Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 mars 2016 av belliiboii i utställningsforum (1 svar)
Träna hantering inför utställning

Hej, jag har en hund på 9 månader som jag snart ska ställa ut. Jag lider av ångest och kan ibland vara väldigt osäker när jag låter andra hantera han, vilket han självklart känner av. Han har aldrig gjort utfall eller försökt bita vid hantering men han kan morra lite lätt när andra hanterar han för länge och han tröttnar, men om jag bara säger till honom så slutar han och man får fortsätta. 

Eftersom jag vet att de är strängt på utsällningar med morrandet, speciellt eftersom han är en så stor hund, så vill jag få bort detta morrande helt. Han älskar att träna utställning och har ställt ut han en gång tidigare då han var mycket mindre och tandvisning är inga problem, men om domarna står kvar alltförlänge så tröttnar han och blir otålig. Det är då han morrar. Jag vill även börja träna lydnad med han så hantering av främlingar är något jag vill att han ska acceptera utan att göra nå ljud ifrån sig, självklart så tvingar jag inte hunden att tävla utan han tycker om det. Det enda är just att om domaren dröjer kvar alltförlänge blir han misstänksam och otålig.

Jag orkar inte med kommentarer som säger "Du ska nog inte ställa ut" "Du tvingar hunden, hemskt människa du är" eller något sånt. Jag känner min hund och jag är ingen vinnarskalle, jag gör det i syftet att vi får en extra erfarenhet och att det är ett bra sätt att lära han hanteras av främlingar. 

Snälla hjälp, behöver tips! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om belliiboii och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#1 29 mars 2016 av Gurkans Re: Träna hantering inför utställning

Du kanske måste börja med dig själv här, för så länge du är osäker så kan du ju inte få din hund att bli trygg. Tyvärr är det så att en morrande hund åker ut. Även om du inte har vinnarskalle och därför inte ställer ut för att vinna, så känns det som att kasta pengarna i sjön om du ställer ut en hund som har en stor risk att bli diskvalificerad pga sin mentalitet och som faktiskt kan få totalt tävlingsförbud om det vill sig riktigt illa.


Du kan ju inte komma in i ringen och tala om för domaren att denne måste skynda sig med att gå igenom hunden (jodå sådant förekommer... sådant brukar domaren inte ta hänsyn till), eftersom hunden annars ledsnar... en hund som ställs ut förväntas ha en mentalitet som i alla fall accepterar att en främmande människa hanterar den.


Jag tycker alltså att du ska försöka börja jobba med dig själv och sedan träna din hund så han känner sig helt trygg och först då tycker jag att du ska ställa ut. Det är ju ingen brådska, då hunden ännu är så ung.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips inför valpköp: tax, corgi, vg spets, förslag?   [11] 25 sep: Rosmarin 14 okt: Ebbaelsa93 Ska på min första utställning om 1 veckor   [14] 28 maj: BullandBear 31 maj: Draghund Praktisk fråga om utställning   [5] 5 mar: BullandBear 8 mar: Ayrin Tips för att träna inkallning   [2] 17 jan: Linis95 19 jan: Draghund Inofficiell utställning   [0] 5 jul: hella2 Boktips inför valpköp (eurasier)   [3] 14 dec: almida 25 dec: Pommes Mandolin Träna min framtida rottweiler valp   [7] 30 aug: eynar 3 sep: Rux Mjölktänder och fällning på utställning   [1] 1 aug: Aliiz 1 aug: Lona Förberedelser kleinspitz inför utställning   [2] 28 jun: Poppy 1 jul: Gurkans Måste hon väga rätt inför kastrering?   [3] 11 mar: Symbios 14 mar: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dogue de Bordeaux | Dogo Argentino | Border Collie | Schäfer | Labrador Retriever | Chihuahua | Jack Russell Terrier
© 1998-2022 Enfinia AB