Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 mars 2016 av STB i vård & skötsel (9 svar)
Banta hund 2 kilo på 4 dagar?

Ja nu har min passehund Ziva haft fest hos en annan passare , dvs ätit chips = hel påse + en limpa bröd hon vägde 33 kilo efter det , hon brukar ligga på ca 30 till 31 kilo annars , varför bantning? på Tisdag stor koll hos veterinären o allt över 31 så får Husse/Matte bannor av vett då , nu har hon INGEN midja kvar men vi har vart ute nu o vägt hennne innan vet stängde så ner ca 7 hekto mycket bajs o kiss var det , hur ska man ""få"" ner hon 2 kilo? på fyra dagar!


Den passaren sa upp sig självmant då hon inte är van vid tjuvande hundar.


Tacksam för tips!


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om STB och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 11 mars 2016 av Lona Re: Banta hund 2 kilo på 4 dagar?

Sånt som de bara "tryckt i sig" brukar till stor del försvinna den naturliga vägen så att hunden väger ungefär som vanligt igen.


Däremot så tycker jag inte att man ska banta en hund såpass snabbt utan matte och husse får nog ta veterinärens bannor och se till att banta hunden mer långsiktigt. Den kan rimligtvis inte vara särskilt smal annars heller om chips och en brödlimpa gör att den blir såpass tjock att veterinären skäller? En hund som bara tagit ett skrovmål blir ju visserligen tjock om magen men resten av hunden är fortfarande smal?

Svara på detta inlägg

STB
Medlem 2010-06-08
#2 11 mars 2016 av STB Re: Banta hund 2 kilo på 4 dagar?

Deras val av "passare" gav godis konstant då också Ziva snart 7 år är en blandis av Rottis/Ridgeback/Amstaff mix trevlig hund MEN ständigt hungrig tyvärr , med långpromenad o bad idag så kan vi räkna av ca 7 hekto , får se vad måndagsvägning säger , men inget kvällsmål blir det , så kan det gå när man "tar" det billigaste alternativet , med passaren så bara EN kiss/bajstur under dagen inget mer , när hon är med mig så har jag vart omkring 29,9 kilo på hon då efter ett tag , Zivas Husse/Matte är pensionärer så bara långpromenader står på menyn , samt vi går långt tillbaka så var det min Sankt Bernhardstik Kellly som socialiserade Ziva på den tiden , så hon är min lilla bäbis tillsammans med Norah Irländsk setter på 10 år också socialiserad på Kelly.


Som jag fattar det = UT å gå/spring då , brödet gjorde väl 7 hekto får se om det övriga då.


 

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#3 12 mars 2016 av Lona Re: Banta hund 2 kilo på 4 dagar?

Argh, kan bli tokig på folk som stoppar i hundarna ditten och datten, i synnerhet när det inte är deras hundar!
En liten hjälp på vägen kan förstås vara att hunden inte äter frukost innan veterinärbesöket, det får mina hundar oftast inte ändå, ifall veterinären skulle vilja söva/sedera/ta vissa fasteprover.


OT men i vanliga fall om hunden jämt är hungrig (har också haft såna hundar), funkar det att ge honom en morot att gnaga på emellanåt? Om den är rå och inte finriven så passerar bitarna mer eller mindre oprocessade genom magen så det blir bara lite tuggstimulans och bukfylla utan att hunden lägger på sig . Ger även mina rå vitkål i bitar att tugga på.

Svara på detta inlägg

STB
Medlem 2010-06-08
#4 12 mars 2016 av STB Re: Banta hund 2 kilo på 4 dagar?

Morötter o vitkål är favorit som mellanmål här , så det får hon o övriga hundar också , dom gillar det angående Ziva så tror jag vi kommer att nå målet , då vi var ute nu o hon gjorde en jättehög , det var minst 3 hekto , det bästa är att hon ej har tiggt kvällsmålet utan bara lagt sig i sängen då , samt får ha henne kopplad då hon äter allt ute annars , nu väntar jag på soluppgången så iväg igen då , tror jag får en bonus för detta jobbet också , så se upp med valet av passare nu , för den här gav nog mycket mer än vad hon berättat för Matte.

Svara på detta inlägg

STB
Medlem 2010-06-08
#5 12 mars 2016 av STB Re: Banta hund 2 kilo på 4 dagar?

Efter MASSOR av bajs så vägde jag hon på GGHK och vågen darrade på 31,6 så jag är på rätt väg bara att jag säkrar mat o godis så tjuven inte får tillfälle bara ha en fortsatt bra helg alla.

Svara på detta inlägg

Floyd
Medlem 2016-02-17
#6 12 mars 2016 av Floyd Re: Banta hund 2 kilo på 4 dagar?

Då säger jag så här: skit händer ;) Det är väl bara för ägarna att säga som det är, svårare är det inte, eller hur? Sanningen kommer man långt med :D

Svara på detta inlägg

STB
Medlem 2010-06-08
#7 13 mars 2016 av STB Re: Banta hund 2 kilo på 4 dagar?

Jag tror vi klarar det målet precis om vi undviker det morgonmålet då vid vägning på GGHK så darrade vågen på 31,6 så ca 7 hekto till samt nu på morgonpromenade så gjorde Ziva ett tigersprång på nästa tre meter o en½ meter högt så nu har man henne tillbaka på grunden då men Husse/Matte kommer att kolla upp noga nu mera på Dag/husse/Matte då denna var slapp/slö o skulle nog inte passa djur överhuvudtaget , jag har forsatt förtroende men det är inte alltid jag kan ställa upp med kort varsel , ingen av mina passehundar är varje dag från 07:00 till 17:00 utan mer hip som hap men vid ca 08;00 så är vi nog samlade för en rejäl promenad nått dom älskar.

Svara på detta inlägg

STB
Medlem 2010-06-08
#8 15 mars 2016 av STB Re: Banta hund 2 kilo på 4 dagar?

Ziva klarade vikten med 2 hekto! 30,8 kilo! BONUS! till mig! o Norah kalsongätare vart med hon också , nu vill Vetten låna henne för ett föredrag om gamla hundar o husse/matte sa ja till det så nu har jag Norah till söndag trevligt o fin Göteborgsväder har utlovats.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#9 15 mars 2016 av Lona Re: Banta hund 2 kilo på 4 dagar?

Heja! Bra kämpat !

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp 10 dagar med kolik   [0] 16 aug: Matte65 17 dagars valp slutat äta   [1] 17 dec: LNN 18 dec: Gurkans 3 dagars regeln   [1] 1 feb: nj9024 1 feb: Anneli Valp med diarré i flera dagar   [1] 15 okt: hejsansvejsan 16 okt: Anneli Valpens första möte och dagar med den äldre hunden   [2] 3 sep: Ulrika 11 sep: pipilotta ”Det var ett par hemska dagar, hennes hund är...   [5] 28 apr: Hortensia 30 apr: Lona Hanhund ylat i 4 dagar   [8] 9 jan: Ingrid W 11 jan: Lona Vad är "3 dagars regeln"?   [5] 7 jan: Johanna-Spirit 13 jan: Vitryska vovvar nåt för varma dagar...   [0] 4 jul: Obelix Vissa dagar känns hopplösa...   [10] 14 mar: -tjejligan- 15 mar: -tjejligan-
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Yorkshireterrier | Fransk Bulldogg | Dobermann | Tax | Chihuahua
© 1998-2023 Enfinia AB