Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 februari 2016 av hellohej i skaffa hund (2 svar)
Omplaceringshund, lydnad osv

Hej!
Jo det är så att vi har en äldre hanhund, han blir nu 5 år, fick honom när han var 2. Igår hämtade vi en tik på 1 år som var tvungen att få ett nytt hem ganska omgående. När vi tog över henne så märkte vi att hon inte är rumsren och inte lärt sig så mycket. De har ej haft den tiden.. 
Så nu behöver vi lära henne lite. har ni några tips? ska jag springa ut med henne ofta så som man gör med en mindre valp, när hon ska sätta sig och kissa när/om jag kommer på henne, då springa ut med henne? vissa trycker ner nosen i kisset vet jag för att de ska vara obehagligt?? det känns lite sådär. 

Vår äldre hanhund har aldrig lärt sig leka? det känns väldigt ovanligt att en hund inte leker? han leker väldigt sällan och märker han oss, att vi tittar på honom osv så slutar han direkt att leka. Han förstår heller inte när vi tar en leksak och försöker leka med honom... någon som varit med om detta?? 
ananrs är han väldigt lugn och lyssnar men skygg. Tror han varit med om något d¨ligt tidigare. 

Uppskattar om någon som har varit med om liknande vill dela med sig? behöver lite hjälp o stöttning Som medlem kan du här läsa lite kort info om hellohej och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ingrid W
Medlem 2015-04-10
#1 15 februari 2016 av Ingrid W Re: Omplaceringshund, lydnad osv

Hej!


Att träna vuxna hundar i rumsrenhet har jag ingen erfarenhet av men man kan ju inte behöva gå ut lika ofta som med en valp eftersom blåsan kan rymma mer och nervsystemet är mer utvecklat. Så det blir till att vara väldigt uppmärksam första tiden, försöka avbryta om hon sätter sig och gå ut snabbt. Gå ut regelbundet med några timmars mellanrum och gå inte in igen förrän hon kissat. Försök lära in ordet "kissa" genom att säga det varje gång hon kissar, kan vara praktiskt att hunden kissar på kommando (det går faktiskt!) Och tryck för all del aldrig hundens nos i kisset! Hon kommer absolut inte att sätta det i samband med att hon kissat tidigare, utan bara få uppfattningen att du är fullständigt oberäknelig och aggressiv.


Min hanhund som är snart ett år och som jag haft från början leker praktiskt taget aldrig och har aldrig gjort. Han verkar liksom inte fatta vitsen med det, jag har försökt allt - bollar, dragkamp, jaktlek... leksaker roar honom inte heller. Största problemet med detta tycker jag är att det inte går att använda lek och leksaker till att belöna med eller att skapa kontakt med, utan man är hänvisad till godis vid träning mm. Men jag börjar alltmer inse att han är som han är, vi människor tycker ju inte heller alla om samma saker...  

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#2 15 februari 2016 av Lona Re: Omplaceringshund, lydnad osv

Vi fick hem en tre år gammal hund som aldrig varit inomhus (bott i hundgård). Man behövde väl i och för sig inte gå ut lika ofta som med en valp men vi var ute när han ätit eller sovit samt ibland däremellan, kanske varannan timme? 


Beror ju också på, eftersom han var vuxen så kunde man dra på med rejäla promenader direkt och om vi varit ute i 2 timmar så fick han hålla sig längre.


Och aldrig, aldrig, ALDRIG fya en icke rumsren hund om den gör inne! Den kan då istället börja smyga undan och "gömma" pölarna istället. Avbryt i stället lugnt och fint - är hunden liten så lyft gärna upp den, då slutar de oftast kissa - och ta ut den direkt.


Även med vuxna hundar som man rumsrenhetstränar kan det vara bra att ha en speciell "kissplats" dit man går varje rastning som inte är en riktig promenad.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Startklass lydnad   [9] 11 sep: Mira och Esther 10 jan: Ayrin Omplaceringshund ej godkänd   [2] 1 sep: Dimma 2 sep: Anneli Lämna tillbaka omplaceringshund?   [3] 20 feb: galanto 21 feb: Ayrin Hund med driv till lydnad/spår   [0] 21 sep: Nyny Berner sennenhund som SAR/sök avancerad lydnad   [8] 27 jun: Nikkenyfiken 29 jun: Nikkenyfiken Hundras för lydnad och långa promenader?   [8] 5 mar: Acey 9 mar: Ayrin Omplaceringshund kissar inne   [7] 30 jun: minigrisen 2 jul: minigrisen Köpa omplaceringshund yorkshireterrier hjälp   [9] 17 apr: tittioo 22 apr: Lona Ta över omplaceringshund   [5] 14 feb: Äppelhus 15 feb: aenima Belöning och lydnad.   [2] 11 jun: gurkemja12 12 jun: gurkemja12
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Golden Retriever | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Tax | Perro de Agua Espanol
© 1998-2023 Enfinia AB