Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 maj 2016 av Lillthree i vård & skötsel (5 svar)
Behandling av tandsten

Nu behöver jag lite balans mellan pengaglada vetrinärer och lösningar för bra för att vara sanna. Vad är era erfarenheter av tandsten? Min hund är 8 år och har haft lite tandsten större delen av livet men inte så pass mycket att jag har gjort något åt det annat än att hålla det i schack, värt att ha i åtanke är att det är en liten hund. De senaste åren har det dock blivit sämre skött och det har blivit vad jag tror är allt för mycket tandsten.


Vetrinären sa redan när det var väldigt lite att jag borde låta dem göra en sån där behandling för flera tusen som ska helt ta bort tandstenen. Samtidigt har jag hittat många billiga produkter på exempelvis apoteket som fungerar genom att man häller ett pulver i maten som sakta ska reducera tandstenen. 


Vad har ni för erfarenheter, vad tycker ni jag borde göra? Jag vill min hunds bästa samtidigt som det känns som väldigt mycket pengar att betala när jag inte ens ens har en stadig inkomst, och dessutom om det finns ett billigare sätt.


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lillthree och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 17 maj 2016 av Torparinnan Re: Behandling av tandsten

Tandsten orsakar tandköttsinflammation och tandfickor som sen ger tandlossning så en tandsanering är absolut det bästa så du kan börja borsta regelbundet för att undvika tandlossning i framtiden. Finns inga genvägar utan daglig borstning är nödvändigt framförallt på mindre raser som har större problem än större raser.


Jag gjorde som du och väntade lite med saneringen fast jag borstade regelbundet och det resulterade i tandlossning och nu 10 utdragna tänder. Visst kostar det en slant att sanera men det blir dyrare att dra tänder och behöva söva och rengöra fickor var /vartannat år och det är väldigt smärtsamt för hunden. Gå till en klinik som har tandröntgen så du vet att även rötterna är ok. Många billigare kliniker har inte röntgen.

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#2 17 maj 2016 av Puddingpastejn Re: Behandling av tandsten

Som Torparinnan skrev så är munsanering det bästa alternativet, när tandstenen redan fått fäste är det i princip omöjligt att få bort utan skrapa eller ultraljud. När munsaneringen är gjord tycker jag att du av behandlande veterinär kan få råd om hur du skall sköta munnen i fortsättningen. Själv tror jag att borstning är det mest effektiva. Kolla hos flera olika kliniker, tandvård har ofta väldigt varierande priser, sedan beror det såklart på vilket skick tänderna är i vad slutnotan landar på, om det måste dras tänder o.s.v.


Om din hund har väldigt lätt att få tandsten kan du ju fråga om någon på kliniken vill lära dig använda en vanlig skrapa att komplettera borstningen med, om hunden går att pilla med på det sättet, så att du kan krafsa bort små beläggningar själv.

Svara på detta inlägg

Lillthree
Medlem 2015-07-12
#3 18 maj 2016 av Lillthree Re: Behandling av tandsten

Okej, och munsanering är alltså det veterinärerna rekomenderar eller finns det olika behandlingar? Jag kommer inte ihåg vad den de erbjudit mig kallades.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#4 18 maj 2016 av Torparinnan Re: Behandling av tandsten

En mun/tandstenssanering innebär att hunden sövs, tandfickor rengörs, tandsten tas bort och en tandröntgen görs och finns det dåliga tänder dras dom ut. Vänd dig till en större klinik som har röntgen, ultraljud och gör saneringen under narkos. Det finns tyvärr mindre kliniker som bara sederar hunden, inte har nån röntgen och skrapar bort tandsten istället för att använda ultraljud.


Det kostar ju en slant som inte går på försäkringen men håller du sen efter ordentligt så kan du spara en hel del smärta för hunden och pengar.

Svara på detta inlägg

OZZYPOZZ
Medlem 2008-11-24
#5 22 maj 2016 av OZZYPOZZ Re: Behandling av tandsten

Det är tandsten under tandköttskanten på roten som är det skadliga!  Går inte att ta bort själv!


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Förstorad prostata- behandling med Ypozane   [1] 9 okt: Douglas16 10 okt: Gurkans Diskbråck, behandling och återgång   [1] 20 sep: Lakritstrassel 20 sep: Torparinnan Dax för bort med tandsten igen   [15] 11 sep: pipilotta 20 sep: pipilotta Mjällkvalster, behandling?   [6] 29 nov: Emmario 30 nov: Emmario Någon hund med diskbråck? Symtom? Behandling?   [2] 20 maj: Chokladen 28 maj: Ayrin **Vilken tandkräm fungerar bäst mot tandsten?**&#   [5] 15 nov: anonym1 19 nov: hundöga återkomst Behandling mot allergi??   [2] 19 mar: HannaoGipsy 23 mar: HannaoGipsy Trött efter behandling med Fentanylplåster?   [4] 12 feb: Mirós matte 13 feb: Mirós matte Tandsten för första ggn   [8] 8 jan: z_gismo 11 jan: SanCha Erfarenhet av IRAP behandling?   [1] 22 nov: SolvikensSalvekvick 23 nov: Megawatt
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Chihuahua | Pudel | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB