Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 april 2016 av STB i sjukdom & hälsa (5 svar)
Äldre hanhund dålig Hur säga till ÄGARE?

Melwin Hovawart 14 år skulle nog avlivas nu men ägare envisas med att ha kvar han.


Melwin har höftledsfel så äter MSM för det MEN när jag är ute på en enkel kissrunda ca 1 km så Snubblar M på sina egna ben o mager som den är han också samt vinglar har svårt för att ligga ner MM.


Har sagt TILL! men "bara över sommaren" får jag till svar.


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om STB och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 19 april 2016 av Ayrin Re: Äldre hanhund dålig Hur säga till ÄGARE?

Svårt för alla sånt... Kanske vill ägaren ha möjlighet att tillbringa sommarsemestern tillsammans med sin gamla kompis för att säga adjö och låta honom njuta en sista sommar?


Om inte hunden lider av alltför mycket fysisk smärta tycker jag kanske att man får köpa att ägaren också har behov. Vad handlar det om? 2 månader hit eller dit?

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 19 april 2016 av Torparinnan Re: Äldre hanhund dålig Hur säga till ÄGARE?

Om du bedömmer att hunden lider och har ont så se till att hunden kommer till en veterinär för att få tex smärtstillande utskrivet. Veterinärer har anmälningsplikt till LS om dom upplever att hunden inte har livskvalitet,lider och får den vård den behöver.

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#3 19 april 2016 av Gurkans Re: Äldre hanhund dålig Hur säga till ÄGARE?

Det är lätt att tolka ålderdom som en sjukdom. En del anser att så snart hunden inte kan röra sig som förr så lider den och ska avlivas. Min äldsta hund blev 15,5 år. Hon skulle inte ha hängt med på 1 km promenad, utan fick röra på sig som hon själv ville på vår gård. Hon promenerade runt som hon själv ville och i den takt som hennes gamla kropp tillät. Hon hade inte ont och hon led inte. Gamla hundar tappar i vikt och behöver ofta äta mer mat/energirikare mat, för att inte bli för mager. Min gammeltik var kastrerad sedan 5 års ålder och under flera år var jag tvungen att hålla koll på hennes vikt så att hon inte skulle bli för rund, men när hon blev gammal så fick jag hålla koll åt andra hållet.


Min tik var stendöv pga ålder, men såg bra, så kommunikationen fick tas via direkt beröring eller via teckenspråk. När hon så blev dålig på riktigt, en trolig stroke, så fick hon somna in.


Jag kan på något sätt tycka att man som utomstående får ta ett steg tillbaka när det gäller andras hundar. En hund måste inte lida för att den är gammal och stel och troligen känner hundgaren sin hund bättre än någon annan. Man kan inte gå omkring och vara andras samveten.

Svara på detta inlägg

STB
Medlem 2010-06-08
#4 20 april 2016 av STB Re: Äldre hanhund dålig Hur säga till ÄGARE?

Melwin klagade inte på att ligga i Cykelkärran till badet igår o tjejerna fjäskade ordentligt med ha så länge det inte var GODIS! husse/matte är också gamla nu så dom får göra vad dom vill med Melwin men hade han vart min? så avlivning.

Svara på detta inlägg

STB
Medlem 2010-06-08
#5 27 april 2016 av STB Re: Äldre hanhund dålig Hur säga till ÄGARE?

Melwin gillar tydligen att vara här då han skyndar sig så gott han kan upp i cykelkärran till vårat badställe annars så är det som vanligt Godis går ner vanlig mat äter man lite av , men dricker vatten gör ha så bett Ägarna kollla njurarna på han , här har han blivit en liten kelgris o Melwin gillar att vara här med tjejerna som har löpt nu väntas löp i septeber igen så god tid till gamlingen.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Orolig ägare nack/muskel/ryggskada?   [2] 9 jan: Daniel_S 9 jan: Daniel_S "Skin tags" på din äldre hund?   [0] 22 nov: pipilotta Valp och äldre hund   [2] 19 aug: VeronicaS 21 aug: Gurkans Köpa äldre valp/unghund   [4] 7 jul: Fjunet 19 jul: Gurkans Gammal kastrerad hanhund, kåt yngre hund   [1] 26 jun: Bellanboll 26 jun: aenima Äldre hund h svårt vara själv eller med människor   [4] 22 mar: Wichita 26 mar: Dimma Nytt beteende - uppvaktade annan hanhund   [2] 4 jan: annord 9 jan: Draghund Vad Gäller? Äldre hund!   [4] 4 jan: STB 4 maj: STB Äldre hund gör utfall mot ny valp   [7] 24 nov: zallysmatte 25 nov: zallysmatte Parning av hanhund.   [15] 18 maj: luna12 19 maj: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Dogo Argentino | Dobermann | Schäfer | Dansk/Svensk Gårdshund | Rottweiler | Siberian Husky
© 1998-2024 Enfinia AB