Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 februari 2016 av z4ndra i valpforum (3 svar)
Nybörjare valp...

Vi fick hem vår Golden valphane den 14/2 då blev han 8 veckor gammal. Han verkar trivas mycket bra, men det är några saker jag undrar över. 


1. Han kissar hela tiden, när han är vaken går jag ut var 20:e minut ungefär. Bara en snabbis tills han har kissat. Men därimellan kissar han inne kanske 2-3 ggr, bara några droppar oftast då han gjort den större kissningen ute. Hos uppfödaren bodde han i hundgård och vi la märke till att under de 30 min vi var där kissad han 4grr. Dom hade varit ute en gång, kan det vara blåskatarr eller något?


2. Han har fått diarre, så igår fick han tre måltider med fisk och ris blandat med hans vanliga foder var 4:e timma. Är det bra? Ska jag testa något annat?


3. Jag har ställt en tältsäng brevid hans säng där jag sover på natten. Första natten hade jag bara en madrass men det funkade inte för då kom han bara över och lade sig på mig hela natten. Men inatt så fick han vara i sin säng, men han sover kanske 1 1/2 timme sen ligger han och leker i sin säng och vandrar ibland iväg och utforskar lite, jag vågar inte riktigt ta bort leksakerna för då går han loss på filtarna, och tar jag bort dem så går han väl loss på sängen.. 


Har ni några tips och råd till mig?


Tack!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om z4ndra och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

z_FlisansMatte
Medlem 2011-06-06
#1 16 februari 2016 av z_FlisansMatte Re: Nybörjare valp...

Grattis till valpen !


vi har haft vår valp i två veckor nu, hon är 10 veckor. Hon gör samma sak, kissar stort när hon sovit och däremellan småkissar hon otaliga gånger. Tycker iofs att det blivit lite mindre så kanske är det något små valpar gör helt enkelt. Vi har valt att lägga ett kissskydd innanför ytterdörren så där går hon och småskvätter. Bättre än att få det överallt.


angående nattsömn...jag sover på golvet med vår lilla tjej, hon ligger tätt intill mig på kudden. Eftersom det är en liten ras så vill vi ha henne i sängen sedan så det är inget problem.


första nätterna var hon lite orolig och vaknade flera gånger och ville kissa...nu gör hon det en gång vissa nätter, annars sover hon. Hon vaknade också och ville busa första tiden, men jag låtsades sova och hon gav upp snabbt. Hon har inga leksaker i sovrummet.


hon blev även dålig i magen några dagar efter vaccinationen, men det blev bra efter ett par dagar.


jag vet inte om det hjäper dig, men så har vi det 👍

Svara på detta inlägg

Floyd
Medlem 2016-02-17
#2 17 februari 2016 av Floyd Re: Nybörjare valp...

Hej!


Vå valp är nu 14 veckor, en liten blandras. På grund av bokad utomlandsresa på tre veckor så har vi bara haft honom i fyra veckor. Uppfödaren tog hand om honom när vi var iväg.


Floyd(som han heter) har aldrig småkissat så men när vi fick hem honom 8 v gammal så hann vi nästan aldrig ut med honom när han hade druckit, det kom med en gång i hiskelig fart. Jag tror att det kommer att lugna ner sig allt eftersom veckorna går.


Nu både kissar och bajsar han när bi går ut och det är inte längre lika hysteriskt med det här att gå ut. Han bajsar och kissar på morgonen, sedan får han mat och efter det behöver han inte gå ut. Möjligen senare efter att han har sovit en stund men igår räckte det att Hållö ut efter andra målet, helt klart en framgång! Han har alltid hållit sig hela nätterna och eftersom det är en liten hund så får han sova med oss. Jag brukar ta med mig hans säng och lägga den vid våra fötter :)


angående magen, prova A-fil eller mild yoghurt, det lugnar magen. Ris och fisk är såklart oxå bra. Köp "naturella" fiskbullar för att underlätta om du vill, perfekt!


vår lekte oxå på nätterna tidigare och vi lät det bara vara, han fick ha lite leksaker i sängen. Nu sover han hela nätterna.


Jag tror att det allra bästa är att låta det vara och inte göra någon stor grej av det :)

Svara på detta inlägg

Tiinkerbellz
Medlem 2014-01-22
#3 17 februari 2016 av Tiinkerbellz Re: Nybörjare valp...

Hej! 


Jag har en valp hemma som jag hämtade i Januari, och jag har haft honom i en månad nu.


Vi hade likanande problem när vi fick hem våran Ozzy, det är jobbigt för dom att flytta till nytt ställe och ny miljö och lämna alla syskon. 


Han kissade inne ganska mycket i början men har börjat lära sig att man ska kissa ute, så ge det lite tid 


 


Lycka till med din valp så hoppas jag på att du fått några bra tips  

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Nybörjare apport   [2] 18 mar: Tira Ros 19 mar: Tira Ros KLICKERTRÄNING FÖR NYBÖRJARE   [0] 27 sep: Angelica A Färskfoder, nybörjare   [7] 21 maj: vincvanc 25 maj: STB Aktiv, mellanstor, lättlärd hundras för nybörjare   [13] 27 okt: Linnea.B 2 nov: urrrk Nybörjare söker hundkompis på söder   [0] 3 jul: uklo Nybörjare som ärvt äldre hund...   [5] 13 dec: thess@n 18 dec: thess@n Klassisk musik för nybörjare... Tips?   [18] 20 maj: my flatcoats 24 maj: my flatcoats tips och råd om utställning? (Nybörjare)   [3] 21 feb: graden91 3 mar: graden91 Rallylydnad nybörjare   [6] 7 feb: Madde88 27 feb: Bjebby Nybörjare Rallylydnad, några frågor tävling   [9] 19 jan: LitetFluff 21 jan: Busiga Busan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Boxer | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Rottweiler | Dobermann | Dvärgpinscher
© 1998-2022 Enfinia AB