Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 februari 2016 av IGU i övriga hundfrågor (20 svar)
Hjälp, hur ska jag hantera min hund?

Hej!


 


För bara 10 dagar sedan anlände min lilla hund från rumänien. 
Jag har längtat efter honom i så många år och hade förberett mig oerhört för hans ankomst, både psykiskt, praktiskt och emotionellt. Jag är uppvuxen med hundar, van vid valpar och har som sagt efterlängtat min första egna hund som vuxen.


 


Vovven är en snäll, nyfiken och smart hund på åtta månader. Han blev snabbt tillgiven och har anpassat sig väl. Problemet är att han skäller lätt och mycket, rubbar min sömn och stundtals skrämmer mig då han uppvisar ett aggresivt beteende. Han har också en otrolig energi och är van vid andra hundar, här är han ensam och vi bor dessutom inne i stan. 


Något som förvånat mig är min reaktion på hans närvaro. Jag har blivit som förbytt. Jag kan inte äta, jag gråter vid minsta motgång, skall, olydnand och har så lite tålamod att jag inte orkar med mig själv eller honom. Det hemska är att jag varje dag är på väg att ringa till adoptionsförmedlingen och be dom omplacera honom. Jag vet att allt detta är ormiligt, dramatiskt och en överrekation men jag kan inte blunda för känslorna.


Hur ska jag kunna ta hand om honom och ge honom ett bra hem och liv när jag djupt inne känner att jag inte orkar? 


Inte orkar vänta ut honom, inte orkar anstränga mig. 


Jag skäms otroligt för det här, jag önskar honom ett underbart liv men vet inte om jag är kapabel att ge hobom det. Vad ska jag göra?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om IGU och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

s0me0ne
Medlem 2010-12-26
#1 16 februari 2016 av s0me0ne Re: Hjälp, hur ska jag hantera min hund?

Ursäkta men trodde du att det skulle komma en snäll och ljuvlig liten hund som bara anpassade sig och tar allt med ro, efter att ha kommit till en liten lägenhet från gator i Rumänien?

Blir så trött på alla som tycker de är så duktiga och ska rädda alla hundar från länder med massa skit och sjukdommar och sen inser de att det är inte så pluttinuttigt som de trodde att det skulle bli.


Med tanke på att du planerat detta i flera år så borde du ha koll på att det är en på 1000 som får en lugn och snäll hund som bara tar allt med ro, det är väl ett mindre helvete för de flesta men det skriver de sällan om i början.


Skicka tillbaka den och skaffa en hund från nåt av våra hundstall som är överfulla, jordbruksverket varnar och varnar för införsel när ska folket lyssna.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 16 februari 2016 av Torparinnan Re: Hjälp, hur ska jag hantera min hund?

Du är ju helt klart inte alls beredd att ha hund så omplacera hunden omgående till någon som har ork, lust och engagemang att ge hunden det liv den förtjänar. 

Svara på detta inlägg

z_FlisansMatte
Medlem 2011-06-06
#3 16 februari 2016 av z_FlisansMatte Re: Hjälp, hur ska jag hantera min hund?

Vad tråkigt att du känner så...men allt blir inte alltid som man tänkt sig. Förstår att det är svårt när du längtat så länge. Gör det du känner är bäst för dig och hunden...önskar dig och vovven all lycka 💐

Svara på detta inlägg

Pawbuddy
Medlem 2014-04-07
#4 16 februari 2016 av Pawbuddy Re: Hjälp, hur ska jag hantera min hund?

Det är absolut inte skamligt att, ifall du känner att du inte orkar, be förmedlingen omplacera hunden. Tvärtom, det visar att du är en ansvarsfull hundägare. Hoppas det ordnar sig.


Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#5 16 februari 2016 av Ruccola Re: Hjälp, hur ska jag hantera min hund?

Du är uppenbarligen psykiskt instabil just nu och varför detta triggats igång av att en rumänsk gatuhund gjorde sitt inträde i ditt liv ska du nog söka hjälp för och ta reda på. Emellertid bör du först se till att hunden hamnar hos någon eller några som kan ta hand om den på ett bra sätt.

Svara på detta inlägg

averylovelyday
Medlem 2016-02-02
#6 17 februari 2016 av averylovelyday Re: Hjälp, hur ska jag hantera min hund?

Oj vilka hemska kommentarer du fick, inte får dom dig att må bättre!


Jag tycker att du ska ge hunden tid, mer tid. Tålamod och positivitet. Du börjar med att beskriva vovven som snäll nyfiken och smart. Han har även anpassat sig väl. Stanna där! Fokusera på detta. Var positiv när du är kring honom, det är din energi som vovven känner av. Är du stressad, ledsen och rädd och gråter då kommer ju han känna av det.


Men visst krävs det ork om man ska låtsas. Fundera över om detta verkligen är helt rätt för dig just nu, kanske kan du gå på någon kurs? Det är bara du som kan vända på detta, gräv inte ned dig själv i tankarna, om du verkligen vill ha honom vid din sida så måste du förstå att ni inte kan bygga en relation på 10 dagar. Allt löser sig så småningom!


Lycka till!

Svara på detta inlägg

bes
Medlem 2013-02-02
#7 17 februari 2016 av bes Re: Hjälp, hur ska jag hantera min hund?

Det kan inte ha varit helt lätt för dig att skriva det här inlägget, tänker jag, och därför är det jättetrist att se en del av de svarsinlägg du fått. Tonen blir lite väl krispig på forum ibland...


Om du söker runt här på forumet kommer du att hitta massor och åter massor av inlägg som nyblivna valpägare skrivit där de är förtvivlade över att det inte blev som "det skulle" eller känns som "det borde". Många som är oroliga för att de inte känner någon omedelbar kärlek till hunden, det är jobbigt istället för kul, de känner sig låsta och undrar om de just gjort sitt livs största misstag som köpt valp. Det verkar alltså inte speciellt ovanligt att man har sådana känslor och tankar precis när man fått hem sin hund/valp - men det är kanske inte alla som vill erkänna det. Och det verkar oftast gå bra för dessa människor och deras hundar till slut ändå. Är du osäker så känn efter lite till, 10 dagar är ingen lång tid att "landa" i en så stor livsstilsförändring som det är att skaffa hund.


MEN, om det är så att du verkligen känner att det bästa för dig och hunden är att lämna tillbaka den till organisationen du adopterade från - gör det! Låt folk tycka vad de vill om den saken, det handlar inte om dem ändå.


Lycka till hur du nu än väljer att göra


 


 

Svara på detta inlägg

tussanochtrolle
Medlem 2012-07-26
#8 17 februari 2016 av tussanochtrolle Re: Hjälp, hur ska jag hantera min hund?

tycker det är mkt trista kommentare visa skriver. Ta hjälp av instruktör.  Du skulle kunna kontakta Eva blodfläldht och Ingrid tapper två mkt duktiga hundmänniska. Ibland är det inte lätt att lösa ett problem utan man måste kanske ha hjälp.av någon med mkt lång erfarenhet som kanske ser saker man själv inte ser. Hoppas du får hjälp.(-:

Svara på detta inlägg

Wheatenlovern
Medlem 2015-05-12
#9 17 februari 2016 av Wheatenlovern Re: Hjälp, hur ska jag hantera min hund?

Kan det inte vara så enkelt att det är en stor omställning för hunden att först vara hemlös o sen flytta till en lägenhet? Den vänjer sig nog. Hur mycket motion får den? Uppgifter att lösa? Uppmuntran? Tydliga gränser? Det är en stor sak att från att bestämma själv till att ha en ledare och dessutom vara i unghundsåldern. Gå någon unghundskurs! Tro på dig själv! :) 

Svara på detta inlägg

Esmique
Medlem 2016-02-14
#10 17 februari 2016 av Esmique Re: Hjälp, hur ska jag hantera min hund?

Men gud vilka hemska kommentarer du fått!


Kan börja med att berätta att jag själv nyligen börjat komma ur samma situation som du har just nu. Fick min när han var åtta månader och även om jag gissade innan jag köpte honom att det skulle bli problem så översteg ju verkligheten vida min fantasi. Framförallt bilden jag hade av mig själv gick helt i kras den senaste tiden. Jag, som växt upp med hund och alltid haft otroligt bra hand med både familjens och andras hundar har en hund som skäller, drar och hoppar. En hund som ger faan i mig så fort vi kommer utanför dörren, och ofta innanför dörren också. Detta samtidigt som vänner/familj kommer med hur mycket välmenande råd som helst (som gärna går helt emot varandra) och övriga omgivningen kommer med dömmande blickar.

Jag var, likt dig, ett vrak i början. Första månaden var hemsk. Hunden gjorde som han ville och jag hade helt tappat tron på att jag över huvud taget kunde få ordning på honom. Efter hand började jag dock revidera min bild av mig själv - jag kanske är så duktig med hund som jag trodde att jag var, men det är inget som säger att jag inte kan bli det. Framför allt, så är det inte hundens fel att jag missbedömde mig själv. Så jag beslutade mig för att nej, jag är inte den perfekta hundägaren. Jag har inte den perfekta hunden. Men det är min hund, jag är hans människa och tillsammans kan vi nog lista ut hur vi ska göra.

Han är nu ett år gammal. Ibland har vi sjukt bra dagar, inte ett skall på promenaden och bara mys och trevligheter. Ibland har vi sjukt dåliga dagar, med mig på dåligt humör och han, stressad på bakbenen. Det jag försöker att komma ihåg är de små ögonblicken; när han,efter fyra veckor, för första gången kröp upp i mitt knä. När han vänder sig om på väg till matskålen och bara tittar på mig, med mungiporna uppe och tungan hängandes. När han glatt ställer sig upp och viftar på svansen för att jag säger "hej".

Det viktigaste jag lärde mig var att våga lita på mig själv, sluta bry mig om vad alla andra tycker och att våga misslyckas. Våga vara dålig. Nu blev det ett otroligt långt och personligt svar, jag beklagar för detta men ditt inlägg slog verkligen an hos mig. Jag önskar dig all vällycka och mitt bästa råd till dig är; Tro på dig sjäv. Du kan.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2 Hjälp med färger inför parning!   [3] 19 jul: honeybee 26 jul: Gurkans Hjälp med problemhund som hotas av avlivning   [9] 7 jun: Guilliotine 9 sep: JackLasser Valp HATAR att vara ute, snälla hjälp!!   [12] 28 apr: Nyblivenägare 17 sep: Neeten Tikens löp har inte kommit än hjälp 😅   [1] 22 mar: BandogK9 23 mar: Gurkans Hjälp från experter; vilken hundras kan passa oss?   [6] 11 feb: Rosa86 14 feb: aenima Revir eller Osäkerhet? Hjälp..   [10] 8 jan: Bartolomeus 19 feb: Mira och Esther Hjälp med att hitta rätt ras   [13] 15 okt: sarah 19 okt: Ayrin Snälla hjälp mig! Hur ska jag tänka?   [16] 30 sep: Doggsan 3 dec: Doggsan Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [6] 6 aug: bamse100 16 sep: Jerrie´s Black Pack
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Grand Danois | American Staffordshire Terrier | Cocker Spaniel | Cavalier King Charles Spaniel | Finsk Lapphund | Boxer | Border Collie
© 1998-2023 Enfinia AB