Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 februari 2016 av Myran i efterlysningar (4 svar)
Träning hundmöten Uppsala

Jag har en hundrädd hund och söker därför vana och säkra förare med stabila hundar i olika storlekar för att träna hundmöten. De flesta går omvägar runt mig och min hund, springer över på andra sidan vägen eller vänder när de hör min hund skälla. Och jag har kommit till ett vägskäl. Jag har hundvana sedan tidigare men vi har aldrig haft det här problemet och vi har testat det mesta. Han tar allt som oftast inte emot godis som avledning. Beror på förare, misstänker jag, då han är lättare att få kontakt med om det är en säker förare vi möter.


Han blev skrämd som liten, första gången han fick lämna gården blev han påhoppad av två andra hundar och sedan dess har vi haft problem. Han lugnar sig vid hälsning men vi kan ju inte stanna och hälsa på alla hundar vi ser.
Till saken hör att jag har en social funktionsnedsättning som gjort det svårt för mig att söka mig till andra hundintresserade, men nu känner jag mig tvungen för det här är ohållbart. Någon intresserad?
Nämnas bör att en stor samling hundar går utmärkt, som utställning, där vet han inte vem han ska skälla på och är tyst. Det är hundmöten i vardagen vi har problem med.


Tack!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Myran och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

STB
Medlem 2010-06-08
#1 16 februari 2016 av STB Re: Träning hundmöten Uppsala

Mitt tipps är er lokala hundklubb o Fejjan som alla gånger har åtminstone en grupp för den ort man befinner sig i.


Om ni själv har svårt med folk? börja träna! stärker kropp o själ faktiskt jag tror jag läste detta i The Lancett engelsk läkartidning som är värdsledande.


Lycka till nu.


 


 

Svara på detta inlägg

Myran
Medlem 2016-02-16
#2 17 februari 2016 av Myran Re: Träning hundmöten Uppsala

Jag är redan medlem i en grupp som är riktad mot Uppsala men inte fått napp där ännu plus att det är många oseriösa hundägare i just den gruppen. Känner inte till så många andra hundgrupper som är specifik för min stad förutom en för dvärgraser som anordnar hundträffar i grupp. Grupp funkar, tack och lov, men tack för tipset om lokal hundklubb :) Ska kika lite!


Jag har aspergers så jag har tränat på min sociala förmåga i mer eller mindre hela mitt liv, det är på grund av det som jag skaffade hund. Vi funkar bra annars och han är helt otrolig men just hundmöten är svårt, jag antar att jag också spänner mig eftersom jag liksom han hoppade högt när två hundar kom rusande emot oss i mörkret, jag blev ganska spak den gången eftersom de var lösa och han var typ minimal så vet att det typ är mitt fel. Men man förväntar sig inte två skälliga, lösa hundar mitt i Uppsala centrum precis utanför porten.

Svara på detta inlägg

*Spex*
Medlem 2008-03-27
#3 17 februari 2016 av *Spex* Re: Träning hundmöten Uppsala
På Hundhjälpen i Uppland som ligger strax utanför Uppsala så håller dom kurser i hundmöten. Dom har även något som kallas social promenad varje lördag där hundarna inte får hälsa på varandra utan bara övar sig på att gå på det avståndet dom klarar av. Det finns alltid en instruktör med på dessa promenader. Flera medlemmar hos Hundhjälpen träffas också ibland och tränar hundmöten tillsammans.
Svara på detta inlägg

Myran
Medlem 2016-02-16
#4 18 februari 2016 av Myran Re: Träning hundmöten Uppsala

Tack så jättemycket för tipset! Ska genast kika på vad det är :)

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Träning för valp !!   [3] 3 jul: Tildaottos 3 jul: Torparinnan Stressad vid nya miljöer och hundmöten   [10] 4 maj: ImFabulous 5 maj: Ayrin Hundmöten, tips   [3] 7 apr: Molly_josefin 7 apr: Ayrin Hjälp med social träning   [1] 13 jun: pauline 13 jun: Svea58 Examensarbete om hundmöten!   [4] 30 apr: juhe 1 maj: juhe Hur gör ni som sätter hunden vid hundmöten   [4] 7 apr: syteryster 8 apr: Ayrin Hundmöten där folk stannar med hundarna   [32] 7 apr: Chowchow 8 jun: Anneli Behöver hjälp med social träning Helsingborg   [0] 18 mar: Bambikill Welsh springer spaniel under träning   [0] 11 mar: Lindamarita godisbitar vid klick-träning   [1] 3 sep: lillflingis 3 sep: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Labrador Retriever | Boxer | Shetland Sheepdog | Grand Danois
© 1998-2020 Enfinia AB