Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
Nyhet 4 mars 2016 av s0me0ne i sjukdom & hälsa (6 svar)
Nyhet: Spansk gatuhund med fruktad sjukdom
"Han blev från den svenska organisationen garanterad att Athena var veterinärbesiktigad, chippad, vaccinerad och hade ett giltigt hundpass. I oktober 2015 flögs tiken till Sverige tillsammans med ytterligare en spansk hund och svensk personal från djurhemmet. – Bortsett från att Athena hade bortåt 150 fästingar, som ju kan föra sjukdomar med sig, fungerade allt bra. JO MEN ELLER HUR!!! 150 F..."

Som medlem kan du här läsa lite kort info om s0me0ne och gå vidare till medlemsprofilen.
Kommentera denna nyhet
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 4 mars 2016 av Lona Re: Spansk gatuhund med fruktad sjukdom

Nämen visst, alla gatuhundar är kollade, ingen risk att de för med sig varken sjukdomar eller parasiter...

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#2 4 mars 2016 av Hortensia Fullkomligt bedrövligt...

... att vilken okunnig och obekymrad (om ANDRAS tillvaro) tvåbent varelse som helst får skaffa sig vilken hund som helst - i ett land som Sverige!

Svara på detta inlägg

bes
Medlem 2013-02-02
#3 4 mars 2016 av bes Re: Spansk gatuhund med fruktad sjukdom

 


Blir så sjukt provocerad av att läsa det här!


Jag förstår så väl husses kärlek till sin hund, som naturligtvis är otroligt speciell för honom och högt älskad. Jag känner likadant för min hund, hon är helt oersättlig och det finaste jag har! Därför blir jag både orolig och arg över att folk importerar hundar med sjukdomar och parasiter som kan drabba min (eller någon annans) älskade hund.


Det råder ingen brist på svenska hundar. Tyvärr råder det inte heller någon brist på svenska hundar som far illa. Varför inte hjälpa en av dem? Gatuhundar har inte patent på misär, det finns hundar här som upplever en annan typ av misär som du kan rädda dem ifrån.


Ingen hund växer på träd. Var och en av dem är unik. Du behöver inte forsla en hund halvvägs runt jordklotet för att knyta an till den. Min hund är den bästa i världen, för mig. Hon växer inte på träd hon heller. Om hon blir sjuk eller dör på grund av någon skit som DU drar in i landet (för att ingen svensk hund är tillräckligt nödställd för att du ska få känna dig som en äkta hjälte) så vore det helt jävla fruktansvärt och oförlåtligt.


 

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#4 5 mars 2016 av Lona Re: Spansk gatuhund med fruktad sjukdom

Instämmer!


Dessutom handlar det inte bara om våra hundar, även de vilda djuren kan drabbas. Vissa sjukdomar är även farliga för människor, ibland livshotande. Det finns en anledning till att SVA och JBV avråder från import av gatuhundar!

Svara på detta inlägg

SanCha
Medlem 2003-09-19
#5 5 mars 2016 av SanCha Som vanligt....

....är det de okunnigas talan som framförs här i artikeln. Det är givetvis den vi ska ta till oss.


 


Genast bokar jag flyg till Spanien.... 


.....


MVH//Sanna

Svara på detta inlägg

s0me0ne
Medlem 2010-12-26
#6 5 mars 2016 av s0me0ne Re: Spansk gatuhund med fruktad sjukdom

Första gången jag lägger upp en artikel och jag hade skrivit nåt om att vår natur och djur är i farozonen, när ska folk inse vad det ställer till med?
Hur kan 150 fästingar vara ok, den hade ju alla papper och vaccinationer, eller så kanske det var så att ägaren blev så blåst men inte vill sitta och skämmas utan kör på hur bra allt är ändå.


Det är inte ens nån mening känns det som att försöka få in lite viktig info i huvudet på dessa "räddare i nöden", de är så fanatiska att de ser inte det farliga i situationen.
Tragiskt!

Kunde inte logga in hemma igår tyvärr.

Men det är bara de som är förståndig och har vettiga åsikter och kunskap som skrivit här, konstigt, var är alla som stampar i marken och försvarar sina gatuhundar?

En till er förståndiga!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Leptospiros - sjukdom främst från råttor   [2] 6 jan: missisippi 6 jan: pipilotta Är spansk vattenhund skällig?   [7] 16 apr: Hjälp! 26 apr: Voff 92 Behandla anaplasma på gatuhund   [16] 13 jan: mayush 17 jan: mayush 3 frågor om sjukdom och hälsa   [5] 25 jan: LindOs 26 jan: SanCha Avlivad efter akut sjukdom   [4] 20 maj: zorro06 20 maj: zorro06 Cushings sjukdom   [3] 24 nov: glorysmatte 20 jun: glorysmatte ska man börja googla vid akut sjukdom?   [4] 24 mar: andvändare 24 mar: andvändare har min hund någon sjukdom?   [2] 20 nov: 1977@ 20 nov: 1977@ Spansk vattenhund med klåda runt nosen   [2] 16 sep: Prima Princess 18 sep: Prima Princess Spansk detektiv ska jaga hundbajs   [6] 3 apr: Precious 3 apr: Kali
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Finsk Lapphund | Schäfer | Schapendoes | Golden Retriever | Chihuahua | Yorkshireterrier
© 1998-2023 Enfinia AB