Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 januari 2016 av LinnD i valpforum (3 svar)
För kallt för att valpen skall kunna kissa

Vi fick idag hem en 4 månader gammal liten chihuahua-tös. Hon har hos uppfödaren kissat ute och det har gått bra, även om olyckor såklart kan hända när hon fortfarande är så liten. 


Nu är det svinkallt ute, -15 grader, och hon har kommit till ett nytt ställe. Dessutom finns det många andra hundar härikring som kissar och sprider revir och då kan ju valpar ha svårt att våga kissa i början. Men hon verkar få total panik av kylan, hon skakar och piper hysteriskt. Jag har såklart täcke på henne. 


Jag är rädd att hon ska få blåskattar om jag ändå tar ut henne i snön och kylan hela tiden. Men jag vill ju att hon skall bli rumsren så fort som möjligt och inte lära sig att kissa inne för att det är bekvämare. 


Hur hade ni gjort?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om LinnD och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

FilipK
Medlem 2016-01-09
#1 17 januari 2016 av FilipK Re: För kallt för att valpen skall kunna kissa

Tror inte att du behöver oroa dig för kylan bara att inte ta så långa promenader och var väldigt uppmärksam så fort valpen visar tecken på att vilja kissa så går ni ut tillslut kommer det 😊 Sen är vissa så att de vägrar göra sitt behov på nya ställen så ge det en vecka 

Svara på detta inlägg

Satmara
Medlem 2008-04-09
#2 17 januari 2016 av Satmara Re: För kallt för att valpen skall kunna kissa

Jag har samma problem med min vuxna hund. Trots att hon har både skor och täcke så har hon svårt att göra ifrån sig när det är ruskigt kallt ute.. 

Kan tänka mig att det är ännu svårare och mer hjärtskärande med en liten valp, som dessutom måste ut i tid och otid. Jobbigt!

Jag hade nog skottat och sopat fram en plätt barmark precis utanför hemmet.
För att dämpa både kyla och "rädsla", så kanske man kan lägga dit tidningspapper som luktar hemma, när man går ut?

Svara på detta inlägg

LinnD
Medlem 2012-06-04
#3 17 januari 2016 av LinnD Re: För kallt för att valpen skall kunna kissa
          Re: För kallt för att valpen skall kunna kissa
          

Tror inte att du behöver oroa dig för kylan bara att inte ta så långa promenader och var väldigt uppmärksam så fort valpen visar tecken på att vilja kissa så går ni ut tillslut kommer det 😊 Sen är vissa så att de vägrar göra sitt behov på nya ställen så ge det en vecka 

Grejen är att hon inte vill röra sig ur fläcken alls, hur mycket jag än lockar. Hon liksom fryser fast och står där och steppar eftersom hon inte vill sätta ner tassarna (har skottat så att det inte är en massa snö åtminstonne) och skakar och gnyr/piper som besatt. 


Jag har full förståelse för att det måste vara fruktansvärt att vara en liten minihund, valp dessutom, på nytt ställe, när det är så kallt. 


Bra idé med att ta med tidning eller liknande ut. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valpen blir stressad utomhus   [2] 20 okt: Hallojan 3 nov: NorrNorr Innan valpen kommer   [8] 28 maj: Kajsa_a81 3 jun: Kajsa_a81 Valpen har svårt att höra ifrån sig ute   [7] 27 apr: Simonk 28 apr: Simonk Tiken vill inte släppa valpen!   [1] 7 mar: Observant 8 mar: Ayrin Är min valp rädd för att kissa?   [2] 4 mar: StrumpanSara 6 mar: Gurkans Vilken ras skulle kunna passa mig och min familj   [10] 18 okt: frejgalej 27 okt: Leias husse Hur överföra "videoband" till att kunna se öht?   [14] 8 okt: pipilotta 7 nov: Leias husse Dåligt samvete när valpen roar sig själv   [4] 30 jul: Emmastog 31 jul: Lona Valpen sover för lite   [5] 15 jul: Milla85 26 jul: pipilotta Valpen attackerar mig under promenaderna!!!   [4] 27 jun: JohannaS 17 apr: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Petit Brabancon | Pudel | Schäfer | Vit Herdehund | Golden Retriever | Tibetansk Spaniel | Chihuahua
© 1998-2022 Enfinia AB