Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 maj 2016 av lindsey80 i fästingforum (6 svar)
Naturligt medel mot fästingar

Jag är tacksam för att det finns ett naturligt medel som har visat sig fungera på vår hund och även våra vänners hundar. Det är mångsidigt och inget renodlat fästingmedel, men den erfarenhet vi och våra vänner har, är att det håller fästingar och ohyra borta.


Caius fick några otäckt stora fästingar ifjol på sig. Men i år är vi förberedda. Tyvärr ville han inte ställa upp på bild, så jag lånar en kompis bild istället. Hennes tollare Olle är lika tacksam han för att Veterinary Formula finns och han ställde tom med upp på bild
;)
.

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om lindsey80 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

ghj
Medlem 2006-12-29
#1 21 juli 2017 av ghj Re: Naturligt medel mot fästingar

eterisk olja med citron

Svara på detta inlägg

Svea58
Medlem 2017-02-09
#2 21 juli 2017 av Svea58 Re: Naturligt medel mot fästingar

Jag provade Antick Fästingfrysare på min man. Fungerade jättebra. Fästingen stendog och kunde lätt plockas bort på vanligt sätt. Den lossnade direkt och man slapp slita och dra. Borde funka på hund också.


 

Svara på detta inlägg

syteryster
Medlem 2017-06-30
#3 22 juli 2017 av syteryster Re: Naturligt medel mot fästingar

Jag har också letat efter ett "naturligt" medel - då vi har barnbarn och ex Bravecto har en innehållsförteckning som gör att jag avstått detta medel - medlet är just nu även under EU:s granskning för att det inkommit ett antal rapporter om allvarligga biverkningar. Jag har i 2 dagar provat att droppa enstaka droppar av Tea tree oil på hundens sele där han inte kommer åt att slicka och inte en enda fästing (inte ens krypande på honom) än så länge. Nämnas skall att det även rapporterats att Tea tree oil är giftigt för hundar men då fick hundarna det direkt i munnen eller på skinnet http://www.vetstreet.com/our-pet-experts/what-you-should-know-about-tea-tree-oil-toxicity-in-dogs-and-cats


Det var därför jag droppade någon enstaka droppe på selen där han inte kom åt att slicka. Har inte märkt något ändrat beteende än - lika pigg och glad som vanligt men än så länge fästingfri.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#4 22 juli 2017 av pipilotta Re: Naturligt medel mot fästingar

Tror man får gå på individuell nivå helt enkelt. Använt Frontline Vet under de 18 år jag haft hund och inte upplevt några biverkningar alls. Hundarna har blivit drygt 14 år så att de dött förtidigt p g a några skador tror jag inte heller på. För mig har det varit viktigare att de inte fått en fästingburen sjudom med livslångt lidande som följd. Aldrig en fästing, känns tryggt.


Hört för ´mycket negativt ang "naturliga" medel som inte funkat där hund blivit biten av "fel" fästing.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#5 22 juli 2017 av Lona Re: Naturligt medel mot fästingar

För att inte tala om att många "naturliga medel" innehåller starkt irritationsframkallande eller allergena ingredienser (gäller kanske främst diverse örthalsband som köps i utlandet).


Skillnaden är att eftersom de inte saluförs som läkemedel så behöver de inte ha någon som helst bevisad effekt - eller vara provat för biverkningar.


Dock, det är inte enbart svart eller vitt. OM ens hund funkar på ett OFARLIGT naturmedel så är det ju suveränt! Lösningen med att droppa på selen är ju också smart.


Själv har jag aldrig hittat någon sån produkt som funkar men jag tror att det varierar oerhört från hund till hund, precis som på människor.


Det medel jag har varit mest nöjd med under åren är Scalibor, funkar klockrent och inga biverkningar mer än LITE klåda de allra första dagarna.


Jag tänkte köra på Bravecto men fick lite dåliga vibbar när jag pratade med veterinärer och apotekspersonal. Vad jag tycker är rätt läskigt är att min terrier fick EN behandling med Bravecto när han flyttade till mig i maj förra året. Funkade suveränt, efter några månader avtog effekten även om jag då gick över till Scalibor. Men i år, drygt ett år senare, så dör fästingarna fortfarande om de sätter sig på honom . Det är klart att det kan ha en annan orsak men den troligaste förklaringen är väl helt enkelt att medlet fortfarande är effektivt, även om forskning visar på motsatsen. Dessutom har jag träffat flera hundägare med samma erfarenhet - Bravectos effekt kan sitta i betydligt längre än det ska.


Det är inte lätt det där med fästingmedel, själv vågar jag inte köra utan men jag har heller inga andra djur eller småbarn att tänka på.

Svara på detta inlägg

Feliciaaw
Medlem 2017-02-24
#6 23 juli 2017 av Feliciaaw Re: Naturligt medel mot fästingar
          Re: Naturligt medel mot fästingar
          

Jag provade Antick Fästingfrysare på min man. Fungerade jättebra. Fästingen stendog och kunde lätt plockas bort på vanligt sätt. Den lossnade direkt och man slapp slita och dra. Borde funka på hund också.


 

Frys ej fästingar! De sägs att dom spyr upp sitt maginnehåll då, vilket kan leda till att man får div sjukdomar! Man ska endast plocka bort fästingar ej häva på medel osv.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Aktiv och positiv medel-stor hund?   [27] 30 mar: ponys 3 apr: Sezziyanen Söker skogsområde med lite fästingar   [2] 15 jul: syteryster 15 jul: z_FlisansMatte Tips på att förebygga och ta bort fästingar   [5] 21 jun: EnSånDär 22 jul: pipilotta Låg, medel eller högenergisk valp, eller manisk?   [7] 23 apr: BushundenL 30 apr: BushundenL Fästingar på g igen!   [1] 23 nov: Ingrid W 23 nov: Sezziyanen Vilket B-vitaminpreparat mot fästingar?   [2] 1 jun: Samojeden 1 jun: Lona Hemska fästingar   [5] 18 apr: averylovelyday 18 apr: Megawatt Kursen "Naturligt Ledarskap/intensivkurs"   [14] 31 jul: Alf 3 aug: Hortensia Ogillar fästingar lavendel, tro?   [4] 31 jul: Hortensia 2 aug: Hortensia Klädvårdsrulle till krypande fästingar.   [2] 15 jun: Ruccola 15 jun: LeyeShprintse
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Golden Retriever | Jack Russell Terrier | Labrador Retriever | Boxer | Grand Danois | Field Spaniel
© 1998-2020 Enfinia AB