Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 maj 2016 av Linköpingstjejen i utställningsforum (3 svar)
Lära in "utställningsstå"

Det är helt hopplöst. Han fastnar i sitt och sedan kan vi vänta ut varandra i evigheter. Jag försöker locka upp honom med handen och fånga ett stå med klicker, men han sätter sig ner blixtsnabbt och hasar sig fram mot mig på rumpan. Lyfter jag honom i baken och försöker få honom att stå blir benen som spaghetti och han sätter sig på en gång.


Om jag lockar med en godis som han får slicka efter kan han stå fint en stund, så överlevde vi de momenten på vår första inofficiella utställning härom veckan. Men jag vill ju ha ett fint stå rakt mot mig utan att jag sitter med godis framför nosen på honom. Ställer jag mig framför sätter han sig. Alltid.


Tips?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Linköpingstjejen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Träsktrollet
Medlem 2003-12-03
#1 6 maj 2016 av Träsktrollet Tålamod!

Ha tålamod! Det tar tid att lära in ett snyggt "utställningsstå". Hunden förstår inte vad du menar, det är därför den blir osäker, sätter sig ner och benen blir som spaghetti. Träna hemma utan störning. Träna med glädje. Lek in ställande. Så fort du känner att tålamodet tryter (t ex att du börjar överväga att lyfta hunden till ställande eller blir irriterad) så avbryt och gör något annat. Det tar tid. Det måste få ta tid. Träna en liten stund varje dag och när hunden gjort bra ifrån sig, även om det "bara" är ett steg i rätt riktning, så belöna massor och avbryt träningen där och sluta på topp varje gång, oavsett om ni tränat 2 minuter eller 10 minuter. 


Lycka till! 

Svara på detta inlägg

Fisher
Medlem 2015-03-16
#2 6 maj 2016 av Fisher Re: Lära in "utställningsstå"

Jag lärde in kommandot "stå" (för lydnaden, men det fungerar utmärkt på utställning) genom att locka med mig Tinja när jag gick baklänges. Jag backade väldigt långsamt, och minsta tendens från henne till att stanna så sa jag "ja!" och så kastae jag en godis bakom henne. Jag upprepade detta flera gånger och belönade bara när hon stannade stående. 


När hon börjat förstå grejen och stannade ganska direkt efter att jag lockat med henne började jag lägga in kommandot. Alltså så fort hon stannade sa jag "stå" sen "ja!" och kastade en godis bakom henne. Efter ett antal repetitioner så började jag utmana henne genom att fortsätta locka med henne när hon stannade spontant utan kommando, och sa "stå" när hon var i rörelse, för att sedan belöna med en godis bakom henne när hon stannade. Gjorde hon inte det försökte vi bara igen, inga konstigheter.


När hon väl lärt sig att man bara stannar när matte säger "stå", då la jag in omvänt lockande för stadgaträning. Då gav jag kommandot "stå", öppnade handen och gav godis sporadiskt. Rörde hon på någon av tassarna stängdes handen, och om hon inte ställde sig automatiskt gav jag kommando igen. Sedan ökade jag kraven därifrån, nu kan jag kasta leksaker och godis runt omkring henne utan att hon bryter position.


Kan vara värt ett försök!

Svara på detta inlägg

s0me0ne
Medlem 2010-12-26
#3 7 maj 2016 av s0me0ne Re: Lära in "utställningsstå"

Jag har satt mig vid sidan av hunden, hållit armen under magen vid bakbenen och hållit en godis framför nosen. Då kan den inte sätta sig och den koncentrerar sig framåt.
Sen sagt stå och berömt, finns lite olika knep och det vanligaste är ju som de andra skriver, lära in stå i lydnaden.

Lycka till!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hopp-stå som utställningsstå?   [14] 18 feb: Sara & Dagmar 18 feb: Lokatt träna utställningsstå med spets?   [3] 17 jul: Cahira 17 jul: Cahira
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dogue de Bordeaux | Dogo Argentino | Schäfer | Border Collie | Labrador Retriever | Chihuahua | Dvärgpinscher
© 1998-2022 Enfinia AB