Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 mars 2016 av STB i sjukdom & hälsa (3 svar)
10 ÅRig Setter OP/

Som rubrik , inte nått dramatiskt utan en knöl på svansen ungefär så stor som en Femkrona nu , Norah är frisk för övrigt o väl motionerad men vid sövning/sedering är väl risken alltid där? hon är min lilla plutta så orolig är man.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om STB och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 16 mars 2016 av Lona Re: 10 ÅRig Setter OP/

Ja, det är alltid en viss risk med sövning och sedering men tvärtemot vad många tror så är narkos oftast säkrare. Du har då en helt annan koll på hunden, dess andning (den blir intuberad) och så vidare.
Sövs den på gas så vaknar den dessutom på ett kick OM det skulle behövas.
En frisk hund borde klara det utan problem, även om den börjar bli lite äldre. Det är ju heller ingen avancerad operation efter vad jag förstår?
(Stora, invasiva ingrepp innebär förstås alltid ytterligare en liten risk.)
Veterinären kollar dessutom hjärta och lungor innan hunden sövs.


Vad jag personligen tycker är viktigt är att välja rätt veterinär och klinik. Nu tror jag inte att du/ni gör så men många ringer runt och väljer billigast möjliga (Göteborg kryllar ju av veterinärkliniker numera).
Välj istället en klinik som du litar på och som du vet har resurser om något går snett.
Jag har min "hemmaklinik" och går sällan någon annanstans. Det är klart att det kan gå illa där med men då vet jag i alla fall att hunden haft bästa möjliga förutsättningar med kompetent personal och så vidare.


Mina tidigare hundar har sövts när de varit en bra bit över 10, den äldsta var 15,5 år sista gången och hade dessutom Addison och blåsljud på hjärtat - inga som helst problem!


Det här går säkert bra ska du se . Lycka till och uppdatera gärna hur det går!

Svara på detta inlägg

STB
Medlem 2010-06-08
#2 16 mars 2016 av STB Re: 10 ÅRig Setter OP/

Det dröjer nog ett tag , men det är Västra Djursjukhuset som gör ingreppet så där är det nog resurser , vi tog nu en ovanligt lång kiss/bajstur men Norah gillade det så vi går på som vanligt tills OP då PS! ska leta fram denna efter OP också

Svara på detta inlägg

STB
Medlem 2010-06-08
#3 21 juni 2016 av STB Re: 10 ÅRig Setter OP/

Härligt det var en STOR fettknöl på svansen bara men Norah slickade på den tills den vart blodig tyvärr , men slutet gott allting gott.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Irländsk setter 8 år som inte mår bra   [8] 9 okt: anyway 10 okt: anyway 10 årig setter urinerar när hon är ensam, varför?   [2] 5 nov: Irländsksätter 7 nov: Lena och vildingarna Uppfödare av setter show variant hjälp?   [2] 2 aug: Peo81 10 aug: Gurkans Ny hundägare med 8v irl setter.   [7] 12 sep: Anna77 13 sep: Anna77 Golden setter blandning!   [10] 24 feb: Juliaahedberg 2 aug: Lasse Karlholm Försöker igen! Irländsk röd och vit setter!   [1] 16 sep: virran80 16 sep: Kalla Irländsk röd setter vs Irländsk röd och vit setter   [2] 7 sep: virran80 8 sep: gasto Någon som har en Irländsk röd och vit setter?   [1] 6 sep: virran80 6 sep: FimoLera irländsk setter jaktprov   [0] 19 jul: nitte trimma ner tasshåret på engelsk setter   [1] 18 jun: cowgirl 18 jun: Tugga Terrier
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Chihuahua | Pudel | Grand Danois
© 1998-2021 Enfinia AB