Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 mars 2016 av huka i övriga hundfrågor (3 svar)
Halsband på lös hund i skogen?

Jag skriver mitt examensarbete kring olykor på hundar som har halsband när de springer lös i skogen. Jag undra därför om någon har varit med om någon olycka? eller har någon åsikt kring detta ? Jag kollar främst på jakhundar som bär GPS, men alla händelser är av intresse! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om huka och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

svordom
Medlem 2014-08-01
#1 22 mars 2016 av svordom Re: Halsband på lös hund i skogen?

Hej. Jag har aldrig varit med om att min hund har t.ex fastnat med halsbandet ute i skogen, varken med vanligt halsband eller GPS-halsband.
Jag tror dels att det beror på att jag har ett "vanligt" halsband, alltså inget halvstryp/helstryp och dessutom lägger jag halsbandet så att hon inte kan fastna eller få av sig det, men ändå inte såpass hårt att hon inte kan andas. :) 

Svara på detta inlägg

Crazy J´s matte
Medlem 2007-04-11
#2 22 mars 2016 av Crazy J´s matte Re: Halsband på lös hund i skogen?
Halsband har en funktion. Att sitta på hunden för att fästa kopplet i det. Använda elastiska band om hunden ska ha det på när den är lös. En farlig sak är ju om hunden springer bort och fastnar nånstans. Är de flera hundar som leker kan de skada sig rejält om de fastnar mer ben i halsband, de kan även börja slåss om de fastnar i varandra.
Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 23 mars 2016 av Ayrin Re: Halsband på lös hund i skogen?

Jag har sällan halsband på min hund när hon är lös, varken om hon får springa fritt eller om hon ska vara i närheten. Risken för att hon ska fastna i något med det eller göra sig illa är säkert inte jättestor, men det är en onödig risk.


Däremot har hon alltid på sig ett elastiskt reflexhalsband med mitt namn och telefonnummer på.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Beställa personligt koppel/halsband. Var?   [2] 17 okt: Draghund 18 okt: Draghund Hon jagar cyklister i skogen   [3] 2 aug: gunnkarl 6 aug: Sezziyanen Sele eller halsband till valp?   [4] 19 jul: KarroV 22 sep: Uno-den-lille Tips på halsband och bur   [1] 21 jun: Kärra 22 jun: Ayrin Vilken storlek på halsband till Russkiy toy?   [0] 2 maj: HelenaD86 Hundben i skogen från dött djur   [1] 24 feb: Lillakiwi 24 feb: aenima Halsband mot skall?   [5] 28 aug: Blixen 29 aug: Halvtand Frågor kring smart halsband för hundar   [1] 19 mar: petterhg 19 mar: syteryster Sele eller halsband till valp?   [2] 23 okt: Tarek 23 okt: pipilotta Sele eller halsband till mittelspitz-valp   [2] 3 apr: EnSånDär 4 apr: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Leonberger | American Staffordshire Terrier | Jack Russell Terrier | Coton de Tuléar | Schäfer | Rottweiler | Chinese Crested Dog
© 1998-2021 Enfinia AB