Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
31 maj 2016 av Scherzi i fästingforum (31 svar)
Bravecto / Nexgard - biverkningar?

Har alla här bara positiva erfarenheter av Bravecto / Nexgard? Ingen som har något negativt att säga?


Tycker vovvefolket brukar vara ganska så alerta när det gäller att föra fram nackdelar med olika fästingmedel, tillsatser i mat osv. Men när det gäller fästingpillerna som hunden ska äta tycks det bara vara positiva vibbar. Är det så?


Det är ju trots allt ett gift, det är ett förhållandevis nytt medel som inte nyttjas så länge här i Sverige. Kan det kanske vara så att det är ok en säsong men sedan kommer reaktionerna?


Det finns en hel del negativt skrivet på nätet. Utländska sidor. Facebookgrupper, petitioner för at stoppa pillerna, youtubelänkar mm. Ingen rolig läsning.


Sedan är det kanske inte alltid så lätt att veta om det är en biverkning eller om hunden fått det ändå.


Center for Veterinary Medicine Adverse Drug Event Report, for Bravecto resp Nexus:


http://yourpetsneedthis.com/wp-content/uploads/2015/11/Bravecto-fluralaner-ADE-report.pdf


http://yourpetsneedthis.com/wp-content/uploads/2015/11/Nexgard-afoxolaner-ADE-report.pdf


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Scherzi och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 4
1234

s0me0ne
Medlem 2010-12-26
#1 31 maj 2016 av s0me0ne Re: Bravecto / Nexgard - biverkningar?

I utlandet ges dessa till hundar utan kontroll, ingen vet som kollar att hunden är pigg och mår bra och klarar av det, så det är inte så konstigt att hundar med ex hjärtfel eller liknande dör av det då det inte är på recept.


Jag har läst massor om Bravecto, kollat flera sidor med hundfolk och av alla tror jag det stått om två som fått biverkning, ena fick dålig mage i ett dygn och en hund dreglade ett par dar, men annars har jag inte sett till några biverkningar.

Har gett våra för ungefär precis en vecka sen och ingen reaktion alls, bara att jag inte sett till en enda fästing på nån av dom. 

Svara på detta inlägg

s0me0ne
Medlem 2010-12-26
#2 31 maj 2016 av s0me0ne Re: Bravecto / Nexgard - biverkningar?

Det har ju funnits i nårga år här, men från början vågade inte så många testa, hade dock ett par kompisar som kört det på sina hundar i två år och ingen av dom har sett några biverkningar, varken då eller nu.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#3 31 maj 2016 av Lona Re: Bravecto / Nexgard - biverkningar?

Rykten sprids blixtsnabbt på nätet, i synnerhet när det är negativa sådana. "Min kompis mosters grannes hund blev sjuk och dog...", "Jag läste/hörde om en hund som..."


I de flesta fall är det alltså just rykten eller synnerligen opålitliga källor. De biverkningar som finns listade är främst gastrointestinala besvär, i övriga fall har man inte kunnat bekräfta att det verkligen berott på Bravecto eller Nexgard.


Om folk kunde se till att anmäla eventuella biverkningar - oavsett läkemedel - så att det kunde utredas ordentligt istället för att sprida rykten på FB och olika forum så vore det väldigt bra!


Min nya cairnterrier får Bravecto den här sommaren. Han blev lite lös i magen när han fått tabletten men det kan lika gärna ha berott på att han samtidigt flyttade hem till mig. Funkar jättebra, har inte ens sett en krypande fästing på honom  .

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#4 31 maj 2016 av Kalla Visst finns det biverkningar

Annars hade det inte funnits verkningar, men hos Bravecto verkar de flesta veterinäranmälningarna handla om övergående magbesvär när man ger hunden läkemedlet. Innan man ger ett läkemedel måste man läsa på och ta ställning till om det är värt det. I vårt fall tycker jag att det är solklart, risken för allvarliga följder av fästingsjukdom är så uppenbart mycket större än allvarliga biverkningar hos läkemedlet så det är inte ett problem för mig.

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#5 31 maj 2016 av Ginza Schäfertik Re: Bravecto / Nexgard - biverkningar?

Hej. Jag gav min hund Bravecto för ungefär två veckor sedan. Hon äter och dricker som vanligt, pigg och busig som vanligt ( förutom på dagen när det är gassande sol då) pigg i blick. Jag har inte märkt någon biverkning alls. Jag fick Bravecto via telefon med veterinär men dom känner till henne och har journal. Som sagt, inga besvär vad jag kan se :)

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#6 31 maj 2016 av Ginza Schäfertik Re: Bravecto / Nexgard - biverkningar?

PS, det var tack vare er här på vovve som jag började med Bravecto. Jag hade inte hört talas om det innan :)

Svara på detta inlägg

Ingrid W
Medlem 2015-04-10
#7 31 maj 2016 av Ingrid W Re: Bravecto / Nexgard - biverkningar?

Petitioner för att stoppa Bravecto ska man nog kolla ursprunget till, sådant kommer väldigt ofta från de som har affärsintressen i andra alternativ. Hur ser biverkningslistorna ut från övriga (verksamma) medel? Och vad blir följden om man inte ger något alls och hunden får borrelia?

Det är väldigt synd om rykten och antaganden ska förstöra marknaden för det som verkar vara det hittills bästa medlet, för hundar och omgivning. Första året prövade jag många olika "naturliga" preparat, men hunden fick massor av fästingangrepp ändå. Det kändes hopplöst, och giftiga halsband eller "spot-on" viile jag inte ha, restriktionerna för dem pekade på att de var VÄLDIGT giftiga...

Det är nu andra året min hund får Bravecto och han har inte visat en enda biverkan som jag kan säga kommer från medicinen. Och effekten är 100%, d v s ingen fästing som biter sig fast överlever

Visst har han varit magsjuk någon gång, men det har inte varit i anslutning till intaget och ibland stoppar han i sig olämpliga saker! Slö är han just nu, men det är 28 grader på dagarna. Kliar sig gör han ibland, men vi har massor av mygg och myror på tomten... på samma sätt går det att härleda olika symtom till det man vill - naturliga orsaker eller Bravecto. 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#8 31 maj 2016 av Ayrin Re: Bravecto / Nexgard - biverkningar?

Känns som den stora frågan är när bravecto för människor släpps :).

Svara på detta inlägg

averylovelyday
Medlem 2016-02-02
#9 31 maj 2016 av averylovelyday Re: Bravecto / Nexgard - biverkningar?
          Re: Bravecto / Nexgard - biverkningar?
          

I utlandet ges dessa till hundar utan kontroll, ingen vet som kollar att hunden är pigg och mår bra och klarar av det, så det är inte så konstigt att hundar med ex hjärtfel eller liknande dör av det då det inte är på recept.


Jag har läst massor om Bravecto, kollat flera sidor med hundfolk och av alla tror jag det stått om två som fått biverkning, ena fick dålig mage i ett dygn och en hund dreglade ett par dar, men annars har jag inte sett till några biverkningar.

Har gett våra för ungefär precis en vecka sen och ingen reaktion alls, bara att jag inte sett till en enda fästing på nån av dom. 

Hade också läst endast gott om bravecto men vår Dixon var under samma dag som han fått tabletten lite märklig faktiskt. Han morrade (vilket han aldrig annars har gjort) och var allmänt orolig utan anledning. Men dagen efter var han sig själv igen. Nu, någon månad efter första tabletten, har jag hittat två fästingar som har krypit omkring. Ingen av dom hade dock bitit sig fast , vet inte om det beror på att jag hittat dom i tid eller om bravecto har gjort sitt? Känns ändå tryggare med bravecto, i annat fall hade jag hittat fästingar varje dag.

Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#10 31 maj 2016 av Ruccola Re: Bravecto / Nexgard - biverkningar?

De här tabletterna är storsäljare och har givetvis krympt försäljningsunderlaget för halsband, pipetter i nacken osv och så klart startas lobbydrev för att hejda försäljningen. Nej, jag skojar inte. Det är så det går till i vår värld och liknande drev på sociala medier drabbar klädföretag, blöjtillverkare, barnmats- och färdigmatstillverkare, bilmärken osv osv.Startas kanske, kanske inte av konkurrenter. Rykten, bakdanteri, smutskastning på sociala medier kan vara oerhörteffektivt.


Labradoren Mållan har Bravecto för andra året och vi har inte kunnat konstatera något som kan hänföras till biverkningar, inte ens initiala magproblem.


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 4
1234

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Metacam och biverkningar   [5] 18 apr: PinniPuck 20 apr: Torparinnan Interceptor och biverkningar   [1] 30 jul: Frihannisaac 31 jul: pipilotta Biverkningar efter 2:a grundvaccinationen   [0] 14 jul: Roberts fästing som bitit fast på hunden trots bravecto   [8] 16 jun: username 2 jul: traktorn Kortison - biverkningar efter slutat   [0] 21 mar: MiaSthlm MSM pulver biverkningar   [1] 18 okt: MiaSthlm 20 okt: STB Dåligt i magen av bravecto?   [3] 26 maj: Idun 26 maj: s0me0ne Bravecto till atopiker   [2] 9 maj: Puddingpastejn 10 maj: Jennie&Märta Urin foder - möjliga biverkningar?   [4] 20 jan: Mobelle 20 jan: Mobelle Biverkningar av halsband mot loppor och löss   [6] 13 nov: MrGreen 2 jul: Haidi
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Shetland Sheepdog | Boxer | Rottweiler | Pudel | Schäfer | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB