Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 mars 2016 av IGU i övriga hundfrågor (3 svar)
Hund som skäller på bebis

Hej vänner,


Jag har en liten fråga angående min hunds märkliga beteende idag. 


Min vännina kom över till oss med sin dotter som är ca ett år gammal. Min hund började HETS skälla så fort jag öppnade dörren och han såg henne (hon var iklädd en vit lurvig kanindräkt, kan det ha påverkat honom?). Han har träffat barn förut och aldrig reagerat så, inklusive min guddotter som bara är några veckor gammal och hon både gnällde och skrek, han brydde sig inte alls. 


När jag ber honom att vara tyst dom få gånger han skäller så lyssnar han alltid, men den här gången blev han helt skogstokig, han ville inte sluta. Vi gick därefter ut på en promenad tillsammans och när vi kom in igen var han lugnare med att ha henne här, men var fortfarande skeptisk och osäker och skällde till då och då när han såg henne. 


Jag funderar på vad det här kan bero på och hur jag ska hantera det nästa gång? 


Tacksam för svar,


Allt gott!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om IGU och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Satmara
Medlem 2008-04-09
#1 23 mars 2016 av Satmara Re: Hund som skäller på bebis

Anledningen till att han reagerade är antagligen så som du själv skriver. Hunden blev rädd och osäker på den lilla. Jag tycker att ni gjorde helt rätt i att ta en promenad tillsammans.

I sådana situationer ska man försöka att bara vara lugn och bevisa för hunden att det det inte är något farligt, utan att vara påträngande. Vill hunden ta avstånd så låt den göra det.
Du kan be hunden att vara tyst, men fya den inte. Försök att bara vara avslappnade och agera så normalt och naturligt som möjligt -gör alltså ingen grej av situationen.

Annars kan man försöka avleda hunden genom att ge den en uppgift att fokusera på.
Om detta inte ger med sig till nästa gång så får du lära hunden att förknippa den lilla med något positivt. 

Svara på detta inlägg

MAZA
Medlem 2006-08-27
#2 22 november 2016 av MAZA Re: Hund som skäller på bebis

Jag har 2 små hundar,en 2år och andra 5år. De är sociala men när någon kommer in i vårat hus eller förbi ,som har hatt eller ljuva på sig de skäller hålla tiden och hjälper inte att ge örter till de,de blir som galna! Jag tycker att hos din hund e samma problem dvs.om flicka inte hade dräkten jag tror att din hund skulle vara lugnare..


Testa själv med en hatt, jacka med ljuva .Min ,anser testade de och det händer igen samma fast de känner han och hans doft..vet ej varför de reagerar så..

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 22 november 2016 av Ayrin Re: Hund som skäller på bebis

Tror bebisar i den storleken *är* otäcka för en hund, min hund tyckte min dotter var *vansinnigt* otäck när hon var typ 1 och nyss börjat krypa.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
7 mån valp - Skäller och morrar på allt   [3] 30 jun: Nalix 4 jul: Dimma Hund skäller vid hundmöten   [8] 23 feb: Cole 24 feb: aenima Hjälp med valp som skäller på katter   [2] 19 nov: KristinaB 22 nov: Anneli När andra hundar skäller på min hund   [5] 6 aug: Sanmatte 11 aug: Sanmatte Uppjagad/Skäller vid hälsning   [4] 14 jul: Juwel34 11 aug: Sanmatte Valp som skäller   [6] 21 apr: Tessi11 22 apr: Tessi11 Hunden skäller på balkongen   [7] 14 aug: annalena654 11 apr: Goggelito Valp skäller när han blir osäker, tips?   [2] 26 jul: Axezz 6 aug: heddabo Valp skäller så fort hon inte får uppmärksamhet   [9] 12 maj: Jan82 19 maj: Halvtand Vilka går bra ihop med andra hundar o skäller inte   [6] 12 aug: Lojsie85 12 aug: Lojsie85
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Dvärgpinscher | Jack Russell Terrier | Dobermann | Tax | Dvärgschnauzer
© 1998-2022 Enfinia AB