Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 januari 2016 av Lilla Trumman! i övriga hundfrågor (4 svar)
Behöver tips på ensamhetsträning och lite annat..

Jag har precis fått hem en tik på lite över året, en blandrastik mestadels schapendoes (holländsk vallhund) Hon är hur mysig som helst, men har inte fått den träning hon egentligen skulle behövt. Mina problem med henne som jag kommer få jobba med är.


1. Att få henne att sova nere med de andra två hundarna.


Vi har sovrummet där uppe och en lång trappa med korta trappsteg som inte alls är bra för hundarna att springa i. Vi har en stor blandiskille och en pitbulltjej, dom sover där nere utan problem, men lilltjejen här nu hon blir jätteorolig när vi går upp ( det är väl vallhunden i henne), hon piper och trampar omkring och upp å ner i trappen och krafsar på skjutdörren längst upp i trappen. Hon märker direkt när det är dags för oss att gå och lägga oss och det är svårt att få henne att slappna av och lägga sig i soffan eller på någon av bäddarna. Hur ska vi göra? Funderar på att sätta en grind nere i trappen så hon bara har undervåningen att gå på. I förre hemmet sov hon alltid med dom i sängen kan tilläggas.


2. Att få henne att inte krafsa på dörrarna när vi går ut och lämnar hundarna inne.


så fort vi går ut så hoppar hon på dörren och försöker komma ut till oss, på framsidan har vi två dörrar en som går inåt och en som går utåt, hon får upp båda två, och på baksidan är det bara en dörr som går utåt, den öppnar hon som ingenting. Vi får låsa båda dörrarna. tips på hur vi tränar bort detta?


3. Att få henne att sluta bajsa inne, och  bajsa när hon är ute.


Vi har haft tjejen hemma här i tre dagar nu, hon har varit ute mestadelen av tiden, både med oss alla och på ensampromenader, men hon har inte bajsat ute en enda gång vad vi sett, däremot har hon bajsat inne fem gånger då vi inte sett det förrän på morgonen eller så. Protestbajsar hon för att hon blir lämnad eller vad? kan tänka mig att hon inte har tid att bajsa när hon är ute med dom andra hundarna, för hon leker hela tiden med pitbullen, men då jag går ensam med henne borde hon ju sätta sig? Antar att jag måste komma på henne och ta ut henne så hon får bajsa klart ute och ge henne beröm så hon förstår att hon ska bajsa ute, i hennes förra hem hände detta aldrig.


Jag förstår ju att detta inte löser sig på en dag, utan det jag vill är att få bra tips att träna bort dessa problem på bra sätt, för att hon lättast ska förstå och inte göra henne stressad osv. Hon är en glad och sprallig tjej annars, funkar fint med dom andra hundarna, hyffsat duktig ute och kommer när man ropar och så, oftast. Vi har tränat på stanna, sitt och lite sånt för att träna lite kontaktövningar. Jag vill att hon ska må bra och känna sig trygg här hos oss och förstå att vi inte kommer lämna henne bara för att vi går upp och lägger oss =)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lilla Trumman! och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Petit-Lissbell
Medlem 2016-01-08
#1 12 januari 2016 av Petit-Lissbell Re: Behöver tips på ensamhetsträning och lite...

3 är helt min situation!


2 chihuahuor, tiken alltid lekte med hannen- ledde till att hon bajsade alltid hemma ( på valp toalett), det drog i ca 4månader- då jag bestämt mig att gå ut seperat med dem- hon började efter längre tid göra behöv ute. Sedan började ta ut dem tillsammans- men henne på 1.5m koppel hannen på 5-8m lång, hon försoökte att dra då köpte jag selen och hade inga problem att " dra " henne till backa till min fot och alltid säga "nej" "lämna Simba" osv, nu de går alltid tillsammans ut- båda gör sina behöv som ska !

Svara på detta inlägg

Petit-Lissbell
Medlem 2016-01-08
#2 12 januari 2016 av Petit-Lissbell Re: Behöver tips på ensamhetsträning och lite...

angående 2- ställ er bakom dörren och säg nej, he alltid någon leksak eller tugben. Om de inte funkar fixa kanske hund grind så att hunder ser dig? med tiden stäng mer och mer dörren?

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#3 12 januari 2016 av Torparinnan Re: Behöver tips på ensamhetsträning och lite...

Hon är inte trygg nog att sova ensam eller lämnas ensam med dom andra hundarna efter bara 3 dagar hos er. Ni får helt enkelt sova nere med henne om ni inte vill ha hunden i sovrummet tills hon landat hos er och känner sig trygg vilket kan ta många månader.


Hon har just lämnat ett hem och sina ägare och fått ett nytt hem, ägare och hundkompisar så ni måste förstå att hon är otrygg, orolig och förvirrad så jobba på tilliten och tryggheten och börja om med ensamhetsträningen om några veckor när hon boat in sig.


Att hon bajsar inne beror helt enkelt på att hon blir så orolig och stressad av att lämnas ensam att hon inte kan hålla sig. En hund protestbajsar inte !! Den bajsar när den är nödig och du får helt enkelt sova nere så du märker när hon har behov av att gå ut.


Att ta en omplacering är som att skaffa valp, man behöver oftast börja om med allt från start. Låt det ta tid, ställ inga högre krav och skynda långsamt för det lönar sig i längden.

Svara på detta inlägg

mustaschnos
Medlem 2008-08-06
#4 12 januari 2016 av mustaschnos Re: Behöver tips på ensamhetsträning och lite...

Hej,


Schapendoes är en vallhund och vill inte bli "lämnad" v flocken. Varför får hon inte sova med er? Den hatar att bli utestängd av "sin" flock och det tycker jag är det värsta som finns att stäna ute en så specifik vallhundsras. Den är en ganska svår ras och behöver mycket hjärnjobb och mycket motion. Läs om schapendoes så du förstår vad du har för hund.


Usch, efter 3 dagar så stänger man ute den.


Ingen hund protestbajsar, hon har kanske inte fått lära sig ordentligt och kanske fått gå ut och in som hon vill.


 


Schapendoes är också en mycket känslig hund. Hoppas du förstår att det krävs mycket jobb med en sån ras i, arbetsmässigt är den som en bordercollie.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ensamhetsträning m 9 veckor valp   [5] 18 mar: Solsophia 20 mar: Solsophia Denna med ensamhetsträning   [1] 24 okt: Chin86 28 okt: Ayrin Ensamhetsträning lönlös   [1] 6 sep: havanaise 7 sep: aenima Fråga o att ev byta från barf till annat..?   [3] 17 jul: bebban 24 jul: Svea58 Eventuellt noskvalster el annat   [2] 14 apr: Filurpinnen 17 apr: Filurpinnen att vara roligare än allt annat   [4] 12 jun: Siljesmatte 14 jun: username Valphage vid ensamhetsträning?   [2] 14 mar: mep 15 mar: mep Ensamhetsträning går inte framåt   [5] 9 jan: jengus 13 jan: Voff 92 Ensamhetsträning valp.   [0] 2 jan: Jeppeh1984 Annat att äta än torrfoder (när o hur)   [4] 25 sep: Ulrika 26 sep: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Grand Danois | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Papillon | Labrador Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB