Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 mars 2016 av Danto i skaffa hund (11 svar)
Hur hittar jag en Shikoku-ken?

Jag har verkligen fastnat för den ovanliga japanska rasen Shikoku-ken och vill veta hur man skulle kunna göra om man vill få tag på en sådan. det jag vet är att närmsta kennel finns i Danmark men de har inga valpar på ingång. Om det nu är så att enda sättet är att importera en från japan... Hur fasen gör man då?


Rasen finns i lite olika färg varianten och de som är på bilderna är en sådan som jag gärna vill ha.
Har inkluderat bilder på rasen från google


Senså har jag också funderingar med tanke på att man inte finner så mycket information om rasens beteende förutom att det är en jakt- och sällskaps hund. Är den lik en Shiba inu eller Akita på något sätt eller möjligt vis andra japanska raser?

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Danto och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#11 11 april 2016 av Sezziyanen Re: Hur hittar jag en Shikoku-ken?
          Re: Hur hittar jag en Shikoku-ken?
          

Jo jag är väldigt förtjust i at välja en Akita eller Shiba eller möjligtvis en Rottweiler då de är näst på min intresselista så att säga. Jag kanske ska ta en sväng förbi deras kennlar och höra med dem. 

Det är synd om de verkligen är så hårda med att man skulle exportera en hund från Japan :c Känner att Shikokun är den perfekta hunden för mig :c 

Jag ska inte säga åt dig att inte satsa på en specifik ras. Men min åsikt är att man bör träffa flera individer av en ras innan man skaffar sig en valp, jag har själv varit med om att "tänka mig" att en ras känns väldigt passande, men sen när man väl mötte några stycken så kändes det ändå inte helt rätt. Det är omöjligt att läsa sig till en perfekt förståelse av en ras IMO.

Dessutom en ras som verkar ha en hel del jakt i sig, är det nått du vill ha och kan använda dig av? Skiljer ju sig en hel del från tex Rottweilers och även andra spetsar. 

Om du vill gå vidare med denna ras så skulle mitt bästa råd vara att du besöker kenneln i danmark och eventuellt den i holland innan du bestämmer dig. Resan är ju inte gratis, men i sammanhanget så skulle jag säga att den är värd det alla gånger. Samt att du pratar en hel del med uppfödarna via mail/telefon och beskriver din situation och tankar om vad du vill ha för hund helt ärligt, så får du nog mycket hjälp därifrån med. 

Det kan säkerligen vara en superfin hund som kan passa dig, jag menar bara att du ska ha allt du behöver för att ta ett beslut. IMO räcker det inte med att fatta tycke för en hunds utseende för att man ska kunna lägga en beställning och importera en hund av en ras som dessutom är så pass ovanlig! Utseendet är ju bara en liten del av allt en hund är.

Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Var hittar man EIC remiss   [1] 9 jul: Bic 9 jul: Lona Hund blir dödssjuk och hittar ingen anledning   [5] 23 okt: clager 9 aug: ygdrsil Hur hittar man rätt tollare   [2] 6 jul: wilma4 6 jul: Ayrin Klåda men hittar inget   [5] 14 maj: vicpalm 15 maj: vicpalm Hittar ni valptänderna?   [5] 8 sep: Fru Almqvist 9 sep: Flisan och Ludde Var hittar man kliniker som utför PennHip?   [4] 5 maj: Nisses matte 6 maj: Nisses matte Hjälp, hittar inget foder som fungerar   [12] 1 apr: Kixan 12 apr: Snäll matte Behöver råd hur hittar man hem åt en hund   [3] 27 jul: amstaff86 30 jul: Fia vovve omgjort var hittar jag   [1] 20 jun: *Hugbears* 21 jun: Vovven Hittar man rallyuppgifter på nätet?   [6] 12 apr: my flatcoats 12 apr: my flatcoats
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Dalmatiner | Schäfer | Siberian Husky | Shih Tzu | Grand Danois | Chihuahua
© 1998-2021 Enfinia AB