Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 april 2016 av vazz i sjukdom & hälsa (5 svar)
Försäkring till riktigt gamla hundar

Ni med riktigt gamla hundar, har ni eran försäkring för veterinärvård kvar på era hundar? Då menar jag ålder 14-15 ca.


Hur har ni gjort och hur har ni tänkt?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om vazz och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 23 april 2016 av Lona Re: Försäkring till riktigt gamla hundar

Mina nuvarande hundar är bara 2 och 5 år men tanken är att de ska ha kvar försäkringarna livet ut, ja - i alla fall cairnterriern då det faktiskt inte är helt ovanligt att de blir 15-17 år gamla .


Det beror förstås i vilket skick de är när de börjar komma upp i åren. 


Min första hund blev nästan 16, dock hade hon ett tak på 10 000:- eftersom reglerna var annorlunda då. Hon utnyttjade sin försäkring hela livet, när hon var 15,5 så blev hon biten i huvudet/ansiktet av en annan hund. Fanns inte på kartan att inte lappa ihop henne!


Jag resonerar som så att det är inte den faktiska åldern som avgör utan snarare hur fräsch hunden är. Jag skulle alltså kunna lägga en relativt stor summa på en gammal hund men inte på en yngre om den inte har förutsättningar att klara det hela på ett bra sätt.


Jag vill i vilket fall ha MÖJLIGHETEN att behandla min hund och inte hindras av ekonomin om min gamling blir sjuk eller skadad.

Svara på detta inlägg

vazz
Medlem 2006-07-09
#2 23 april 2016 av vazz Re: Försäkring till riktigt gamla hundar

Jag håller med dig...
Men mina funderingar är att det jag betalar i dag är till egentligen ingenting. Det som händer för min gamla hund får jag nog betala själv och givetvis kommer jag att göra allt för att den skall få / och få ha ett/har ett så värdigt slut som möjligt. Vad som än händer.


Tex så går jag nu varannan månad på "koll" hos veterinären pga olika saker som försäkringen INTE täcker...så min tanke är att lägga dessa försäkringspengar på det i stället. 
Men det känns inte heller riktigt helt rätt...men jag vet ju också att vi har åldern emot oss...lever rejält på övertid! Dock pigg och glad trots olika "åkommor" 

Svara på detta inlägg

SanCha
Medlem 2003-09-19
#3 23 april 2016 av SanCha Japp...

...har den kvar och hunden är nu 14½ år och behövde vård bara för en månad sedan.


 


MVH//Sanna

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#4 25 april 2016 av Gurkans Re: Försäkring till riktigt gamla hundar

Jag tog bort försäkringen när min äldsta var knappt 14 år (hon fyllde i februari), då jag bedömde att hon ändå inte skulle genomgå något större i den åldern. Nu i april blev hon dålig och hon fick somna in.

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#5 26 april 2016 av Sezziyanen Re: Försäkring till riktigt gamla hundar

Jag kommer ha kvar försäkringen på den hund jag skaffar livet ut.

Vad kostar det? ~200kr/månaden ungefär? Känns som jag tycker det är lika värt oavsett hundens ålder, jag skulle ju göra de åtgärder som vore möjliga och lämpliga oavsett om den är 7 eller 13 år gammal. 

Å andra sidan är det väl helt okej att avstå från försäkring och samla ihop de pengarna om man tror på att den veterinärvården som kommer uppstå kommer att bli billigare än premien+självrisk etc.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
En riktigt bra hundbil!   [1] 1 nov: Frihannisaac 2 nov: Bobbo D Vad göra med gamla pälsar?   [3] 11 okt: Svea58 13 okt: Ayrin Hitta rätt försäkring till sin hund   [0] 4 feb: Jocke1232 Köpte hund utan försäkring, lurade?   [2] 30 aug: minigrisen 31 aug: Ayrin Bästa försäkring där livförsäkring ingår?   [8] 6 aug: minigrisen 21 aug: z_Suki Skapa en försäkring med fokus på djurets hälsa   [6] 27 maj: David79 17 nov: LinneaGustafsson Adoptera hund - försäkring och frågor   [2] 16 aug: datapata 19 aug: datapata Försäkring ljumskbråck   [2] 27 jul: Feel 28 jul: Gurkans när hundar blir gamla dör.   [2] 4 okt: Bamselina 6 okt: Voff 92 Folksam stor eller if stor försäkring??   [5] 10 jan: Astrea 23 jul: Louie_M
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Schäfer | Shetland Sheepdog | Papillon | Grand Danois
© 1998-2023 Enfinia AB