Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 februari 2016 av Floyd i valpforum (2 svar)
Det här med rumsrenhet..

Hej!


Min kille är nu 16v och jag gick från fyra mål till tre mål för ca två veckor sedan. Funderar nu på om det är ok att gå ner till två mål? Dels för att han är strulig med maten men oxå för att få en bättre koll på när han behöver gå ut?


Jag likt de allra flesta andra var ute med honom stup i kvarten i början(sova, leka, äta osv). Jag slutade vara så strikt med detta när han var ca 14v och det pga att han inte gjorde ifrån sig. I början när jag gick ner till tre mål så gick det som på räls. Jag hade stenkoll på klockan och det hände väldigt sällan någon olycka.


Denna veckan har inte varit lika enkel kan jag lova.. Jag går ut med honom, han bajsar och kissar inte, jag går in och efter en kort stund så har han gjort ifrån sig inne. Jag har då utökat tiden inne en liten stund och då gör han ifrån sig ingen, innan vi har hunnit ut.


I snitt skulle jag tippa på att han bajsar/kissar var tredje timma. Problemet är då att jag aldrig kan räkna ut när, tiderna varierar nu stort.


Ska jag behöva börja om från början och gå ut hela tiden? Känns så dumt eftersom han egentligen inte behöver gå ut så ofta. Känns tråkigt när det har gått så bra framåt tidigare men, det kanske är normalt att det går upp och ner, fram och tillbaka?


Hur har ni gjort? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Floyd och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 25 februari 2016 av Torparinnan Re: Det här med rumsrenhet..

Personligen ger jag ju mina vuxna hundar mat 3/g dag för att undvika tom mage och magbekymmer och valpar dippar ju snabbt i socker så därför behöver dom äta 3-4 g/dag vilket jag absolut tycker du ska fortsätta ge.


Det går upp och ner med rumsrenheten beroende på hur mycket dom leker, dricker, sover osv och jag har gått ut ofta 1-2 g/h även om det inte blivit något bara för att ge valpen chansen att göra ifrån sig ute. Jag tränar och leker iof hellre ute så det faller sig naturligt att vara ute mycket av valpens vakna tid när vädret tillåter.


Man brukar säga att valpar inte är utvecklade fysiskt att kunna kontrollera tarm/blåsa förren runt 6 månaders ålder så ha bara tålamod :)

Svara på detta inlägg

Floyd
Medlem 2016-02-17
#2 25 februari 2016 av Floyd Re: Det här med rumsrenhet..

Ok! Men då fortsätter jag med tre mål och går ut 1-2gg/tim :) Jag brukar oxå leka och köra med inkallning och sök. 


Det blir nog bra tillslut det här 😊


Tack för att du delade med dig!!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Uppfödare, rumsrenhet hos valpar som stannat   [3] 11 jan: Symbios 7 mar: Borzoi Tips på sökövning och fråga om rumsrenhet   [2] 24 sep: cosmo19 25 sep: aenima Valp, förändring i rumsrenhet   [2] 6 jul: JosefinO 6 jul: traktorn Min tik - rumsrenhet   [0] 27 jan: poppsi Ännu en tråd om rumsrenhet och livet med valp.   [19] 18 maj: närjagmötteharry 22 maj: Sezziyanen Vaknar på natten (OBS ej om rumsrenhet)   [5] 23 sep: Kouki 24 sep: Hortensia mopsvalp och rumsrenhet   [3] 23 jun: Ralph 24 jun: samka Rumsrenhet och tokryck!   [5] 30 dec: jskyten 2 jan: jskyten Rumsrenhet 9-månader gammal?   [8] 7 okt: Tova och Smilla 9 okt: Tova och Smilla Rumsrenhet- hjälp!   [5] 8 maj: DeniseSwärd 12 maj: viftar_svans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Yorkshireterrier | Jack Russell Terrier | Cavalier King Charles Spaniel | Dalmatiner | Finsk Lapphund | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB