Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 januari 2016 av Mobelle i foderforum (4 svar)
Urin foder - möjliga biverkningar?

Hej allihopa!


Visade sig att min lilla cairnterrier på 14 år har urinstenar och vet sa att det är bra att byta till urinary fodret som Royal Canin säljer.


Märkte ganska så direkt att han blev MYCKET törstigare, han dricker väldigt mycket mer än han brukar göra och kissar då också mycket mer (det är därför jag antar att det är kopplat till fodret) och istället för att kissa lite här och var så kissar han ganska länge första gånger istället.


Så min första fråga är om det är vanligt att det här sker när man bytar till det här fodret om någon med liknande erfarenheter vet?


Och sen till min andra fråga, han är ju lite äldre och har haft lite problem med höfterna tidigare och därför har vi alltid haft ett foder som ska stärka just benen och lederna och sådär, och nu tycker jag att han är lite vingligare och speciellt när han varit stilla ett tag så kan han halta lite i början. Känns ju dumt att byta från ett foder till ett annat när han egentligen behöver båda två, kan man hälla på sådant där glucosamin pulver på för att han ska få det han behöver?


Tacksam för svar!


/Moa


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Mobelle och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Crazy J´s matte
Medlem 2007-04-11
#1 20 januari 2016 av Crazy J´s matte Re: Urin foder - möjliga biverkningar?
Tror det är lite meningen med fodret att de ska dricka mera för att kissa mer å hålla stenarna borta. Men ring veterinären för säkerhetsskull :) Pulver/tabletter kan du ge på sidan av. Det som finns i foder är ofta ändå inte tillräckligt :) Men ring Å rådfråga vet om fodret :)
Svara på detta inlägg

Linnea83
Medlem 2008-05-11
#2 20 januari 2016 av Linnea83 Re: Urin foder - möjliga biverkningar?
Jag har nyligen bytt till samma foder till min JRT-tik 6 år som opererat bort urinsten. Vet inte om jag upplever att hon dricker mer, däremot är hon ordinerad att dricka mer för att spola ut stenarna så jag har börjat blötlägga fodret för att hon ska få i sig mer vätska. (Kan ju vara därför hon inte dricker mer ur vattenskålen) Upplever dock att hon bajsar hårdare. Jag ger torrfoder och nån matsked blötfoder av samma sort varje måltid. Ringa och rådfråga vetten kan man alltid göra om man är osäker tycker jag!! Lycka till!
Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 20 januari 2016 av Anneli Re: Urin foder - möjliga biverkningar?

Du kan givevetvis behålla fodret mot urinsten och ge tillskott i tablettform eller som tuggbitar  som hjälper upp hundens leder, men ge då ett tillskott av god kvalitet t ex Glycoflex, Seraquin eller Dasuquin. Det sistnämnda ger jag till en av mina taxar.

Svara på detta inlägg

Mobelle
Medlem 2016-01-08
#4 20 januari 2016 av Mobelle Re: Urin foder - möjliga biverkningar?
          Re: Urin foder - möjliga biverkningar?
          Tror det är lite meningen med fodret att de ska dricka mera för att kissa mer å hålla stenarna borta. Men ring veterinären för säkerhetsskull :) Pulver/tabletter kan du ge på sidan av. Det som finns i foder är ofta ändå inte tillräckligt :) Men ring Å rådfråga vet om fodret :)

Jag ringde vetten tidigare ikväll och hon sa att det bara var bra att han drack mer och att det var poängen för att man ska bli av med urinstenarna, sen ska han såklart inte dricka sjukligt mycket och jag kan känna att det är lite svårt att veta för min del just nu eftersom han inte drack så mycket tidigare så mängden han dricker nu är ju kanske normal bara det att jag är ovan vid det. Men han ska på ultraljud snart igen för att kolla urinstenarna så då får vi ju bättre svar.


Hon sa också att det går bra att ge glucosamin i annan form så vi börjar med det nu.


Väldigt spännande att se hur mycket fodret faktiskt påverkar hunden och hur viktigt det är att man har rätt foder! Aldrig tänkt på det på samma sätt innan när man inte var i behov av två olika samtidigt!


Tack för era svar!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur mycket foder ger ni era jakt labradorer?   [0] 25 jan: Nalle och Tindra Foder för kastrerade kontra lightfoder   [2] 15 maj: Superhoven 16 maj: Gurkans Tips på nytt foder till "mag/-tarm" hund   [8] 8 feb: Chinesecrestedlover 9 feb: pipilotta Foder mot urinsten   [6] 11 okt: Erik 28 okt: Erik Interceptor och biverkningar   [1] 30 jul: Frihannisaac 31 jul: pipilotta Hur blandar man olika sort av foder   [8] 2 jul: MartinA90 3 jul: Lona Bytat foder men upplever stor avföringsmängd   [5] 17 maj: BullandBear 18 maj: Lona Byta foder övergångstid   [2] 1 maj: BullandBear 3 maj: Ayrin MAGNUSSONS SPANNMÅLSFRIA foder   [14] 6 apr: BullandBear 15 apr: Lona Insekt baserat foder   [15] 20 mar: BullandBear 10 apr: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Finsk Lapphund | Golden Retriever | Dobermann | Jack Russell Terrier | Chinese Crested Dog | Shetland Sheepdog
© 1998-2023 Enfinia AB