Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 januari 2016 av mindaniel i valpforum (2 svar)
Extremt jobbig situation

Jag har en chihuahua på snart ett år, hon är väldigt rädd för nya människor och har tendenser till att göra "utfall" mot människor och hundar. Både hemma och ute på promenad. På promenad har jag lättare att få henne på andra tankar och säga till direkt jag märker av det. Det största problemet är hemma när någon kommer, någon som hon inte känner. Hon skäller, skäller och skäller på avstånd. Om någon sträcker fram handen och sätter sig på huk går hon fram och nosar sen börjar hon tokskälla och gör nästan utfall så då drar folk fort tillbaks sina händer. När dom har varit en stund slutar hon skälla men håller koll och skäller/gör utfall vid minsta lilla rörelse människan gör.


Hur hade ni gjort i en sån här situation? Jag orkar inte med skällandet, vill hon inte gå fram och vara jätte glad så fine.. Men om hon åtminstone kunde vara hyfsat tyst och gå ifrån. Har försökt med att säga ifrån med högre röst, visa henne därifrån, godis, leksaker, de som kan hjälpa lite är att ta upp henne i famnen men de tror jag tyvärr mest själper henne.. Vill att hon ska kunna vara på golvet och vara hyfsat tyst. Tror att folk börjar tycka att de är jobbigt att komma och hälsa på hos oss pga en skällande hund som nästan vill bita dom. Helst vill jag ju att hon ska bli jätte glad i människor men de kan jag nog glömma..


Hon är för överigt världens gladaste hund mot oss hon känner men annars väldigt osäker i allt, trots extremt mkt socialträningens och miljöträning.


Hoppas ni har några tips :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om mindaniel och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Kalla
Medlem 2010-04-06
#1 12 januari 2016 av Kalla Måste hunden vara med då?

Den kanske har det bättre för sig själv med ett riktigt smaskigt ben att tugga på istället för att utsättas för ett möte som den, trots träning, inte riktigt klarar av?

Svara på detta inlägg

vazz
Medlem 2006-07-09
#2 13 januari 2016 av vazz Re: Extremt jobbig situation

Hej 


Du skriver:
Om någon sträcker fram handen och sätter sig på huk går hon fram och nosar sen börjar hon tokskälla och gör nästan utfall så då drar folk fort tillbaks sina händer. När dom har varit en stund slutar hon skälla men håller koll och skäller/gör utfall vid minsta lilla rörelse människan gör.

Till att börja med. De som kommer och hälsar på ska INTE hälsa på din hund. De skall IGNORERA den helt. Inte hälsa och INTE sträcka fram handen eller liknande.
Låt hunden i stället komma fram när den vill.
Det absolut bästa är att ignorera hunden helt. 

Skäller den mycket när det kommer folk, så ha en "procedur" som ni kör varje gång som gör att hunden börjar känna sig trygg: att inte behöva hälsa. Men för det. uppföra sig före och efter. Med rutiner och samma "procedur" varje gång så kanske hunden slappnar av.


Har själv en "boffig" hund och det bästa har jag märkt är att ignorera och INTE tvinga honom att hälsa på folk som sätter sig ner på huk och sträcker fram handen. Låt vara i stället.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Jobbig labbe innan o under promenad   [2] 8 apr: lemling 8 apr: aenima Råd för en ohållbar situation   [22] 3 sep: lybrics 5 sep: Puddingpastejn Vad hade ni gjort i min situation?   [4] 1 jun: Sussane 2 jun: Sussane Svår situation. Omplaceringsnljlighet och juridik.   [0] 31 okt: rumpkulla jobbig unghund stressar upp sig för mycket?   [5] 19 aug: username 21 aug: hundöga återkomst jobbig valp under natten   [6] 5 feb: username 8 apr: Garm Extremt hungrig vovve   [7] 22 feb: averylovelyday 1 mar: Vickan Extremt stressad hund, vad är rätt?   [3] 18 feb: Cirkus 11 sep: Lillamig Extremt hungrig 9 månaders cavalier   [3] 25 jul: bo-ture 25 jul: SanCha Hund med extremt mycket mjäll   [6] 3 maj: nika70 3 maj: nika70
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Yorkshireterrier | Jack Russell Terrier | Finsk Lapphund | Dalmatiner | Cavalier King Charles Spaniel | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB