro-kolin? Kommer inget..   [3] 10 sep: Lovely havamalt 11 sep: Lona Funderingar på ras på en andra hund   [1] 24 jun: Emli 24 jun: Sussane Tysk schäfervalp kräver mycket tålamod   [2] 7 mar: ada0 7 mar: aenima Hundar som ej går med andra hundar i hundgårdar   [8] 5 feb: Lilo18 6 feb: Starcastle Hounds Andra hundar med Demodex...hur gick det?   [3] 13 jan: Blue19 26 apr: Anneli Hysterisk hund i lek med andra hundar   [4] 1 nov: NilssonK 1 nov: Puddingpastejn
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Boxer | Dobermann | Chihuahua | Labrador Retriever | Shetland Sheepdog
© 1998-2022 Enfinia AB