Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 februari 2016 av Kajsa73 i skaffa hund (6 svar)
Vilken ras skulle passa..

Hejsan! Jag har haft Tervueren i 23 år, nu är dom borta allihopa och för tillfället lever jag med en mellanpudel. Bor i en liten by med 14 hushåll ca 2 mil från närmsta affär. Nu ska vi få ett HVB hem för ensamkommande flyktingbarn som närmsta granne! Visst vill jag att dom ska få hjälp, men vill ändå inte ha dom så nära...                    Hatar att känna så här, men är livrädd för mina barns säkerhet!! Man blir ju påverkad av allt som händer, senast i går var det kalabalik på ett asylboende i närheten.. Nu funderar jag på att skaffa en till hund, en större och lite mer respektingivande än mellanpudeln ;) Men är kräsen...har blivit bortskämd av att ha en ras som inte fäller, men samtidigt gillar jag inte "skägghundar" ...finns det någon större hundras som inte fäller, som inte är skäggig och funkar som väktare av tomten och mina barn??? Misstänker att jag får sänka mina krav...har i så fall kollat lite på Laekenois(så klart...någon som vet hur mycket dom fäller), Hoffe, Boxer, Riesen och några mastiffvarianter! Några som har tips, ideér och info som jag bör tänka på ang. dessa raser! Jag har möjlighet att ha hunden med på jobbet, är utbildad instruktör på Brukshundklubben...men länge sedan jag hade kurser! Spår, rapport, flyball och lydnad är väl det jag pysslat mest med...


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Kajsa73 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Fisher
Medlem 2015-03-16
#1 23 februari 2016 av Fisher Re: Vilken ras skulle passa..

Vad tråkigt att du känner så, men det är ju bra att du har en lösning som inte innebär något negativt för någon annan :)


Känner inte till nägra större hundraser som inte fäller. Det skulle väl vara större pudelkorsningar.. 

Svara på detta inlägg

Satmara
Medlem 2008-04-09
#2 23 februari 2016 av Satmara Re: Vilken ras skulle passa..

Hmm.. Briard? Annars finns Hollandse herdershond i en strävhårig variant. 

Ang boxern så är det väl hälsoproblemen man bör tänka på.

Svara på detta inlägg

Kajsa73
Medlem 2008-09-14
#3 23 februari 2016 av Kajsa73 Re: Vilken ras skulle passa..

Är det hudproblem och cancer på Boxer nu oxå?

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#4 23 februari 2016 av Lona Re: Vilken ras skulle passa..

Hur skäggig är "skäggig" för dig? Många strävhår går ju att hålla ganska korta på nospartiet om man inte gillar schnauzerskägg och liknande (förutsatt att man inte vill ställa ut)
Ska hunden bara se avskräckande ut eller även ha kapaciteten att följa upp eventuella hot? Det senare innebär ju ett helt annat ansvar som hundägare. Tänker även på dina barn, om de har kompisar som kommer på oväntat besök och så vidare?
Om man skall vara helt krass så har många flyktingar stor respekt för de flesta lite större raser (i synnerhet svarta hundar).


Förutom raserna du redan nämnt så finns bouvier, jag misstänker dock att har man haft belgare så tycker man att en bouvier är lite..."seg".


Curly coated retriever? Förmodligen inte så mycket till vakthund men är hyfsat stor - och faktum är att det vete sjutton om jag verkligen skulle vilja ha en hund som är beredd att verkligen skydda mig.

Svara på detta inlägg

Satmara
Medlem 2008-04-09
#5 23 februari 2016 av Satmara Re: Vilken ras skulle passa..
          Re: Vilken ras skulle passa..
          

Är det hudproblem och cancer på Boxer nu oxå?

Dom har väl problem med lite allt möjligt.. Här kan du läsa - http://boxerklubben.org/index.php?option=com_content&view=article&id=560&Itemid=687

Svara på detta inlägg

Kajsa73
Medlem 2008-09-14
#6 14 september 2016 av Kajsa73 Re: Vilken ras skulle passa..

Hahahaha...så kan det gå 😊 Blev en  Schäfer/Shiloh korsning ❤

Bilder:
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken ras, besluts ångest   [4] 13 apr: Puttenutte 13 sep: Ayrin Vilken ras ska vi välja?   [14] 26 mar: Sofia78 22 apr: Dante1 Vilken ras passar oss?   [1] 25 mar: Lilltösen 26 mar: aenima Hjälp från experter; vilken hundras kan passa oss?   [6] 11 feb: Rosa86 14 feb: aenima Vilken ras bör jag para min blandras med?   [6] 14 jan: DogLover85 27 jan: Mira och Esther Urinvägsinfektion, vilken antibiotika används?   [4] 8 dec: Chocolate AK 9 dec: Puddingpastejn Vilken ras passar oss?   [12] 24 sep: Nokko 6 okt: Dimma Vilken hundras passar mig?   [11] 4 jul: VovveVovveVovve 5 jul: VovveVovveVovve Vilken ras, identifiera   [1] 28 jun: Blade122222 28 jun: aenima Vilken bilbur till en Kia Ceed för en golden?   [5] 12 apr: Maria&Scilla 14 jul: Maria&Scilla
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Portugisisk Vattenhund | Golden Retriever | Chihuahua | Grand Danois | Shetland Sheepdog | Norfolkterrier
© 1998-2023 Enfinia AB